dionysopoulos01

Γιώργος Διονυσόπουλος

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των σεναρίων που εξακολουθούν και παραμένουν στην επικαιρότητα και σχετίζονται άμεσα με έναν επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, όποτε και εάν αυτός γίνει, αφορά στο εάν και κατά πόσο ο πρωθυπουργός θα θελήσει να ρίξει στα «βαθιά» μια σειρά από νέα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, αναθέτοντάς τους κάποιο υπουργικό χαρτοφυλάκιο.

5

Η χρησιμοποίηση της μεταναστευτικής ροής από την Τουρκία ως «στρατηγικό όπλο» για την υλοποίηση των πολιτικών της και την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει έναντι της χώρας μας, δεν είναι κάτι καινούργιο ή ένα γεγονός που δεν είχε επισημανθεί από τους σώφρονες.

8

Η σπουδή με την οποία επιτέθηκαν αρκετοί αριστεροί αλλά κ κάμποσοι δεξιοί, θεματοφύλακες υποτίθεται του κεντρώου προσανατολισμού της Ν.Δ, σε όσους τόλμησαν να αντιπαρατεθούν στην αστεία δήλωση του βουλευτή του Σύριζα Χρήστου Γιαννούλη περί ποινικοποίησης του μπάρμπεκιου όταν αυτό γίνεται πλησίον σε καταυλισμούς μεταναστών, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το μέγεθος της αριστερόλαγνείας που διακατέχει ένα μέρος του αστικού πολιτικού συστήματος και της αγχώδους προσπάθειας του να φανεί αρεστό σε εκείνους που το αμφισβητούν

34

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας οι Ενοπλες Δυνάμεις καθώς θεωρείται πιθανό ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Στις 15 Αυγούστου οι Τούρκοι θα μετακινήσουν κι άλλο ερευνητικό σκάφος ανάμεσα στο Καστελόριζο και την Κύπρο

Ίσως να έχουμε τη μοναδική αστυνομία του κόσμου που αντί να επιβάλει την τάξη, δέχεται αδιαμαρτύρητα το ρόλο του καρπαζοεισπράκτορα, είτε αυτό αφορά την επαναστατική γυμναστική των «ακτιβιστών» του ακροαριστερού χώρου, είτε, ακόμη χειρότερα, την εγκληματική δράση του κάθε εγχώριου ή εισαγόμενου παραβατικού ή ποινικού «φρούτου».

5

Σε ένα ιδιότυπο καθεστώς συνέχισης των Βαλκανικών Πολέμων με άλλα μέσα, διολισθαίνουν οι χώρες της περιοχής, με τις εξελίξεις να δρομολογούν τη διαμόρφωση δύο αντίπαλων αξόνων: ενός μουσουλμανικού και ενός χριστιανικού.

6

Η απομάκρυνση της νέας ελληνικής κυβέρνησης από τις προεκλογικές της θέσεις κατέδειξε ότι στη χώρα μας η απόσταση μεταξύ ιδεολογικής φαντασίας και πολιτικής πραγματικότητας, απέχει κάτι περισσότερο από τρεις μήνες.

1

«Έφυγα από την Ελλάδα με έντονο το φόβο ότι θα λάβει χώρα ένα τρομερό ατύχημα, μία ρήξη μη απαραίτητη που θα απλώσει τη σκιά της και τις αρνητικές της συνέπειες στο μέλλον».

9

Μία από τις παραμέτρους που αναδείχθηκαν κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας,

14

«Το να είσαι ισχυρός είναι όπως το να είσαι κυρία. Αν πρέπει να λες στους άλλους ότι είσαι, τότε δεν είσαι». Η παραπάνω φράση αν και ανήκει στην Μάργκαρετ Θάτσερ, θα μπορούσε να ταιριάζει γάντι στην αμυντική μας πολιτική, όπως τουλάχιστον μοιάζει να την αντιλαμβάνεται ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος.

5

Η συνεχιζόμενη απόθεση παράνομων οικονομικών μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας από το επίσημο κράτος, σε συνδυασμό με τη δραματική αύξηση (κατά 223% σε σχέση με το 2013) της μεταναστευτικής ροής προς τη χώρα μας, έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε κοιτίδα ενός «πολυπολιτισμού του πεζοδρομίου».

6

H βαριά ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, αποτέλεσε «ταφόπλακα» για την«θεωρία των δυο άκρων», μία λανθασμένη όσο και επικίνδυνη επικοινωνιακή πολιτική που υιοθετήθηκε άκριτα από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά σε μια προσπάθεια να στοχοποιηθεί ένα σημαντικό μέρος του πολιτικού συστήματος.