danikas_dimitris

Όλοι κλίνατε επί δεξιά

Δημήτρης Δανίκας

Τα πράγματα είναι απλά. Εμείς τα μπερδεύουμε και μπερδευόμαστε σε αυτά. Πορευόμενοι με ιδεολογικές αγκυλώσεις και κομματικά βαρίδια. Και πάντα αλληθωρίζοντας προς το βαθύ παρελθόν. Οπου κυριαρχούσαν και αντιμάχονταν οι δυνάμεις της Αριστεράς, της Δεξιάς και της τάχα μου σοσιαλιστικής και «πρασινάλογης» αλλαγής.

Τα πρόσφατα παραδείγματα είναι πολλά. Ο ξένος Τύπος, ο συστημικός, θριαμβολογεί υπέρ του Τσίπρα. Ο Ευρωπαίος οικονομικός επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί πλέκει το εγκώμιο του Τσακαλώτου. Και οι σύμμαχοί μας λένε τα καλύτερα για την ελληνική κυβέρνηση. Αραγε γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Και μάλιστα για έναν κομματικό σχηματισμό που εγκαινίασε την καριέρα και άρχισε την κυβερνητική διαδρομή του με την εξαμηνίτικη βαρουφακιάδα που λίγο κόντεψε να μας ρίξει στα βράχια;

Δύο τινά συμβαίνουν. Είτε η γερμανική καγκελαρία έχει μετακινηθεί προς τα αριστερά, τον Λένιν και τον Τσε Γκεβάρα. Είτε ο Τσίπρας και η παρέα του έχουν μετακομίσει και εγκατασταθεί στο κυρίαρχο καπιταλιστικό σύστημα το ευρωπαϊκό. Ενδιάμεση απάντηση δεν υπάρχει. Ο τρίτος δρόμος έχει καταλήξει στα θυμαράκια.

Η απάντηση είναι επίσης απλή. Ο Τσίπρας, ο πιο πρόθυμος συνομιλητής και υποτακτικός. Ο Τσίπρας, που υπογράφει κάθε συμφωνία με τους δανειστές. Ο Τσίπρας με τη συστημική πολιτική χωρίς αγανακτισμένους και χωρίς έντονη την παρουσία της λαϊκής οργής.

Αν κανείς δει και παρατηρήσει από ψηλά τη γενική πολιτική εικόνα των ελληνικών κομματικών αντιπαραθέσεων και των εμφυλιοπολεμικών κραυγών, θα καταλήξει στα εξής συμπεράσματα:

Πρώτον, ότι με τη μετακίνηση, προς τα δεξιά και συστημικά, του Τσίπρα άδειασε εντελώς το γήπεδο το αριστερό. Μια μετακίνηση ορατή, συστηματική και θεαματική.
Δεύτερον, ότι η παρουσία κομματιδίων των αριστερών δυνάμεων, όπως του Λαφαζάνη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ελάχιστη, μικροσκοπική επίδραση έχουν προς το σώμα της ελληνικής κοινωνίας και το εκλογικό. Ούτε με τα κιάλια βλέπουν έδρανα κοινοβουλευτικά.

Τρίτον, ότι με το Σκοπιανό η το Μακεδονικό (όπως θέλετε, πείτε το) τόσο η Φώφη Γεννηματά, της πρασινοπέτσινης Αλλαγής, όσο και ο Βασίλειος Λεβέντης της κεντρώας και αειμνήστου, του Γεωργίου Μαύρου και του Ιωάννη Ζίγδη, κληρονομιάς έχουν αμφότεροι μετακινηθεί κι αυτοί προς τα Δεξιά.

Τέταρτον, ότι με το ίδιο κριτήριο, το Σκοπιανό, η Νέα Δημοκρατία έχει κι αυτή μετακινηθεί ακόμα πιο δεξιά. Προκειμένου, φυσικά, να φρακάρει διαρροές προς την Ακροδεξιά.

Πέμπτον και τελευταίο. Οτι όλες αυτές οι μετακινήσεις ένα πράγμα δηλώνουν και υπογραμμίζουν φωναχτά. Η συντριπτική πλειονότητα των κομματικών ελληνικών δυνάμεων ακολουθεί την ίδια, δεξιά, πορεία, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο. Και όχι μόνο εκεί, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο
Το παραπλανητικό και αποπροσανατολιστικό που συμβαίνει εν Ελλάδι είναι το γνωστό και άκρως πονηρό ότι πολλοί, ιδιαίτερα του Τσίπρα η παρέα, στα λόγια παριστάνουν τους αριστερούς ενώ στην πράξη ακολουθούν και υπηρετούν την ίδια δεξιά γραμμή και προοπτική.

Γεγονός που οι σύμμαχοί μας έχουν εντελώς αντιληφθεί. Από την εποχή του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου. Οι Ελληνες, σου λένε, σκέπτονται με αριστερό κεφάλι και χορταίνουν με δεξιό, συστημικό στομάχι.

Αν μάλιστα λάβω σοβαρά τα πολλά «όχι» της Νέας Δημοκρατίας, τότε η γενική εικόνα μοιάζει με το θεατρικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Η φαλακρή τραγουδίστρια».
Σκεφτείτε το στα σοβαρά. Οχι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οχι στα υψηλά πλεονάσματα. Οχι στο κούρεμα των συντάξεων. Οχι στη συρρίκνωση του αφορολόγητου. Σχεδόν όχι σε όλα.

Ρε συ, μπας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο Αλέξης Τσίπρας του 2018 και ο Αλέξης Τσίπρας έχει μεταμορφωθεί σε Κυριάκο Μητσοτάκη του 2014;
Ενα το γεγονός. Ολοι κλίνατε επί δεξιά. Ολα τ’ άλλα είναι για κορόιδα και χαϊβάνια ελληνικά!

ΣΧΟΛΙΑ (25)

Η ΕΔΑ και ο Πόλ Πόρτερ

Η ΕΔΑ ( Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά )που δεν έλεγε κάτι διαφορετικό απ ότι το πογραμμα του Αμερικανού Πόλ Πόρτερ , είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη της χώρας και την σημερινή χρεωκοπία και στροφή δεξιά. Η ΕΔΑ ήταν ο φορέας εκείνος που απέτρεψε την εκβιομηχάνιση της χώρας με τα θεωρητικά ψευτοαναπτυξιακά εναλλακτικά τερτίπια των καφενόβιων και της κουλτούρας των μαλιάδων απ τα Μάταλα. Η αναιμικότητα οικονομικά χρόνια της χώρας και η αποβιομηχανισή της μαζί και η κουλτούρα της λιγοτερης εργασίας και της πρόωρης σύνταξης για το πληρωμένο καθίσι , ήταν η εοίσημη πολιτική πρόταση της ΕΔΑ και αυτή στον χρόνο πλήρωδε η χώρα και οι πολίτες.

VAGANEMOS

Δημήτρη τα είπες όλα θαυμάσια, πραγματικά ο Ελληνικός λαός σιχάθηκε τα ψέματα του κάθε λαϊκιστή αριστερού και αρχίζει και κλείνει προς τα δεξιά, τόσο δεξιά που αρχίζουν και ξεσαλώνουν οι λαϊκιστές δεξιοί, πώς γίνεται εδώ στην Ελλάδα Η κάθε αντιπολίτευση να γίνεται χειρότερη από την κυβέρνηση είναι παγκόσμια πρωτοτυπία!!!

Δε βλέπω καμία μετακίνηση

Η «αριστερά» στην Ελλάδα πάντοτε ήταν απλά ένα όργανο των εχθρών του ελληνισμού. Το ίδιο είναι σταθερά και σήμερα . Καμία «μετατόπιση»

Βέβαια

Τόσοι έπαινοι για το γίγαντα Τσίπρα ! Ούτε τότε που δανειζόμασταν χωρίς ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ να ξεχρεώσουμε επι Σιμητη . Για να πανηγυρίζουνε οι δανειστές ΚΕΡΔΑΜΕ !

Απλα

Το οτι κανουμε αντιπολιτευη στην αντιπολιτευση ουτε απο αρριστερο το επριμενα.Τοσο πια τυφλα;

Όταν...

...κόβει συντάξεις και αφορολόγητο ο Τσίπρας είναι όργανο της Μέρκελ και του Σόρος. Αν τις κόψει ο Μητσοτάκης είναι μεταρρύθμιση. Αν υλοποιει μνημόνια ο Τσίπρας τότε είναι παπαντζής, αν τα υλοποιεί ο Κούλης είναι συνεπής. Θα στηρίζω όποιον τα υλοποιεί χωρίς περιστροφές, ιδιαίτερα το κόψιμο των συντάξεων. Τώρα τα κάνει ο Τσίπρας και τον πάω με τα μπούνια που κόβει τις συντάξεις των 50/άρηδων ποσοκονουδούλων και μη τυχόν και τις αναστείλει που του ζητά η άεργη Φωφούλα με τη σύνταξη στα 45 της, αλλοίμονό του... δεν ξέρω αν είναι ανθέλληνας με τη συμφωνία των Πρεσπών, είναι όμως ελληναράς που είπε τέρμα στο πάρτυ των συντάξεων και του δήθεν αφορολόγητου των απανταχού ¨πατριωτών¨ φοροφυγάδων!!! Βάστα γερά ΤΣΙΠΡΑ...

Da Nikas είναι καλό

Σ' ευχαριστώ ρε φίλε για την υποστήριξη γιατί μου την είχαν πέσει τα φασισταριά. Πάντως εσείς τα συριζοτρόλια έχετε απύθμενο χιούμορ.... ρε go back ρε, άντε go back να πούμε

akis

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ= ΠΑΠΑΝΤΖΗΣ

Γιάννης

Οι αριστεροί είναι στους δρόμους και διαλύουν τα πάντα μέχρι να καταλάβουν την εξουσία.Οταν αυτό συμβεί ηρεμούν! και απολαμβάνουν τους κόπους των "αγώνων" τους.Και απλά απαιτούν από τους άλλους να τους θαυμάζουν!

ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ (ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕς ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!)

Γιατι απορείτε που οι συριζοαριστεροί πανε δεξιά για να μη φανε ξυλο; Αλλά δεν ευγραμμιζονται με τον Μητσοτακη-Αδωνη και τους πρεριμενει λαικο εκλογικό λιτσαρισμα. Εάν βγει κανενα αποτέλεσμα Συρ27,5- ΝΔ33%, ο ακηρυχτος συγκαλλυμενος εμφύλιος(μετά το 2012) θα συνεχιστεί μεχρι την πληρη εξαερωση της σοσιαλιστικής ή ριζοσπαστικής αριστεράς. Μη ξεχνατε ότι in 80s,90, 2000, kai 2009 o λαός ψηφιζε σοσιαλμαρξιστές κι αριστερά σε % μεταξυ 56 και 62% συνεχως!!!!!!!! Κι εκανε τη χωρα έρημη γή. Στο τελευταιο γκαλοπ της αριστερίζουσας Κ.Ρισερτς το 50% λεει ότι για την οικον.κριση φταΙει το κρατικιστικο μοντελο και οι παροχες (ετσι ακριβως είναι η ερωτηση)!!!! Θα στρωσει και το υπολοιπο τμημα επαναστατικό του ελλην.λαού που πιστευει ότι για την Μολδαβοποιηση φταιει η......διαφθορα! Και ψηφιζε πασοκκ 30 χρονια ενώ υπηρχε -υποτίθεται - διαφθορα κι άλλαξε κομμα όταν τελειωσαν οι παροχές! Ντροπή!!!!

ΚΡΗΤΙΚΟΣ

@Νικος ΧΝ. καπου ταχεις μπερδεψει ολα στο μυαλο σου.ολα λες οτι αλλαζουν και χρησιμοποιεις ως παραδειγμα τρεις υπερδυναμεις και μια ανδυομενη(Τουρκια) οι οποιες απο πλευρας πληθυσμου και ποσων πολεμικου εξοπλισμου δαπανουν ποσα απλησιαστα για μας.πετας το συνηθισμενο σχολιο των Ελληνων θανατος στους πολιτικους,και ξεσηκωμος. ωραια, και μετα τι? θα μας σβησουν το χρεος? θα το διαγραψουμε μονοι μας και θα ζουμε στην απομονωση? οι νεοι πολιτικοι που θα κυβερνησουν θαναι καλυτεροι απ τους παλιους? γιατι δεν παραδεχεσαι οτι οι εκλεγμενοι ειναι πιστο αντιγραφο των εκλεκτορων τους και για να σου το πω και με μαντιναδα''τα πορτοκαλια του χωριου γεμιζουνε βαπορι, οτι σκατα ειναι ο προεδρος ειναι κι οι ψηφοφοροι''

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία