kammenos_dimitris

Zoran do you remember Prespes?

Δημήτρης Καμμένος

Η «Συμφωνία των Πρεσπών» δεν έχει κυρωθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά η κυβέρνησή μας την εφαρμόζει κανονικά! 

Ως εκ τούτου πριν λίγες μέρες συνεδρίασε για πρώτη φορά η διεπιστημονική επιτροπή που θα ορίσει τις αλλαγές στα ιστορικά μας βιβλία.
  • Μεταξύ πολλών άλλων οι Σκοπιανοί ζήτησαν να γίνει σαφής η διάκριση μεταξύ της Aρχαίας Eλληνικής και της Aρχαίας Mακεδονικής Ιστορίας, ώστε τα ελληνόπουλα να γνωρίζουν ότι... «ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνες».
  • Ζήτησαν να διδάσκεται ότι το 1821 στη περιοχή της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που σήμερα ταυτίζεται με τη βόρεια Ελλάδα έγινε μια... «μακεδονική επανάσταση».
  • Ζήτησαν ακόμα να διευκρινίζεται με έμφαση ότι στους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-13) ο ελληνικός στρατός δεν απελευθέρωσε τη Μακεδονία, αλλά διενήργησε... «οργανωμένο διωγμό των Μακεδόνων» της περιοχής…

Ανάμεσα στις απαιτήσεις τους ήταν οι αλλαγές αυτές να υπάρχουν στα σχολικά μας βιβλία τον Σεπτέμβριο του 2019. Κατόπιν τούτων φημολογείται ότι μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας βρίσκονται σε κατάσταση πανικού και έχουν ήδη ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με την παράκληση να παρέμβει στον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, ώστε να αποσυρθούν τα ανιστόρητα αιτήματα των Σκοπιανών.

Θεωρώ βέβαιο ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ζωγραφίζοντας συμμετρικά σχέδια στο λευκό χαρτί του, θα σηκώνει με στυλ το ακουστικό του τηλεφώνου και θα ρωτήσει: «Zoran do you remember Prespes?». Και ο Ζόραν θα απαντήσει: «Of course I remember Prespes my friend Alexis».

Για όσους δεν θυμούνται ή δεν έχουν διαβάσει τις Πρέσπες παραθέτω χαρακτηριστικά εδάφια:

α) Άρθρο 7(3): «Αναφορικά με το Δεύτερο Μέρος (δηλαδή: τα Σκόπια) με αυτούς τους όρους (δηλαδή: Μακεδονία, Μακεδόνας) νοούνται η επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά από αυτά που αναφέρονται στο άρθρο 7(2) -(δηλαδή: τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική ιστορία, την ελληνική κουλτούρα και την ελληνική κληρονομιά από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα)».

β) Άρθρο 7(4): «[...] Τα μέρη (δηλαδή: Ελλάδα και Σκόπια) σημειώνουν ότι η επίσημη γλώσσα και τα άλλα χαρακτηριστικά του Δεύτερου Μέρους (δηλαδή: των Σκοπίων) δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους (δηλαδή: της Ελλάδας)».

Όπως γίνεται φανερό από τα παραπάνω, στις 17 Ιουνίου 2018 ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς υπέγραψε ένα χαρτί που λέει ότι Ελληνική Ιστορία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και Μακεδονική Ιστορία είναι δύο διακριτές έννοιες. Άρα η Ιστορία της Μακεδονίας ΔΕΝ αποτελεί μέρος της Ελληνικής Ιστορίας.

Επομένως, τα αιτήματα που θέτουν σήμερα οι Σκοπιανοί εκπρόσωποι της διεπιστημονικής επιτροπής για τα σχολικά μας βιβλία μπορεί να είναι εντελώς παράλογα και ανιστόρητα, αλλά ΔΕΝ είναι παράνομα! Είναι απολύτως σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα της περίφημης «Συμφωνίας των Πρεσπών»! Και τι ζητούν οι άνθρωποι; Ζητούν μόνο να τιμήσουμε την υπογραφή που έβαλε ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας στις 17 Ιουνίου 2018.

Συνοψίζοντας, θεωρώ βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ. Αυτό που δεν είναι καθόλου βέβαιο είναι ότι ο κύριος Ζάεφ θα υλοποιήσει την επιθυμία του κυρίου Τσίπρα. Όχι μόνο επειδή η επιθυμία του κυρίου Τσίπρα είναι αντίθετη με την υπογραφή που έβαλε ο υπουργός του στις Πρέσπες, αλλά και επειδή ο κύριος Ζάεφ δεν δείχνει καμία διάθεση να προδώσει τα συμφέροντα της χώρας του. Γι' αυτό τον λόγο εξάλλου, στην πρόσφατη συνταγματική του αναθεώρηση, ο κύριος Ζάεφ στο προοίμιο του νέου του Συντάγματος ενέταξε τη διακήρυξη της ASNOM του 1944, σύμφωνα με την οποία η ελληνική Μακεδονία είναι μια «κατεχόμενη» από το ελληνικό κράτος περιοχή και πρέπει να «απελευθερωθεί» από το «μακεδονικό έθνος» του.

Όλα αυτά σχεδόν ταυτόχρονα με τη δράση ενός παλαβού ( ; ) Σκοπιανού, ο οποίος στις 23 Νοεμβρίου εκθεμελίωσε με αγροτικό μηχάνημα 105 συνοριακές πυραμίδες στη συνοριακή γραμμή Φλώρινας-Σκοπίων, σε μια ενέργεια που συμβολίζει την κατάργηση των συνόρων και την... ένωση «Βόρειας» και «Νότιας Μακεδονίας». Μέχρι σήμερα ούτε το ΥΕΘΑ ούτε το ΥΠΕΞ έχουν σχολιάσει το γεγονός και δεν ανακοίνωσαν την επανατοποθέτηση των πυραμίδων στην θέση τους…

Να έχετε όλοι μία καλή εβδομάδα.

* Ο Δημήτρης Κ. Καμμένος είναι πρόεδρος Κόμματος «Δύναμη Ελληνισμού», Ανεξάρτητος Βουλευτής Β’ Πειραιώς και τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής των ΕλλήνωνΣΧΟΛΙΑ (5)

Γιατί θα έπερνε ο Τσιπρας τηλέφωνο

τον Ζόραν για να διαμαρτυριθεί, αφού αυτά που λένε οι σκοπιανοί είναι και θέσεις του συριζα;

Πολίτης

Αν δεν κάνω λάθος κ.Καμμένε υπάρχει απόφαση από τον Αρειο Πάγο εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια που δεν αναγνωρίζει "μακεδονικη γλώσσα" κ.λ.π Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει και νομικός , δικαστικός κόσμος που εάν συγκεντρωθεί μπορεί να κάνει πολλά και να θέσει τη δικαιοσύνη προ των ευθυνών της και στην πλήρη εφαρμογή του Συντάγματός μας. Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει και ευρωπαικό δικαστήριο όπως επίσης και αποφάσεις του συμβουλίου της Ευρώπης που δεν κάνουν δεκτή την ονομασία"Μακεδονία"για τα Σκόπια. Τέλος αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ή δεν είναι προσβολή στο Σύνταγμά μας και στην ταυτότητα την εθνική μας αλλά και καταπάτηση των δικαιωμάτων και της Ιστορίας του ελληνικού λαού? Πώς είναι δυνατόν να ισχύσει μια συμφωνία που παραβιάζει ένα κάρο προηγούμενες συνθήκες,που όλος ο κόσμος και τα πανεπιστήμια διδάσκεται για τον Ελληνα Αριστοτέλη και τον Ελληνα Αλέξανδρο,για την Ελλάδα δηλ.Μακεδονία? Τι συμβαίνει και δεν ενεργοποιείται κανένα νομικό και δικαστικό πλαίσιο ?

;

Δε φτανει να έχεις δίκαιο πρέπει να ξέρεις και να το διεκδικεις.. το Σκοπιανό λόμπι με το τουρκικό συστεγάζεται στην Αμερική..έχουν κάνει κολοσσιαία προπαγάνδα στο εξωτερικό, εκεί που εμείς κοιμόμασταν..αν δε κάνω λάθος εμείς δεν έχουμε καν λόμπι, ή είναι πολύ ανίσχυρο.. συμπεριφέρθηκε η Ελλάδα σαν να ήταν ενοχη, έχουν γραφτεί ανήκουστα πράματα για προδοσίες τα τελευταία 25 χρόνια από πολλούς..όσον αφορά τα βιβλία του εξωτερικού, σύμφωνα με τους ομογενείς μας, το 90% των πανεπιστημιακών βιβλίων στην Αμερική, αναφορικά με τη Μακεδονία, είναι σκοπιανης προπαγάνδας..και το καλύτερο, από μέσα πέφτει η πολη, ποτέ απ' έξω..το ΣτΕ, αν και η τελική πρόταση του είναι την Παρασκευή, η προσωρινή του απόφαση που έδωσε και το φως στα Σκόπια να ολοκληρώσουν τα βήματα και να μας φέρουν προτετελεσμενων, ήταν πέρα για πέρα ανθελληνική και προδοτική..μπορείς να την ψάξεις και να την βρεις, για να διαβάσεις τα ανήκουστα.. δυστυχώς η ελλαδα γέμισε με εφιάλτες..τι να κάνουμε, τέτοιος ο λαος, τέτοια και η Βουλή..στενάχωρες αλήθειες.

ZZ

Zoran remember Prespes ! Εμείς θυμόμαστε ?

Ζατλαν

Δημήτρη, δεν ξεχνάμε με ποιους συνεργάστηκες για την καρέκλα. Τους φέρατε στην εξουσία και μας κουνας και το δάχτυλο.

@

Ωραία όλα αυτά που λες, που άλλωστε τα έχει ήδη συνειδητοποιήσει από καιρό όποιος έχει ελάχιστο μυαλό. Αλλά πριν λίγο καιρό δήλωνες "αλληλέγγυος" στους μετανάστες, προωθώντας αν δεν κάνω λάθος μια ακόμη μκο... Όπως δηλαδή και αυτοί που υπέγραψαν τη "συμφωνία", που "νόμιμα" εφαρμόζει ο π/θ του "δεύτερου μέρους" της. Όλοι τα ίδια είσαστε! Και όλοι θα κριθείτε ανάλογα όταν έρθει η ώρα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία