Οι Εισαγγελείς και η διαφθορά
Γ. Δημητρομανωλάκης

Γ. Δημητρομανωλάκης

Οι Εισαγγελείς και η διαφθορά

Τα τελευταία χρόνια από τότε που ιδρύθηκε η Εισαγγελία Διαφθοράς υπό την κ. Ελένη Ραικου φαίνεται ότι τα πάντα έχουν αλλάξει στον χώρο  της δικαιοσύνης.   Οι έμπειροι εισαγγελικοί λειτουργοί που την στελεχώνουν έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους.

Τελευταία εξέλιξη η σπατάλη εκατομμυρίων από 30 κρατικά νοσοκομεία της χώρας οι διοικήσεις των οποίων αγόραζαν υλικά από 7 επιχειρηματίες του χώρου της Υγείας . 
Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες φαίνεται να πουλούσαν  υλικά  και φάρμακα υπέρ τιμολογημένα  έως και 1.200 %.   
Στο επίκεντρο των δικαστικών ερευνών είναι υποθέσεις που περιγράφουν μεγάλη ζημία για τα δημόσια νοσοκομεία και «σοκάρουν» ακόμη και τους έμπειρους δικαστικούς λειτουργούς και αξιωματούχους του Σώματος.     
Το «πάρτι» στον χώρο της υγείας ερευνούν οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης αφορά κυρίως την περίοδο 2008-2012  και οι αριθμοί πραγματικά προκαλούν «σοκ».  

«Οδηγούν Ferrari» 

Από την έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι επιχειρηματίες και οι γιατροί κάνουν «πολύ» μεγάλη ζωή.   Κυκλοφορούν με Ferrari άξιας 300.000 ευρω οι σύζυγοί τους ή οι φίλες τους ψωνίζουν στις Κάνες και στο Μονακό , ενώ έχουν μόνιμες σουίτες στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. 

Κλείσιμο
Τα χαρακτηριστικά των υποθέσεων , όπως καταγράφονται στις δικογραφίες που ήδη διαμορφώνονται, είναι ίδια:   Συστήνεται μια εταιρεία στην νήσο Μαν και εισπράττουν μέσω της εταιρείας αυτής  τις υπέρογκες υπερτιμολογήσεις αναλώσιμων κυρίως υλικών (γάζες, αιμοστατικά κτλ.).  Τα τιμολόγια που έχουν βρεθεί δείχνουν ότι οι υπερτιμολογήσεις φθάνουν ακόμη και το 2.000%. 
Οι εταιρείες αυτές μοιράζουν μερίσματα στον ενδιαφερόμενο, ο οποίος εισπράττει εκατομμύρια ευρώ.  Οι δικαστές ψάχνουν τώρα και τα πρόσωπα εντός των νοσοκομείων ή και εντός του υπουργείου Υγείας τα οποία παρείχαν κάλυψη και «πλάτες» στους επιχειρηματίες . 
Το «Θέμα»  έχει στη διάθεσή του και τιμολόγια που ερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς και δείχνουν ότι σε περίπτωση προμήθειας αιμοστατικών στεντ υπήρχε υπερτιμολόγηση ακόμη και 1.200%. Σύμφωνα  με αυτά : 

Μηχανική βαλβίδα καρδιάς που είχε κόστος 1.225 ευρώ τιμολογούνταν από offshore εταιρεία και την προμήθευαν στα νοσοκομεία έναντι 5.450 ευρώ. Οι ασθενείς, τα νοσοκομεία και τα Ταμεία πλήρωναν δηλαδή κατά 400% ακριβότερα.
Αιμοστατικά τζελ, τα οποία έχουν στο εξωτερικό λιανική τιμή κάτω από 40 ευρώ το ένα, χρεώνονται στα νοσοκομεία με περισσότερα από 500 ευρώ
Υλικό στεντ  άξιας 1.000 ευρω τα προμηθεύονταν στην τιμή των 2.000 ευρω
Ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 623 ευρώ διατίθεται (ως τον Ιούνιο του 2013 τουλάχιστον) στους ασθενείς έναντι 3.300 ευρώ στην Ελλάδα, όταν στη Γαλλία αγοραζόταν 1.087 ευρώ.
Αλλο ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 238 ευρώ διατίθεται έναντι 3.000 ευρώ, όταν στο εξωτερικό πουλιέται 1.000 ευρώ.
Ραδιοφάρμακο που παράγεται στην Ελλάδα διατίθεται στα εργαστήρια στην τιμή των 1000 ευρώ, ενώ στην Ευρώπη έναντι 200-250 ευρώ.

ΥΓ: Θα πρέπει να έχει πολύ θράσος ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που επί των ημερών του γινόταν αυτή η σπατάλη να λέει στον φτωχό ταξιτζή από την Κρήτη «Να ψάξεις να βρεις την αιτία γιατί δεν έφαγες αρνάκι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης