Nikolopoulos

Ποιος τους πιστεύει; Πάντως όχι οι επενδυτές...

Γρ. Νικολόπουλος

Αναρωτιέμαι: κοροϊδεύουν μόνο εμάς ή και τους εαυτούς τους; 

Ας δούμε το θέμα των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα και κυρίως των αμερικανικών, στις οποίες έχει επικεντρωθεί ο πρωθυπουργός. Απευθύνθηκε μέσω ενός μαγνητοσκοπημένου μηνύματος στους παρευρισκόμενους στο συνέδριο για τις ελληνικές επενδύσεις που έγινε πριν από λίγες ημέρες στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τους παρόντες δημοσιογράφους, το συνέδριο παρακολούθησαν περίπου 250 άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία -πάνω από 95%- Ελληνες ομογενείς. Και όχι Αμερικανοί επιχειρηματίες, όπως δηλώνει η κυβέρνηση. Σε αυτούς είπε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα των ευκαιριών! Τους μίλησε βέβαια στα αγγλικά, οπότε όλοι οι ξένοι, Αμερικανοί και μη, μπορούν να καταλάβουν τι είπε. Το να βλέπεις, όμως, έναν πρωθυπουργό να διαβάζει με σχετική δυσκολία ένα διάγγελμα για να καλέσει επενδυτές και να μην μπορεί ούτε ο ίδιος να κρύψει το γεγονός ότι δεν πιστεύει αυτά που λέει δεν είναι και πολύ αποτελεσματικό για την προσέλκυση ξένων επενδυτών. Διότι η αλήθεια είναι ότι όποιος παρακολούθησε αυτό το διάγγελμα θα κατάλαβε ότι ο πρωθυπουργός δεν πιστεύει αυτά που λέει. Και ορθώς δεν τα πιστεύει και κακώς τα λέει.

Οι ξένοι δεν θα επενδύσουν στην Ελλάδα αν η ίδια δεν πιστέψει πρώτα στον εαυτό της. Τι χρειάζεται η Ελλάδα; Επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές και χρήμα. Θα μπορούσε να έχει και δουλειές και χρήμα αν προχωρούσε τις επενδύσεις που η κυβέρνηση μπλοκάρει επί χρόνια, όπως το Ελληνικό. Δεν το κάνει, όμως. Αντίθετα, μπλοκάρει το Ελληνικό και ζητά από τους ξένους να έρθουν να επενδύσουν. Μα πώς θα έρθουν όταν βλέπουν ότι εγκεκριμένες επενδύσεις δεν προχωράνε; Πώς θα έρθουν αν βλέπουν ότι δεν επενδύουν πρώτα οι ίδιοι οι Ελληνες; Πώς θα έρθουν αν δεν δουν τις καταθέσεις να επιστρέφουν και τα χρήματα να επενδύονται; Η λογική σκέψη κάθε ξένου επενδυτή είναι ότι, αν δεν επενδύουν οι ντόπιοι σε μια χώρα, ο ίδιος δεν πρέπει να επενδύσει. Και για να μην επενδύουν οι ντόπιοι κάτι θα ξέρουν. Τι ξέρουν λοιπόν; 

Οτι η κυβέρνηση αυτή κοροϊδεύει. Οτι δεν εννοεί αυτά που λέει και ότι κάνει τα αντίθετα. Βλέπει τον υπουργό Οικονομικών να χτυπάει το κουδούνι της λήξης των συναλλαγών της Γουόλ Στριτ, αλλά ξέρει ότι ο Τσακαλώτος είναι μαρξιστής, ότι φορολογεί αγρίως τις επιχειρήσεις, ότι δεν περιορίζει τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά, ότι δεν συμπαθεί καθόλου τις επιχειρήσεις, όπως δεν τις συμπαθεί καθόλου και ο πρωθυπουργός - το ίδιο ίσως και οι περισσότεροι Ελληνες πολιτικοί. 

Ξέρει επίσης ο ντόπιος ότι δεν έχει καμία σημασία τι του λένε οι πολιτικοί, ότι τελικά το ελληνικό κράτος όπου βρει λεφτά θα τα αρπάξει με μια δικαιολογία και ότι ούτε οι πολίτες ούτε οι επιχειρήσεις βγαίνουν εξαιτίας της υπερβολικής φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και των λαδωμάτων.

Ξέρει ο Ελληνας ότι δεν μπορεί να κάνει καμία καινούρια δουλειά διότι η γραφειοκρατία θα τον εξαντλήσει, ότι κανένας προγραμματισμός δεν θα τηρηθεί διότι το κράτος θα τα αλλάξει ξαφνικά όλα προκειμένου να του αρπάξει τα λεφτά από την τσέπη. Οτι οι νόμοι αλλάζουν σε μια νύχτα, ότι κανείς δεν γνωρίζει ούτε τι φόρο, ούτε τι ασφαλιστικές εισφορές θα πληρώσει την επόμενη χρονιά. Οτι αν πέσει σε στραβό δημόσιο υπάλληλο δεν θα καθαρίσει ποτέ, ότι δεν μπορεί να βρει το δίκιο του στα δικαστήρια ούτε σε 20 χρόνια, ότι όλα αλλάζουν εις βάρος του πάντα, ανάλογα με τα κέφια και τις ανάγκες του Δημοσίου. Ξέρει, επίσης, ότι αν είναι συνεπής, θα καταστραφεί και ότι λεφτά στην Ελλάδα βγάζουν μόνο τα λαμόγια και οι φοροφυγάδες.
Και πάνω απ’ όλα ξέρει τι εστί Ελληνας πολιτικός: Μαυρογιαλούρος.

Βλέποντας λοιπόν ο ξένος τους Ελληνες να μην επενδύουν, αν και εφόσον έχει σώας τα φρένας, δεν θα επενδύσει ούτε αυτός. Διότι οι ντόπιοι ξέρουν καλύτερα.

Και ενώ ο ξένος ακούει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να τάζουν λαγούς με πετραχήλια και να διαβεβαιώνουν πως όλα πάνε καλά, ακούνε και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να λένε ότι ο δρόμος για την ανάπτυξη είναι μακρύς και πρέπει πολλά ακόμη να γίνουν - που δεν γίνονται.

Η αλήθεια είναι ότι οι ξένοι κοιτάζουν την Ελλάδα. Είναι ευρωπαϊκή χώρα, διαθέτει μορφωμένους και ικανούς εργαζόμενους, έχει ωραίο κλίμα και λόγω της κρίσης υπάρχουν ευκαιρίες και στα ακίνητα και στον τουρισμό και σε ασφυκτιούσες από την έλλειψη ρευστότητας επιχειρήσεις. Την κοιτάζουν, αλλά προς το παρόν δεν επενδύουν. Και αν τύχει και διαβάσουν (όλες ανεξαιρέτως) τις λίστες κατάταξης των χωρών με βάση την ανταγωνιστικότητά τους, θα διαπιστώσουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο. Και θα διαλέξουν να επενδύσουν αλλού με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Με λίγα λόγια, κανείς δεν πιστεύει τον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο, ό,τι και να λένε. Και καλώς δεν τους πιστεύει κανείς διότι μέχρι τώρα μόνο ψέματα μας λένε. Και σε εμάς και στους ξένους.

ΣΧΟΛΙΑ (18)

P

κλεινει η ψαλιδα.. τελος το μνημονιο.. αναπτυξη αρχιζει.. και βγηκαν τα λαμογια ξανα στην επιφανεια????? φατε γλαρο...και περιμενετε τον κουλη.. αχρηστοι φιλελλεδες

ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ

ILIR HOXHA

χαχαχαχαχα ουουουουχχαχαχαχαχαα πολυ καλο!

Το εκτυλισσομενο έγκλημα.

Τι χρειάζεται να πιστέψουμε την ψευδαιστηση στην οποία ζούμε; Ένας λαός με συμπτώματα ναρκομανους, ζει με τα ψέματα που θα του πασαρουν κάθε φορά. Ίσως η έλλειψη αντίδρασης και η παντελής αδυναμία να διορθώσει κάτι , να απαλλαγή από τα δεσμά του μέσα στα οποία είναι εκγλωβισμενος .Από τον πελατειακο φασισμό. Που είναι η πλειοψιφια του Ελληνικού λαού. Και ετσι τρώμε από τις σάρκες μας. Αργά αλλά σταθερά. Ασφαλως και δεν θέλουν επανδυσεις , άσχετα αν διατυμπανιζουν το αντίθετο. Δεν τους ενδιαφέρει ο λαός να βρει δουλειά άρα θα είναι και ανεξάρτητος. Τους ενδιαφέρει ο κομματικος τους στρατός και το φακελάκι . Δεν παραδεχομαστε με τιποτα την δικτακτόρια του κοινοβουλίου, όταν είναι η συντριπτική πλειοψηφία εκλεγμένη με ψηφους από ρουσφετολογικες συναλλαγές. Και ας είναι τα ασφαλιστικά ταμεία αποθήκες παράνομων συναλλαγών, ένας εργαζόμενος δύο συνταξιούχοι. Με ηλικία την μικροτερη στην ΕΕ. Με το δημόσιο να το επιβαρύνουν ολοι, να θέλουν να ανεβουν στο σβέρκο του, να μην δουλεύουν και να εισπραττουν.Με μόνους κερδισμένους, τις συμμορίες των κομμάτων της Βουλής. Που ετοιμάζονται για ακομα μια φτωχευση του κράτους όπως ισχυριζονται οικονομολογοι.Με τις λίστες τύπου Λαγκαρντ να ενταφιαζονται. Και τα δάνεικα τα δικά μας, έχουν άμεση ρευστόποίηση , σε επιχειρήσεις ακίνητα κτλ.Τα παιδιά θα πληρώσουν το μεγαλύτερο μερίδιο λένε. Με την καινούργια νομεκλατουρα να μαζεύει εκατομμύρια, με την ατιμωρησία που της παρέχει το σύνταγμα. Όπως και την προηγούμενη. Που μαζεψε πλούτο για τρις γενιές. Στο εξωτερικό βέβαια. Έτσι συνεχιζουν να μας τροφοδοτούν με φαντασιώσεις τύπου, επένδυσεις, αυξήσεις, μείωση ανεργίας και όχι πλειστηριαασμους, κατασχέσεις, μειώσεις μισθών συντάξεων, εκτός βέβαια της άρχούσα ταξης, πού το παιζει και να μην πω.

κωστας

Ειναι προφανες και στους "πρωτοετεις" των επενδυσεων οτι ο Τσιπρας δεν θελει επενδυσεις, αλλα "επενδυσεις". Θελει επιχειρησεις (που ειναι μεγαλες και διαθετουν πολλη κασουμπα) να του δινουν λευκες επιταγες και να τους αφηνει κανα κοκκαλακι να γλυψουν. Ομως αυτο ειναι δυσκολο, οποτε ειναι απλως διατεθειμενος να τους αφησει να κλεψουν, αρκει να μην φανει στο ποπολο και χασει την αριστεριλα του. Κερδιζει οποια μερα ναναι το να ψαχνει συνδρομουλες απο την Αυγη η τον Ριζο. Δεν μπορει, καποιοι θαρθουν, και θα το πουλησει χρυσαφι στα μεσα κυβερνητικης προπαγανδας, δηλαδη ολους αφου τους κραταει με την δαμοκλεια σπαθη να κρεμεται πανω απο τα κεφαλια τους.

για τους

επενδυτες δεν ξερω,,παντως οσο και να χτυπατε τον πισινο σας ο ελληνικος λαος τους πιστευει και θα τους ξαναψηφισει γιατι(οι περσσοτεροι)ακομα δεν εχουν ξεχασει τα εγκληματα των προηγουμενων κυβερνησεων που μας εφεραν σε αυτα τα χαλια,,,Υπαρχουν βεβαια και αυτοι που επεσαν στην Ελλαδα πριν 3 χρονια και καποιοι σαν και σας τους επεισαν οτι ολα τα δεινα δημιουργηθηκαν απο τον ΣΥΡΙΖΑ,,,,

Αθανάσιος

Τόσα σχόλια + τόσα tweet X 0,60 = βγήκε το καλό μεροκάματο.

οτι

οτι μπορω κανω φιλε μου,,γιατι οταν ερθει ο κουλης θα μου παρει και τα σωβρακα για να τα δωσει στους μεγαλοκαρχαριες,,οπως εκαναν παντα,,,ΥΓ.εσεις ποσο πληρωνεστε ?λογικα λιγοτερο αφου ειναι στην φιλοσοφια του αρχηγου σου η φτωχοποιηση του μισθωτου προς οφελος του εργοδοτη,,,0,30?

Ολα τα δεινα...

Ολα τα δεινά της χώρας οφείλονται στην ανεκδιήγητη καφρίλα της αριστερής "κουλτούρας". Μη μου πείς ότι οι πολυεθνικές που φεύγουνε συνέχεια εδω και 40-50 χρόνια , φεύγουνε εξαιτίας της συντηρητικής δεξιάς. Μη μου πείς ότι οι Ελλην. επιχειρήσεις που έκλεισαν και κλείνουν, το κάνουν εξαιτίας των μη αριστερών κυβερνήσεων. Μη μου πείς ότι τα αναρίθμητα κοντύλια απο ΕΕ(που στην ένταξή μας σ αυτήν, αντιστεκότανε σθεναρά όλη η "προοδευτικούρα") καθώς και τα δάνεια δεν τα φάγανε οι επιτήδειοι με τον μανδύα του σοσιαλιστή (ποιοί είναι αυτοί?...όλοι ξέρουμε πολύ καλά). Φάτε τώρα "σοσιαλισμό" (αλα γκρέκα ) και αριστερό "προοδευτιλήκι" να χορτάσετε. Ενας απο τους μεγαλύτερους εχθρούς σας ... οι Ελληνικές Τράπεζες (εκτός της παραπαίουσας Τραπ.Αττικής) δεν υπάρχουν πιά ως ελληνικές. Τις πηρανε οι ξένοι για " ενα πιάτο φακή", γιατι αλλιώς θα τις είχατε κλείσει τελείως (με 50 χιλ, οικογένειες στο δρόμο και τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ταμεία χωρίς ενα μεγάλο μερος των πόρων τους). Η καταστροφή της οικονομίας επί τσίπρα είναι τεράστια και ανεπανόρθωτη. Κάποιοι είχαν πει, με στοιχεία ότι ήταν 80 δις . Η πραγματικοτητα είναι ότι η ζημιά είναι πάνω απο 150 δις (και αυτό μόνο μέσα σε δυομισυ χρόνια ). Για να μην αναφερθώ στη ζημιά που έχει υποστεί το κύρος της χώρας διεθνώς με τα καραγκιοζηλίκια του τσίπρα , του βαρουφάκη και λοιπών ανεκδιηγήτων. Την γελειότητα της κυβέρνησης την έχουν πάρει χαμπάρι και οι Τούρκοι και καθημερινά δεχόμαστε ανείπωτες ταπεινώσεις ως Ελληνες. Κάποτε είμαστε υπερήφανοι ως Ελληνες... Τώρα , τα παιδιά μας πως αισθάνονται άραγε?

θα σου απαντουσα

αλλα ειλικρινα δεν μπορω να αντικρουσω το επιχειρημα οτι η αριστερα κυβερναει 40 χρονια,,,με ξεπερναει,,,οπως με ξεπερναει το γεγονος οτι πιστευεις οτι το μετασημιτικο πασοκ ηταν σοσιαλιστικο κινημα,,προφανως ζεις στον δικο σου κοσμο,,,και δε θελω να σου χαλασω το παραμυθακι που ζεις,,,καλες γιορτες και καλα ξυπνητουρια

αρα

αρα αθωες οι κυβερνησεις επειδη φωναζε και αντιδρουσε η ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!!οκ δεκτον,,σημερα ποιος φταιει ?η κυβερνηση η η αντιπολιτευση?αντε απαντησε να γελασω ακομα λιγο με την αντικειμενικοτητα σου

πρωτακουστο

σαν δεν ντρεπεται η -οποιαδηποτε-αντιπολιτευση να αντιδρα στις ενεργεις της-οποιασδηποτε-κυβερνησης,,,πρωτακουστο φαινομενο,,,ποσο χρονων εισαι αγορακι?πανω απο 12 δε σε κανω,,,

με

με κομματικο στρατο και δημοσιογραφους υπερ της η αριστερα και εμεινε επι δεκαετιες τριτοτεταρτο κομμα,,μαλιστα,,,καλαχριστουγεννα και καλον υπνο,,,αδυνατο να συζητησω μαζι σου,,,μαλλον αναφερεσαι σε αλλο κρατος,,,η απλως δεν ξερεις τι σου γινεται

Theodore

Δεν κυβερνούσε η αριστερά βρε χαζούλιακα,πράγματι,αλλά κατέβαζε τον κομματικό στρατό στους δρόμους,που με τη συνδρομή και των ανεγκέφάλων δημοσιογράφων,δημιουργούν κλίμα και έκανε τις κυβερνήσεις να διστάζουν να προχωρήσουν.Βλέπεις μπουμπούνα μου,δεν κυβερνάγανε εν κενώ.

βλάκας, γλοιώδης, ρουφιάνος με ηθικό πλεονέκτημα

πράγματι σύντροφε από το '81 εμείς η ντόπια αριστερή διανόηση μαζί με τα κόμματα της αριστεράς σαν αντιπολίτευση δεν αντισταθήκαμε ενεργά στο όργιο προσλήψεων, απεργιών, προωρων συνταξιοδοτήσεων, αργομισθιών σε δημόσιο/ΔΕΚΟ/ΟΤΑ, θαλασσοδανείων; ινστρούχτορες της αριστεράς δεν ασκούσαν κριτική στις "κοινωνικοποιήσεις", στην διάλυση της παιδείας, στην συνδικαλιστική αλητεία στην ρεμούλα, στην λούφα...; δεν αντέδρασε με συνέπεια η αριστερά στη διόγκωση του δημοσιου χρέους για την δημιουργία κρατικοδίαιτης ανάπτυξης με δανεικά και στόχο την κατανάλωση που εν τελει μας οδήγησε στην χρεωκοπία; δεν απείχαν οι αριστεροί από το πλιάτσικο του "κρατους της δεξιάς"; οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μοιράζοντας εκατοντάδες δις δανεικό χρήμα στο πόπολο χρεοκόπησαν τη χώρα αλλα αυτά τα χρήματα φαγώθηκαν από τους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ/ΝΔ ενώ στελέχη και ψηφοφόροι των ΣΥΡΙΖΑ/ΚΚΕ δεν πήραν τίποτα.ο ΣΥΡΙΖΑ ποτε δεν πλειοδοτουσε για παροχες, ζητουσε περικοπες, και προειδοποιουσε για την χρεοκοπια. στο πρόγραμμα μας απαιτούμε εκατοντάδες χιλάδες προσλήψεις στο δημόσιο, αφού όπως μας διαβεβαιώνουν καταξιωμένοι σύντροφοι το κράτος στην Ελλάδα σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κράτη παράγει πλούτο, αλλα Γκεσταμπίτες, μενουμεευρώπηδες, βαστασοιμπλέδες πάνε κόντρα στην κυβέρνηση σωτηρίας. έτσι δεν μπορέσαμε να εφαρμόσουμε το κοστολογημένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, να καταργήσουμε τον ενφια, να επαναφέρουμε 13η συνταξη, 751 βασικο και 12.000 αφορολογητο. όπως δήλωσε και ένας καταξιωμένος σύντροφος στα Χανιά (08.02.2017) σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση "δεν έχει την πραγματική εξουσία" αλλά "προσπαθεί να πάρει την πραγματική εξουσία". δεν είναι αργά η μέρα όπου εμείς θα βαράμε το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν. το καινούριο έρχεται. απατεώνες είμαστε;

σωραιος

Εσυ σωραιος και ιδιοφυης,,γιατι πολυ απλα κατηγορεις την ΕΛΛΑΣΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ της αριστερας προκειμενου να αθωωσεις τις ΔΕΞΙΕΣ κυβερνησεις των 40 ετων,,,,δλδ για σενα φταινε οι αντιπολιτευσεις και οχι οι κυβερνησεις,,,εκτος φυσικα απο τα τελευταια 3 χρονια που φταιει προφανως ΜΟΝΟ η κυβερνηση,,,,ΣΩΡΑΙΟΟΟΣΣΣΣ,,και αντικειμενικος βεβαιως βεβαιως,,,και ο βλαξ ,γλοιωδης και ρουφιανος ειμαι εγω,,,χαχαχαχα,,ξερεις σε διαβαζουν και αλλοι και γελανε με τα γραφομενα σου,,αλμπερτ(αινσταιν)

ΒΑΣΙΛΗΣ

Μην ψάχνεις μακρυά για επενδυτές, δες αυτούς που έχουν λίγα λεφτά στην άκρη, τους Έλληνες. Δεν τολμάει κανείς να κάνει καμία κίνηση γιατί απλά ξέρει οτι θα χάσει τα λεφτά του. Πρώτον θα του τα φάει όλα η εφορία, θα μπλέξει άσχημα με το δημόσιο, θα του πουν που τα βρήκες... τρέχα γύρευε. Άντε και πες οτι κάνει μία επιχείρηση, με ποιά εσωτερική ζήτηση; έχει μηδενιστεί. Δεν είμαστε τυχαία στις λίστες χαμηλά.

Συριζακιας επενδυτης

Ισα ισα, βλεπει ο ξενος οτι ο Τσιπρας κρατα μακρυα τους Ελληνες απο το να επενδυουν και λεει:μπραβο, αυτος ο τυπος ειναι ωραιος, κραταει ολα τα φιλετα για μας, παιρνει τα σπιτια των ελληνων και μας τα προσφερει, παιρνει αεροδρομια, δεη, λιμανια και μας τα δινει τζαμπα, ωρα να κανουμε βουρ στην ελλαδα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία