pagadakis_dimitris_color

Οι Ασυγχώρητοι

Δημήτρης Παγαδάκης

Η φθηνή πρόζα της Ράνιας  Αντωνοπούλου και η προσχηματική ευθιξία του Δημήτρη  Παπαδημητρίου έφθασε καθυστερημένα μεν, λυτρωτικά δε, για να καταδείξει την ιδιοσυγκρασιακή τους ακαταλληλότητα για κυβερνητικά αξιώματα. Δεν ήταν οι πρώτοι στη πρωτοδεύτερη φορά αριστερά.

Ο αλλοπρόσαλλος Βαρουφάκης ήταν, τουλάχιστον, εκλεγμένος    
Όμως, το κάζο της εξ ολοκλήρου επιδοτούμενη διαμονής στο Κολωνάκι του πλούσιου Νεοϋορκέζικου ζεύγους φανερώνει και τους μώλωπες στο  εγώ του πρωθυπουργού. Αυτός ,άλλωστε  το επέλεξε να τού εμπιστευτεί υπουργικά χαρτοφυλάκια. Και, ο ίδιος για να καπαρώσει αυτό το ακαδημαϊκό “τεφαρίκι” τού πρόσφερε ως γενναιόδωρη προίκα κάποια υλικά προνόμια. 

 Πώς αλλιώς θα μπορούσαν αμφότεροι να υπηρετήσουν με άνεση το υποτιθέμενο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης; Οι άνθρωποι ήρθαν μεν από την Αμερική αλλά δεν ήταν αφελείς Ινδιάνοι της άγριας Δύσης να δελεαστούν από χνουδωτά πασουμάκια και καπιτονέ ρόμπες. Ακόμη κι αν δεν απαίτησαν, πήραν μισθούς, επιδόματα, τσάμπα ταξίδια, διόδια,  υπηρεσιακά αυτοκίνητα, οδηγούς, ασφάλεια και, δημοσία δαπάνη, ενοίκιο. Όλα νόμιμα, διασφαλισμένα από το κρατικό προϋπολογισμό.

Το κακό, ωστόσο, για τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι διαχειρίστηκε την αποπομπή της πρώτης και τη παραίτηση με sms του δεύτερου χωρίς στάλα αυτοκριτικής για την ευνοϊκή ρύθμιση που ο ίδιος προώθησε, υπερασπίστηκε και ψήφισε στη Βουλή. Και  την οποία το ζεύγος εκμεταλλεύτηκε. ¨Όπως ακριβώς μαζί του επωφελήθηκαν και λοιπά περήφανα πατριωτικά “φυτά” που έμαθαν να ποτίζονται από τη γαλαντόμο κρατική γλάστρα.     

Ωστόσο,  η δυσαρεστημένη κοινή γνώμη δεν πρόκειται να ζητήσει τα ρέστα από τους χορτάτο και σνομπ τέως υπουργικό ζεύγος με το ρηχό διαχειριστικό ορίζοντα. Εισέπραξε ήδη την αλαζονεία των ερεθιστικά ψευδών ισχυρισμών της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Και προσέλαβε περίπου ως ναρκισσιστική αυτοθυματοποίηση την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας. 

 Έτσι κι αλλιώς οι ταλαιπωρημένοι πολίτες της χώρας γνωρίζουν ότι οι δυο τους τους αναρριχήθηκαν σε υψηλά πόστα χωρίς να κοπιάσουν, να συγκρουστούν, να ματώσουν. Κυρίως, όμως, δίχως να σκεφτούν το κόστος του ελέγχου του ήθους των δημοσίων προσώπων που ενίοτε  εγείρει υποψίες φαυλότητας.  

Προκειμένου, λοιπόν, οι κόσμος να τους παρατηρεί να πλασάρουν ατελείς δικαιολογίες ξεφλουδίζοντας το φλοιό της νομιμότητας, και όχι διαπερνώντας το πυρήνα της προσωπικής ηθικής ευθύνης, τούς παραδίδει απλώς στη δημόσια χλεύη. Μαζί με το ξεφτισμένο μακιγιάζ της έπαρσης που κάλυπτε την όποια ανεπάρκεια τους. 

Η κοινωνία, όμως, είναι υποχρεωμένη να ζητήσει εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό. Γιατί δεν της   αρκεί να τον ακούει να σφυρίζει αδιάφορα υποδυόμενος τον δήθεν ενοχλημένο εξ αιτίας μιας νομότυπης ανηθικότητας που εν προκειμένω ο ίδιος με νόμο εισήγαγε.  Πόσο μάλλον όταν προπαγανδιστικά εξαγγέλλει φιρμάνια κατάργησης του για να κατασιγάσει τη κατακραυγή
Ούτε φυσικά επαναπαύεται όταν τον βλέπει να υπερασπίζει με άγονη οίηση την δική του υπόληψη, βολεμένος πίσω από την εξαναγκαστική επίδειξη ευαισθησίας του αποδεδειγμένα μικροπρεπούς, αν όχι εντελώς τσιφούτικου, υπουργικού ζεύγους.; 

Το χειρότερο για τον Αλέξη Τσίπρα είναι πως  στα μάτια της ζορισμένης κοινωνίας μοιάζει να μην διαφέρει από το εύπορο και αυτάρεσκο υπουργικό ντουέτο. Ειδικότερα, από τη στιγμή που και ο ίδιος δεν αναζητά τη μεταμέλεια στο απόθεμα μιας παλιομοδίτικης συγγνώμης, ούτε ρισκάρει να αντλήσει  γενναιότητα από την ειλικρινή παραδοχή ενός mea culpa.  

Αν διέθετε, στοιχειώδες χιούμορ θα έπρεπε να είχε εκπαραθυρώσει και τους δυο πριν εκτεθεί από τις αποκαλύψεις, λέγοντάς τους ότι “έγραψαν ιστορία”. Άργησε, και τώρα μπαίνει πανικόβλητος μαζί τους στο κάδρο με τους βλοσυρούς ασυγχώρητους, οι οποίοι δεν μπορούν να εξαγνιστούν στη μπουγάδα ενός βιαστικού ανασχηματισμού.    

ΣΧΟΛΙΑ (11)

ΡΙΤΑ (Ν.Σμυρνη)

ΒΟΘΡΟΣ κύριοι. ΒΟΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ σου λέει. Το τι ΤΡΩΝΕ εκεί πέρα και το τι ΡΗΜΑΖΟΥΝΕ σου λέει δε λέγεται. ΒΟΘΡΟΣ. Εμείς εδω είμαστε εν αναμονή κύριοι εκεί στην στον ΤΑΥΡΟ που έχετε πάει που είναι. Η ΝΔ δεν της αξίζει ο ΤΑΥΡΟΣ. Είναι περιοχή η οποία τελος πάντων δεν μπορείτε η ΡΗΓΙΛΗΣ ήτανε πιο καθως πρέπει ΑΞΙΖΕ Η ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ όχι αυτό το πράγμα κύριοι το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ τι είναι δεν μπορώ να μια κυρία φίλη που είχε και την κόρη της γραμματεύς του ενός εκεί υπευθύνου τέλος πάντων μου έλεγε ότι όταν ήταν στην Ρηγίλλης είχε ΑΛΛΟ ΑΕΡΑ. Μετά η ΣΥΓΓΡΟΥ ήταν κι εδω δίπλα μας μας άρεσε αλλά εκεί που πήγατε κύριοι ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΤΕΤΕ; Δεν είδατε που οι άλλοι ΔΙΟΡΙΖΟΥΝΕ, ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝΕ; Εμας ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΙΑΚΟ; Να βάλεις ΣΑΜΑΡΑ, να βάλεις ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΛΟΒΕΡΔΟ να υπάρξει ΔΙΕΥΡΥΝΣΙΣ. Η ισχύς εν τη ενώσει κύριοι να τους διώξουμε. Να μπορέσομε να ανακαταλάβομε τέλος πάτων το ΕΘΝΟΣ μας και το ΚΡΑΤΟΣ το οποίο λυμαίνονται οι πιο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ αναρχοκουμουνισταί του καναπέ και του Κολωνακίου.

Ο ρόλος Παπαδημητρίου...

Λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές του 2016 , κάνει ανασχηματισμό ο Τσίπρας και βάζει στο κομβικό υπουργείο εθνικής οικονομίας τον Παπαδημητρίου, γνωστό και ως geuro ... Ο Παπαδημητρίου ήταν το "όχημα" του Τσίπρα στην Αμερικανική κυβέρνηση Ομπάμα ( είχε αρχίσει να τον σπρώχνει στο ινστιτούτο Λεβι και το Brookings , με "χορηγούς" διαφόρους συν την Αγγελοπούλου). Περίμενε ο Τσίπρας να εκλεγεί η Χίλαρυ και να έχει ανοικτή γραμμή. Απλά βγήκε ο Τραμπ και μας έμεινε το "κελεπούρι" , που μια χαρά έκανε την δουλεία του με τα αμέτρητα συνέδρια του κ@λου που "οργάνωνε" χωρίς κανένα αποτέλεσμα αλλά με τεράστιο κόστος ... ( αξίζει η κυβερνηση ΝΔ να βάλει ορκωτούς να ψάξουν τι στοίχισε ο κύριος αυτός και τι έφερε). Σε όλες τις συζητήσεις για ανασχηματισμό ήταν έκτος αφού και πλέον καλόπιστοι ήξεραν ότι ήταν μπάζο για το νευραλγικό υπουργείο του ΕΣΠΑ και των επενδύσεων ... Τώρα πως έγινε και "ήρωας" ένας "αρπάχτρας" που χρέωνε και την βενζίνη για τα τσιγάρα του είναι απορίας άξιο.. Φυσικά δε είναι ο μόνος από την "συμμορία"... Αλλά αυτά θα τα δούμε μετά την αποχώρηση του Τσίπρα... Και θα τρίβουμε τα μάτια μας ...

Συγχωρεμένοι να' ναι... ΑΜΗΝ

Τουλάχιστον συγχώρεσε τους λαδωμένους της ΝOVARTIS. Ο κύκλος των γαλάζιων λαμογιών έχει στενέψει. Και δεύτερο γαλάζιο υπουργικό ευωδιαστό λουλούδι έχει καταθέσει εμπιστευτικά στο FBI (το πρώτο είναι ο Σαλμάς βέβαια). Συγχώρεσέ τους από τώρα κε ''δημοσιογράφε'' γιατί σε λίγο μόλις ανοίξουν και οι λογαριασμοί στις ΟFF SHORE θα γελάει και ο κάθε πικραμένος...

ΡΙΤΑ (Ν.Σμυρνη)

ΑΙΣΧΟΣ. Είδατε τι πήγανε και κάνανε πάλι με τον κύριο ΚΟΥΒΕΛΗ; Τα κάνανε σαν τα μούτρα τους πάλι. αλλά το θέμα δεν είναι ο κύριος αυτός. Ούτε η κυρία ΡΑΝΙΑ την οποία αντικατέστησε τι έκανε εκεί πέρα με τα λεφτά που τρώγανε από τα ΕΝΟΙΚΙΑ τα οποία σου λέει επήρανε από το ΚΡΑΤΟΣ τα ΛΕΦΤΑ και τα τρώγανε. Το θέμα είναι ότι πρέπει ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΤΩΡΑ. Όλοι τους. Και αυτό μπορεί να το κάνει μόνον ημεγάλη Εθνική Πατριωτική Παράταξις που ονομάζεται ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ουδεις άλλος έχει την ΙΣΧΥ την οποία ΧΡΕΙΑΖΌΜΕΘΑ. Διότι εκείνο που χρειαζόμεθα είναι Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ. Αούς Κυριάκο; Να βάλεις να υποχωρήσεις και να δεχτείς των ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ως ΕΠΙΤΙΜΟ ΑΡΧΗΓΟ μας. Ώς ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ είναι ο ΣΑΜΑΡΑΣ. να ενωθούμε ΟΛΟΙ και οι Υπερεθνικισται τέλος πάντων και οι πιο προς το Κέντου που είναι ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ κλπ και τον ΒΕΝΙΖΕΛΟ να βάλεις μπροστά και τον ΛΟΒΕΡΔΟ για να ενωθουμε όλοι και ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. Παναγία μου ΦΩΤΙΣΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ να ξεκουμπιστούνε να φύγουνε από κει που ήρθανε οι Κουμουνια και τα Ανίδεοι είναι να πάνε στη Σιβιρία από οποπου ήρθανε. ΝΑ ΧΑΘΟΥΝΕ.

*(-_-)*

Αν διέθετε,στοιχειώδες χιούμορ ο Αλέξης, θα ανακοίνωνε με εθνικό τηλεοπτικό διάγγελμα την δική του παραίτηση, και μετά από μερικά λεπτά, μέσω του γραφείου τύπου θα εξέδιδε ανακοίνωση ότι την ανακαλεί. ROFL

Λάμδα

Ήταν λίγο μετά την εποχή που έλεγε ότι ούτε βουλευτικό αυτοκίνητα θα πάρουν... και φωτογραφιζόντουσαν στη οικονομική στα αεροπλάνα!

Ράνια, respect για το θράσος...

Η για πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση παρέδωσε πάλι μαθήματα πολιτικού κυνισμού. Με πανάκριβες πασμίνες και κασμίρια, πόθεν έσχες μεγατόνων, ύφος χιλίων καρδιναλίων και σοβαροφάνεια τύπου executive lady της Νέας Υόρκης, η Ράνια Αντωνοπούλου πιάστηκε με το χέρι στο μέλι για ένα επίδομα. Επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ τον μήνα για να νοικιάζει στο Κολωνάκι. Η αντίδρασή της είναι επιτομή πολιτικού θράσους. Ούτε στο πολιτμπιρό της Μόσχας τέτοιο τουπέ. Δεν παραιτήθηκε από τη θέση της, δεν ζήτησε συγγνώμη, ανακοίνωσε ξερά ότι θα επιστρέψει τα χρήματα. Μετά λύπης της, όπως φαίνεται, αφού είναι νόμιμα. Είναι τσίπηδες το ζεύγος Αντωνοπούλου-Παπαδημητρίου; Με 520.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, χαρτοφυλάκια εκατομμυρίων, ακίνητα και βίλες, χάθηκε ο κόσμος για 12 ψωροχιλιάρικα; Κι όμως. Και 20 ευρώ ημερησίως οδοιπορικά ως τους Δελφούς να της έδιναν, πάλι θα τα έπαιρνε. Είναι νόμιμα, τα δικαιούται. Οι Συριζαίοι έχουν το επίδομα στο αίμα τους, όχι μόνο για να το δίνουν αλλά κυρίως για να το εισπράττουν. Οι εκατομμυριούχοι του ΣΥΡΙΖΑ που θα έκοβαν προνόμια υπουργών, θα πουλούσαν τις αλεξίσφαιρες BMW και τα πρωθυπουργικά αεροπλάνα, θα σάρωναν τις συνήθεις του παλιού συστήματος, μια χαρά τσεπώνουν ως το τελευταίο πενηνταράκι από τον κρατικό κορβανά. Ράνια, τρία εκατομμύρια ευρώ λιγότερα αν είχατε, με τον κ. Παπαδημητρίου, θα παίρνατε και το επίδομα αλληλεγγύης. Ναι, αυτόν τον κ. Παπαδημητρίου που έγραφε μελέτες για την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Επανάσταση εκ του ασφαλούς, υπεροψία της Αριστεράς, εκατομμυριούχοι οικονομολόγοι της φακής και το χέρι στο μέλι δεν συμβαδίζουν. Κονομημένοι αριστεροί που παλεύουν τον καπιταλισμό δεν υπάρχουν. Κυρίως δεν γίνεται η χώρα που ματώνει σε φόρους και εισφορές, με τσακισμένο ΑΕΠ και ηθικό, να πληρώνει και το ενοίκιο του πλουσιότερου ζεύγους της κυβέρνησης.

"Βόθρος = ...

Χθες το βράδυ συζήτησα την υπόθεση Αντωνοπούλου με τον παππού μου, (ο οποίος είναι μεγάλης ηλικίας και έχει δει πολλά). Μου συνόψισε την άποψή του, γράφοντας σε ένα κομμάτι χαρτί την ακόλουθη εξίσωση: "Βόθρος = αριστερά". Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω πλήρως μαζί του.

Ο παππούς σου έχει απόλυτα δίκιο.

Προσπάθησα να διακρίνω στην αριστερά, (δηλαδή τον βόθρο...), την κ. Ράνια Αντωνοπούλου. Μου φάνηκε ότι την είδα, διότι υπήρχε μια κυρία, (λέμε τώρα...), βυθισμένη στο περιεχόμενο του βάθρου, η οποία αναπηδώντας έβγαζε για λίγο το κεφάλι της έξω, κραυγάζοντας παράλληλα ότι πατάει πάνω στο "ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς"!!!

Σφαλιάρα σβουριχτή και περιποιημένη εισέπραξε...

O τσίπρας. Για όποιον δεν εθελοτυφλεί ο τσίπρας εισέπραξε σφαλιάρα σβουριχτή και περιποιημένη λόγω της υπόθεσης Αντωνοπούλου. Μεγαλοπρεπέστατα... Πλέον είναι επίμονες οι φήμες ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν την 21-10-2018, δηλαδή σε διακόσιες τριάντα τρεις, (233), ημέρες από σήμερα, (01-03-2018). Μακάρι, ώστε να απαλλαγούμε από τα καθάρματα το συντομότερο δυνατόν...

Σακης

Πειτε και την ουσιώδη λεπτομερεια ...το ζεύγος ειναι Εβραιοι..αυτο εξηγεί τα παντα....τι φόβος ειναι αυτος που εχετε για τους Αχασβηρους;;;; Πραγματικα απορώ...!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία