Αλίμονο στις μειοψηφίες και τους διαφορετικούς
makrigiannis_giannis

Γιάννης Μακρυγιάννης

Αλίμονο στις μειοψηφίες και τους διαφορετικούς

Τώρα που φεύγει ο πολιτικός κουρνιαχτός και τέλειωσε η παράσταση, που έδωσαν κόμματα και βουλευτές στο κοινοβούλιο, σχετικά με το θέμα της αλλαγής φύλου, ας δούμε και λίγο την ουσία

Μία ουσία που σε μεγάλο βαθμό κρύφτηκε πίσω από μικροκομματικές σκοπιμότητες και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, κυρίως της αξιωματικής.

Πρώτο: η παροχή της νομικής δυνατότητας στους πολίτες στην αλλαγή φύλου, είναι υποχρέωση κάθε πολιτισμένης και σύγχρονης Πολιτείας. Το ατομικό δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν τίθεται σε καμία «κρίση» της κοινωνίας και των άλλων, καμία σημασία δεν έχουν τα γκάλοπ πάνω σε τέτοια θέματα. Τα ατομικά δικαιώματα δεν είναι θέμα πλειοψηφιών.

Δεύτερο: Ως προς το επίμαχο περί της αλλαγής φύλου από τα 15 χρόνια, είναι όντως ένα ευαίσθητο θέμα, με διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις, με επιχειρήματα υπέρ και κατά. Η κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει στην τομή αυτή, μάλλον σωστά, αλλά τέτοιου είδους αλλαγές χρειάζονται σοβαρό διάλογο, παρακολούθηση και, αν χρειαστεί και νέες παρεμβάσεις, μέσα από υπεύθυνες διαδικασίες. Αυτό κάνει μία υπεύθυνη Πολιτεία απέναντι στους πολίτες της.

Κλείσιμο
Τρίτο: η παραμένουσα σε βαθύ συντηρητικό κώμα ελληνική κοινωνία, εγκλωβισμένη σε στερεότυπα άλλων εποχών, έβγαλε όλη της χολή της πάνω σε ένα θέμα, που κρύβει προσωπικά δράματα πίσω του. Ευτυχώς που η κυβέρνηση κινήθηκε έστω κι έτσι, έστω και καθυστερημένα, παρακάμπτοντας αντιδράσεις και πιέσεις. Φάνηκε μόνο τούτο στη χώρα των… Ελληναράδων: Αλίμονο στις μειοψηφίες και τους διαφορετικούς.

Τέταρτο: το θέμα μπήκε αναγκαστικά στη βάσανο της πολιτικής σύγκρουσης. Για διάφορους λόγους και κυρίως γιατί πρόβλημα έχει και το… πολιτικό φύλο της συγκυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνά με αναχρονιστές και ακραίους συντηρητικούς, αλλά προσδοκά στη στήριξη των φιλελεύθερων και προοδευτικών κεντροαριστερών ή και δεξιών, όταν πρόκειται να προωθήσει προοδευτικές τομές.

Πέμπτο: με δεδομένο λοιπόν όταν σχεδόν όλα τα θέματα μπαίνουν στις μυλόπετρες της πολιτικής κόντρας, τα κόμματα έπρεπε να είναι ξεκάθαρα. Και να πάρουν υπεύθυνη θέση, με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα και τις κοινωνικές ομάδες για τις οποίες μιλάμε. Ψηφίζουμε γιατί συμφωνούμε, ή καταψηφίζουμε είτε γιατί διαφωνούμε ειδικά με το νομοσχέδιο, είτε γενικά με την παραμονή της κυβέρνησης αυτής στην εξουσία. Υπεκφυγές, ελιγμοί και ιστορίες για εξωγήινους είναι για γέλια.

Υστερόγραφο: Κρίμα για το ΚΚΕ. Μόνο θλίψη...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ