makrigiannis_giannis

Αλίμονο στις μειοψηφίες και τους διαφορετικούς

Γιάννης Μακρυγιάννης

Τώρα που φεύγει ο πολιτικός κουρνιαχτός και τέλειωσε η παράσταση, που έδωσαν κόμματα και βουλευτές στο κοινοβούλιο, σχετικά με το θέμα της αλλαγής φύλου, ας δούμε και λίγο την ουσία

Μία ουσία που σε μεγάλο βαθμό κρύφτηκε πίσω από μικροκομματικές σκοπιμότητες και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, κυρίως της αξιωματικής.

Πρώτο: η παροχή της νομικής δυνατότητας στους πολίτες στην αλλαγή φύλου, είναι υποχρέωση κάθε πολιτισμένης και σύγχρονης Πολιτείας. Το ατομικό δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν τίθεται σε καμία «κρίση» της κοινωνίας και των άλλων, καμία σημασία δεν έχουν τα γκάλοπ πάνω σε τέτοια θέματα. Τα ατομικά δικαιώματα δεν είναι θέμα πλειοψηφιών.

Δεύτερο: Ως προς το επίμαχο περί της αλλαγής φύλου από τα 15 χρόνια, είναι όντως ένα ευαίσθητο θέμα, με διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις, με επιχειρήματα υπέρ και κατά. Η κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει στην τομή αυτή, μάλλον σωστά, αλλά τέτοιου είδους αλλαγές χρειάζονται σοβαρό διάλογο, παρακολούθηση και, αν χρειαστεί και νέες παρεμβάσεις, μέσα από υπεύθυνες διαδικασίες. Αυτό κάνει μία υπεύθυνη Πολιτεία απέναντι στους πολίτες της.

Τρίτο: η παραμένουσα σε βαθύ συντηρητικό κώμα ελληνική κοινωνία, εγκλωβισμένη σε στερεότυπα άλλων εποχών, έβγαλε όλη της χολή της πάνω σε ένα θέμα, που κρύβει προσωπικά δράματα πίσω του. Ευτυχώς που η κυβέρνηση κινήθηκε έστω κι έτσι, έστω και καθυστερημένα, παρακάμπτοντας αντιδράσεις και πιέσεις. Φάνηκε μόνο τούτο στη χώρα των… Ελληναράδων: Αλίμονο στις μειοψηφίες και τους διαφορετικούς.

Τέταρτο: το θέμα μπήκε αναγκαστικά στη βάσανο της πολιτικής σύγκρουσης. Για διάφορους λόγους και κυρίως γιατί πρόβλημα έχει και το… πολιτικό φύλο της συγκυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνά με αναχρονιστές και ακραίους συντηρητικούς, αλλά προσδοκά στη στήριξη των φιλελεύθερων και προοδευτικών κεντροαριστερών ή και δεξιών, όταν πρόκειται να προωθήσει προοδευτικές τομές.

Πέμπτο: με δεδομένο λοιπόν όταν σχεδόν όλα τα θέματα μπαίνουν στις μυλόπετρες της πολιτικής κόντρας, τα κόμματα έπρεπε να είναι ξεκάθαρα. Και να πάρουν υπεύθυνη θέση, με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα και τις κοινωνικές ομάδες για τις οποίες μιλάμε. Ψηφίζουμε γιατί συμφωνούμε, ή καταψηφίζουμε είτε γιατί διαφωνούμε ειδικά με το νομοσχέδιο, είτε γενικά με την παραμονή της κυβέρνησης αυτής στην εξουσία. Υπεκφυγές, ελιγμοί και ιστορίες για εξωγήινους είναι για γέλια.

Υστερόγραφο: Κρίμα για το ΚΚΕ. Μόνο θλίψη...

ΣΧΟΛΙΑ (40)

ενωση ψυχιατρων- παιδοψυχιατρικη:

Σύμφωνα με την Επιστήμη και το Δίκαιο ο ανήλικος κάτω των 18 ετών έχει περιορισμένο ποινικό καταλογισμό και περιορισμένη ικανότητα να ελέγχει τις υποθέσεις του, διότι θεωρείται ότι δεν έχει ακόμα την ωριμότητα να αποφασίζει ως ενήλικος. Ειδικά, μέχρι την ηλικία των 15 ετών, στο μεν αστικό δίκαιο το μόνο που μπορεί να πράξει, όμως με την συναίνεση των προσώπων που έχουν την επιμέλειά του, είναι να εργαστεί και να διαθέσει ελεύθερα τον μισθό του, στο δε ποινικό δίκαιο, ο ανήλικος που έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του περιορίζεται σε ειδικό Κατάστημα Κράτησης, μόνο αν τελέσει ιδιαίτερα σοβαρό αδίκημα, όπως φόνο ή απόπειρα φόνου και όμοια βαριά αδικήματα. Εφ' όσον, λοιπόν το δίκαιο αναγνωρίζει ότι ο ανήλικος δεν διαθέτει την ωριμότητα να αντιληφθεί την βαρύτητα των πράξεών του και να υποστεί τον ποινικό σωφρονισμό που προβλέπεται για τους ενηλίκους, πόσο μάλλον είναι ικανός να αντιληφθεί τον οριστικό του σεξουαλικό προσανατολισμό, όταν μάλιστα η επιστήμη δέχεται ότι αυτή η διεργασία είναι ρευστή έως και αρκετά μετά το 18ο έτος ηλικίας.............

ΓΙΑΝΝΗΣ

Ειλικρινά λυπάμαι που και εσείς ως δημοσιογράφος επικροτείτε με την τάση σας την ανωμαλία αυτή που ψηφίστηκε ως νόμος του Κράτους στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας (με κάτω απο 150!!!!! βουλευτές). Αν η θέσπιση της ανωμαλίας της φύσης και του παράλογου ως θεσμός είναι για εσάς καινοτομία και πρόοδος, δεν μπορώ να πω κάτι, είναι προσωπικό σας δικαίωμα και επιλογή, για την οποία ωστόσο θα υποστείτε και την ανάλογη κριτική, όπως όλοι μας εξάλλου...... Δεν νομίζω οτι έχετε το δικαίωμα όμως να στηλιτεύετε έναν ολόκληρο λαό και να λέτε ούτε λίγο ούτε πολύ οτι................. δεν μετράει η γνώμη του πάνω σε αυτά τα ζητήματα, δεν είναι και πολύ δημοκρατικό απο την μεριά σας νομίζω.................. Νέα ήθη, νέα έθιμα στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και του προοδευτισμού...............

ΑΛΟΙΜΟΝΟΝ

ΠΟΙΕΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ;;;;;;;;; αμετανοητοι δολοφονοι, βιαστες, ληστες, κλεφτες ,ολοι εξω!!!!!!!!!! το συριζομπαχαλισταν ανεβασε την εγκληματικοτητα 900% πανω ,μεσα σε 2 χρονια. ===>oi-epiptoseis-tou-nomou-paraskeuopoulou-kai-ton-mazikon-apofulakiseon/.............. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2017 αποφυλακίστηκαν 12.590 κρατούμενοι εκ των οποίων οι περίπου 2.000 από αυτούς είχαν επιβληθεί ποινές για κακουργηματικές πράξεις.

Έτσι όπως πάμε...

Έτσι όπως πάμε, και όσοι καταλαβαίνουν την αξία της ηθικής και της αναγκαιότητάς της, μειοψηφίες και διαφορετικοί είμαστε πια, λυπηθείτε μας, γράψτε και για μας!!!

Όλυμπος

Δυστυχώς όλοι οί άσχετοι γίνανε "δημοσιογράφοι". Ξέρουμε ότι είσαι φανατικός συριζαίος. Μόνο προπαγάνδα καί χολή, όχι οι συντηρητικοί. Αυτό λέγεται σοβαρότητα. Οπισθοδρόμιση είναι ο φασισμός σου στήν διαφορετική γνώμη. Καί όταν γράφεις σύγχρονη πολιτεία καί εννοείς την συριζοελλάδα, κόβεσαι. Δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι φασίστες από εσάς. Πήγαινε στην Αθγή. Τα 1000 φύλλα πού πουλάνε, θα τα κάνεις 900. Βαρέθηκα τις κατηγορίες από φανατικούς συριζοφασίστες σαν τού λόγου σου.

Παραμύθια για μεγάλα παιδιά

Περί "αυτοπροσδιορισμού". Υπάρχει η δυνατότητα να αυτο-προσδιορίζει κανείς την ηλικία του, τον τόπο που γεννήθηκε ή/και το βιολογικό φύλο του? Μπορεί να μην του αρέσουν τα δεδομένα αυτά. Μπορεί να κρύβει την πραγματικότητα από τον εαυτό του και να λέει ψέμματα στους άλλους. Αλλά ασφαλώς δεν μπορεί να υποχρεώσει τους πάντες (και στην περίπτωση αυτή τους νόμους και το κράτος) να συνηγορήσουν στο ψέμα. Μπορούμε να πάψουμε να παπαγαλίζουμε ψέμματα και ανοησίες, αναβαθμίζοντας τα κιόλας σε "αυτονόητα" ψέμματα και ανοησίες? Η φυγή από την πραγματικότητα σε μια υποχρεωτική συλλογική φαντασίωση δεν είναι προοδευτισμός, είναι καθαρόαιμος σκοταδισμός.

επομενο σταδιο, ποιο?

καποτε ο ανθρωπος κοιταζε να καλυψει τις παρακατω θεμελιωδεις και πραγματικες αναγκες για να μπορεσει να επιβιωσει, κατα σειρα : υγεια , διατροφη, ενδυση, εργασια, ανατροφη των παιδιων του, ελευθερια λογου και μετακινησης και αξιοπρεπη διαβιωση μετα την ληξη της παραγωγικης ηλικιας... ολα τα υπολοιπα προβληματα που νομιζει οτι εχει, παρουσιαζονται αφου τα θεμελιωδη που ανεφερα ειναι επαρκως κατοχυρωμενα...οταν λοιπον ο ανθρωπος αισθανθει κατιχυρωμενος και ασφαλης, τοτε αρχιζει να ψαχνεται γενικως,,,ψαχνει για την ψυχαγωγια του αρχικα, μετα να αποκτησει περισσοτερα απο αυτα που εχει και συνηθως σταματουσε εκει...τα παλιοτερα χρονια, οι περισσοτεροι ανθρωποι περνουσαν ολα τα παραπανω σταδια και προς τα γεραματα, εφταναν και στο τελευταιο, δηλαδη την απληστια των υλικων αγαθων....στο σημερινο κοσμο ομως της επαρκειας των αγαθων της τελευταιας 20ετιας, ο ανθρωπος , απο πολυ νεος ειναι ηδη στο σταδιο της ψυχαγωγιας εχοντας κατοχυρωμενα ολα τα βασικα που προηγουνται..μοιραια λοιπον, συντομα αφου εξαντλησει καθε ειδος θεμιτης ψυχαγωγιαςι στρεφεται σε πιο εξωτικες καταστασεις..μεσα σ αυτες τις εξωτικες καταστασεις ειναι και η τελευταια μοδα της αλλαγης φυλου...το επομενο πιο θα ειναι?η μεταλλαξη σε κατσαριδα? μπορει...οπως και να εχει, μια ειναι η μοιρα ολων των ανθρωπων...να κοιτανε τα ραδικια αναποδα 2 μετρα απο κατω...διοτι αυτο το κακο εχει η σαρκα...γινεται λασπη..και ολες οι ηδονες καπνος...και καλα να μην υπαρχει τιποτα μετα θανατον...αλλα αν υπαρχει και σε κρινει κιολας για τις πραξεις σου , ποιος θα μπορεσει να το χειριστει?

καποια πραγματα τα ορισε η φυση

οσοι νομοι και αν ψηφιστουν, κανεις δεν μπορει να μετατρεψει την αηδια στη θεα δυο μουσατων να φιλιουνται δημοσια στο στομα σε θαυμασμο ουτε την μετατροπη της λειτουργιας του παχεος εντερου σε ηλιοβασιλεμα στη σαντορινη...αν το επεκτεινω και προς θρησκεια μερια, αναρωτιεμαι με τρομο, πως εμεις οι ανθρωποι θα αντικρυσουμε τον Δημιουργο μας καποια στιγμη , γνωριζοντας οτι Αυτος γνωριζει και την παραμικροτερη στιγμη της ζωης μας στη γη....

Πέτρος

Δεν υπάρχει φύση. Και δν γνωριζω αν υπάρχει δημιουργός. Στηρίζεις αυτα που γραφεις στα παραπανω. Πρωτα αποδεικνυεις αυτά και μετα προχωρας σε κρισεις.

τα ψυχολογικα προβληματα καποιων ειναι δικα τους

τα λογια πλεον δεν ωφελουν αλλα ας ξεκαθαρισουμε κατι..τα διαφορετικα ατομα παντος ειδους, δεν στερουνται κανενος συνταγματικου δικαιωματος..στο συνταγμα δεν υπαρχει διαταξη περι αυτοπροσδιορισμου φυλου, διοτι ο συνταγματικος νομοθετης ξερει να ιεραρχει τα πραγματικα προβληματα...τα αλλεπαλληλα αιτηματα των γκει ατομων η λεσβιων η τρανς, εχουν να κανουν με αλυτα ψυχολογικα προβληματα δικα τους, που δεν αφορουν κανενα αλλο εκτος απο αυτους τους ιδιους...οι ανθρωποι αυτοι επειδη εχουν καταστησει το σωμα τους απο ναο του Θεου, παραγκα, δεν προκειται να ικανοποιησουν ποτε την ματαιη αναζητηση τους, ουτε να σβησουν τη φλογα που τους καιει, οπως δεν σβηνουν ποτε και οι φωτιες της κολασης..ναι, βιωνουν μια προσωπικη κολαση, το καταλαβαινω αλλα δεν τους φταιμε εμεις οι υπολοιποι, ουτε ειμαστε υποχρεωμενοι να χειροκροτουμε δυο ομοφυλους οταν φιλιουνται δημοσια για να μην μας πουν ομοφοβικους..τελειωνοντας καταληγω, να προσεξουν οι κοινοτητες αυτες, γιατι ηδη εχουν υιοθετησει φασιστικες πρακτικες κατηγορωντας λεκτικα οποιον τους αμφισβητει σσν φασιστα, στο επομενο σταδιο και δεδομενης της υποστηριξης πολιτικων και μμε στο προσωπο τους, φοβαμαι μην εκτροχιαστουν ακομα περισσοτερο και χασουν το παιγνιδι, ξαναγυρνωντας σε καταστασεις που θελουν να ξεχασουν.

gio

Ανηθικότητες. Το βρώμικο αυτό νομοσχέδιο εγινε κατόπιν διαταγής των νεοταξιτών. Σκοπός είναι η διάλυση της κοινωνίας. Δλδ τι θέλουν να μας πούνε ότι παραβιάζοναι τα ανθρώπινα δκσιώμστσ; Πότε έγινε αυτό. Επιπλέον κανένας δεν λέει τώρα τοι γίνεται την υιοθεσία και στρατό.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία