Ο Στουρνάρας, ο Τσακλόγλου, τα παιδιά και τα κινεζάκια…
Γ. Δημητρομανωλάκης

Γ. Δημητρομανωλάκης

Ο Στουρνάρας, ο Τσακλόγλου, τα παιδιά και τα κινεζάκια…

Στο υπουργείο Οικονομίας εργαζεται ένας καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημιου που ονομαζεται Πανος Τσακλογλου. Δεν είναι ακριβώς φίλος του Γιάννη Στουρναρα αλλά ο ιδιος τον  επέλεξε για την θέση του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμονων (την ίδια θέση οποια κατειχε ο υπουργός έως το 2000).   Χαμηλων τονων , ο κ. καθηγητής δεν του πολυαρεσει η δημοσιοτητα αν και συχνα πυκνα αρθρογραφει σε εφημεριδες.  Ως εδώ όλα καλα.  Την δουλειά την ξέρει και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητησει κάποιος.

Στο υπουργείο Οικονομίας εργαζεται ένας καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου που ονομάζεται Πανος Τσακλογλου. Δεν είναι ακριβώς φίλος του Γιάννη Στουρνάρα αλλά ο ιδιος τον  επέλεξε για την θέση του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμονων (την ίδια θέση οποια κατειχε ο υπουργός έως το 2000).   Χαμηλων τονων , ο κ. καθηγητής δεν του πολυαρεσει η δημοσιοτητα αν και συχνα πυκνα αρθρογραφει σε εφημεριδες.  Ως εδώ όλα καλα.  Την δουλειά την ξέρει και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητησει κάποιος.  

Οι φήμες λένε ότι τους τελευταιους μήνες έκανε δυο προτασεις στο οικονομικό επιτελείο . Η μια υοθετηθηκε σχετικά ήπια ενώ η άλλη έχει δημιιουργησει πληθος αντιδρασεων.  Η πρώτη ήταν ότι έπρεπε εάν κάποιος έχει διπλή σύνταξη , η μια να περικοπει σημαντικά.  Η ιδεα δέχομαι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες ήταν σωστή και υιοθετήθηκε .  
Η δεύτερη είναι ότι εάν κάποιος έχει παιδια πρέπει να κοπεί το αφορολόγητο όριο ενώ και για τους πολύτεκνους κόβονται τα επιδοματα. Η πρόταση αυτή κ. Τσακλογλου είναι απαραδεκτη.

Είναι δυνατόν να κόβεις το αφορολόγητο σε μια οικογένεια έστω και με ένα παιδί; Δηλαδή μια οικογένεια στην οποία πλέον εργάζεται μόνον ένα μέλος δεν πρέπει να πάρει μια ανάσα έστω και μέσω του αφορολόγητου ορίου. Και οι πολύτεκνοι δεν πρέπει να λαμβάνουν το επίδομα που τους αναλογεί; Γιατί στερουμε το δικαίωμα σε κάποιον πολίτη έστω να έχει αυτή την μικρή φοροαπαλλαγη;
Κλείσιμο

Επί της ουσίας , κ. Τσακλογλου, λέτε στις ελληνικες οικογένειες ότι το κράτος εκδικειται ακόμα και όσους έχουν ένα , δυο  η πολύ περισοτερο 3 και 4 παιδιά. Θα μου πείτε το γεγονός αυτό θα οδηγήσει κάποιον να μην κάνει παιδιά; Μπορεί και ναι μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση κάποιος που μπορεί να θέλει να κάνει από 3 παιδιά και πάνω, απογοητευεται.

Και αυτό θα το βρούμε μπροστα μας. Γιατί εμείς δεν είμαστε Κίνα με 1,2 δις πληθυσμο. Ελλάδα είμαστε που γερνάει…

PS: Θα πρέπει έστω και τώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρναρας να αποσύρει αυτή την διάταξη περί του αφορολόγητου ορίου. Το μότο πρέπει να είναι «δώστε κίνητρα για παιδιά».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ