Ο Σαμαράς και το τέλος των ψευδαισθήσεων
Γ. Δημητρομανωλάκης

Γ. Δημητρομανωλάκης

Ο Σαμαράς και το τέλος των ψευδαισθήσεων

Στην στρατιωτική ορολογία, η εβδομάδα που διανύουμε είναι για τον Αντώνη Σαμαρά ότι είναι για τους ΟΥΚάδες η τελευταία εβδομάδα προτού επιλέγουν για το πλέον επίλεκτο σώμα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων: Διαβολοβδομάδα!

Στην στρατιωτική ορολογία, η εβδομάδα που διανύουμε είναι για τον Αντώνη Σαμαρά ότι είναι για τους ΟΥΚάδες η τελευταία εβδομάδα προτού επιλέγουν για το πλέον επίλεκτο σώμα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων: Διαβολοβδομάδα!
 
Τι σημαίνει διαβολοβδομάδα; Συνεχείς δοκιμασίες που φτάνουν τους υποψήφιους βατραχανθρώπους στα όρια της αντοχής τους, προκειμένου να επιλέγουν οι καλύτεροι.
Κάπως έτσι είναι και το επταήμερο που διανύουμε για τον Αντώνη Σαμαρά. Οριστικοποίηση του πακέτου περικοπών, συνομιλίες και διαπραγμάτευση με τους ανώτατους θεσμικούς αξιωματούχους των Βρυξελλών και δύσκολα ραντεβού με του ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας.
 
Κάποιοι λένε ότι από το αποτέλεσμα των συναντήσεων με την Μέρκελ και τον Ολάντ θα κριθεί η συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδος και η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.
 
Εάν είναι έτσι, τότε ισχύει αυτό που μου έλεγε Έλληνας ευρωβουλευτής, ένας από τους λίγους τους οποίους οι ευρωπαίοι εμπιστεύονται ακόμα. «Ο Σαμαράς έχει εκπλήξει ευχάριστα», μου είπε θέλοντας να αποτυπώσει το κλίμα που υπάρχει πλέον για τον πρωθυπουργό στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
 
Κλείσιμο
Επί εποχής Γιώργου Παπανδρέου ο Αντώνης Σαμαράς έλεγε ότι το πρόγραμμα είναι λάθος και δεν βγαίνει. Τότε τον αντιμετώπιζαν περίπου σαν τον άσωτο υιό. Εκ των υστερών δικαιώθηκε στην εκτίμησή του ότι θα βυθιστεί η χώρα στην ύφεση. Τώρα όμως ο άσωτος φαίνεται ότι επιστρέφει. Γιατί εφαρμόζει ένα πρόγραμμα που έλεγε ότι δεν είναι σωστό; Ο ίδιος επιχειρηματολογεί ότι πλέον η επιλογή είναι ευρώ ή δραχμή.
 
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν συμπεριφέρεται πλέον σαν κακομαθημένο παιδί που συνεχώς ζητάει λεφτά και εκλιπαρεί τους άλλους για ελεημοσύνη προκειμένου να διορθωθούν τα δικά του λάθη, αλλά προσπαθεί να διορθώσει τις παραλείψεις του, να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της χώρας του και να δημιουργήσει ένα νέο δρόμο στον οποίο η χώρα θα πορευθεί στο μέλλον με ασφάλεια.
 
Ο κ. Σαμαράς θα διαβεβαιώσει την κυρία Μέρκελ και τον κ. Ολάντ ότι η επιμήκυνση δεν πρόκειται να κοστίσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω στους Γερμανούς και τους Γάλλους φορολογούμενους.
 
Στην πρότασή του αναφέρεται ότι η αποπληρωμή των δανείων που έχουμε πάρει από την Ευρώπη θα μπορούσε να αναβληθεί έως το 2016 ή το 2020 και έτσι να αναχρηματοδοτηθεί το ελληνικό χρέος.

Επιπρόσθετα σε ό,τι αφορά το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ (ή 13,5 δισ. κατά το ΔΝΤ) θα πρέπει αν αποδείξει ότι η φιλοσοφία του δεν είναι να εφαρμόσει οριζόντια μέτρα επί δικαίων και άδικων, αλλά ένα μείγμα μέτρων προκειμένου να πληρώσουν στο βαθμό που τους αναλογεί και όλοι εκείνοι που τα προηγούμενα χρόνια κορόιδευαν τους κρατικούς μηχανισμούς και ζούσαν σαν ολιγάρχες ενώ εμφανίζονταν σαν πένητες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ