pafilas_dimitris

Η πραγματικότητα και τα ψέματα

Δημήτρης Παφίλας

Οποτεδήποτε συγκρούστηκε με την πραγματικότητα ο σημερινός πρωθυπουργός η χώρα το πλήρωσε ακριβά. Και η επέτειος των ημερών το θυμίζει. Η 5η Ιουλίου θα είναι πάντα εκεί και θα τον ακολουθεί. Το ίδιο συμβαίνει και με τη Μακεδονία η οποία θα μείνει ως στίγμα πάνω του. Όσο κι αν προσπαθεί να το αποτινάξει θα τον χαρακτηρίζει, όπως και τον υπουργό του ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του περίπου, ως το νέο Βίλλυ Μπράντ.

Τι μας λέει η σημερινή πραγματικότητα ; Ότι βγαίνουμε απο τα Μνημόνια όπως ενημερώνει το Μαξίμου τους αδιάβαστους βουλευτές, ότι θα αποφασίζουν οι εκλεγμένοι πολιτικοί όπως μας είπε στην Βουλή ο Τσίπρας.Το γεγονός ότι οι χώρες που εξήλθαν του Μνημονίου δεν ειδοποίησαν καν τους δανειστές για την έξοδο δεν ενοχλεί κανέναν, το γεγονός ότι θα αποφασίζονται μέτρα κάθε έξι μήνες αν το πρόγραμμα δεν βγαίνει, δεν ενοχλεί τους ενημερωτές της “βερμούδας” στα υπόγεια του Μαξίμου.

Ούτε καν τις διοικήσεις στις τράπεζες δεν μπορεί να διορίσει – Τόσο ελεύθερος είναι μετά τα Μνημόνια. Η πραγματικότητα για τον ίδιο είναι ότι, θα μπορεί να μοιράσει επιδόματα στους συνταξιούχους προκειμένου να συγκρατήσει την ραγδαία πτώση του συνοθυλεύματος. Κι ας υποθέσουμε ότι, η αγαπημένη Rotchild του πρωθυπουργού – που παίρνει αναθέσεις και απο ιδιώτες- θα μας βγάλει απο το Μνημόνιο. Το επιτόκιο πρέπει να πέσει κάτω απο το 3,55% για να υπάρχει νόημα.

Οι επόμενοι μήνες θα δείξουν αν ήταν ορθή η απόφαση της κυβέρνησης με την “καθαρή έξοδο”, με την Ιταλία να αποτελεί το μόνιμο αγκάθι. Ας εξηγήσει εξάλλου κάποιος στον Τσίπρα ότι, τα κεφαλαιακά αποθέματα στα οποία θα στηρίξει την εξουσία του τα είχε χάσει κάποτε και μάλιστα διπλάσιο ποσό.

Ήδη οι ξένοι επενδυτές απογοητευμένοι απο την λύση χρεόυς εγκατέλειψαν την Ελλάδα και μάλλον το 2018 θα είναι μια χαμένη χρονιά γιατί οι προοπτικές είναι χαμηλές και συγκεκριμένες. Όσοι ενδιαφέρονται λοιπόν για το αν “ήλθε για να μείνει ο Τσίπρας στην Ελλάδα” ,ας εξηγήσουν πότε επιτέλους η Ελλάδα θα παράγει πλούτο δίχως να έχει ανάγκη το κτύπημα στην πλάτη απο τους Ευρωπαίους γραφειοκράτες.

Η νέα σύγκρουση με την πραγματικότητα έρχεται το φθινόπωρο κόντρα στις επιδιώξεις όλων όσοι ονειρεύονται την παραμονή τους στην εξουσία. Τότε τα ψέματα και οι γραβάτες θα μείνουν στην άκρη.
ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ο Κανόνας

Για μα μην σερνόμαστε ,για να μην τρώμε απο τις σάρκες μας, για να μην είμαστε ζόμπι ,μόνιμα στην εντατική. Μείωση δαπανών- μείωση φόρων -μείωση φοροδιαφυγής(3Μ). Ολο το πλεόνασμα σε εξαγωγικές παραγωγικές αναπτυξιακές επενδύσεις, με by pass της γραφειοκρατίας και όχι σε επιδόματα και στην εσωτερική κατανάλωση .Κατάργηση μονιμότητας ,αξιολόγηση παντού .Ιδιωτικά πανεπιστήμια. Υποχρεωτική στράτευση και των γυναικών. Μηχανοργάνωση παντού .Όλες οι συναλλαγές με κάρτα. 200 βουλευτές με 2.000 μισθό. Κυβέρνηση επαϊόντων με άριστο βιογραφικό τεχνοκρατών. .Συνεχή αέναα μνημόνια με σταθερή εποπτεία και ακλόνητη πειθαρχία .Ποτέ ξανά δανεικά!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία