Παραβάτες οι «ανεξάρτητοι»
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Παραβάτες οι «ανεξάρτητοι»

Το απίστευτο, πρωτόγνωρο, το φαρσοειδές αλλά και το σουρεαλιστικό τουρλουμπούκι με τις άδειες των καναλιών συνεχίζεται. Με το ίδιο πείσμα. Με τα ίδια «μουλάρια» (καθόλου Κυπριακά). Με την ίδια τσιχλόφουσκα. Οτι τάχα υπηρετούν και συμμορφώνονται με τις συνταγματικές επιταγές. Με την ίδια νοσηρή εγωπάθεια. Και με τις ίδιες μικροκομματικές σκοπιμότητες!

Επιμένει ο Νίκος Παππάς. Ο νόμος του «Μέρφι» είναι συνταγματικός. Λέει. Εκτός, από την μικρή, μικρούλα παραγραφίτσα που αφορά στην εκχώρηση των αρμοδιοτήτων από τον υπουργό (δηλαδή από τον ανθυπο-Λουδοβίκο) στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο!

Επιμένει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οχι θα έκανε πίσω. Πρώτα, λέει, να καταργηθεί ο Παππα-νόμος και μετά βλέπουμε!

Επιμένουν και τα πρωινάδικα. Παρέα με τα τηλε-δελτία. Οι άδειες των καναλιών έχουν αναδειχθεί στο πιο κορυφαίο γεγονός μετά την εισβολή των γερμανικών «πάντσερ» στην Αθήνα!

Κλείσιμο
Μωρέ εγώ και ο καναλάρχης να μαστε καλά και οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί, ολόκληρος ο Ελληνικός λαός να πάει να πνιγεί!

Τι μέλλει γενέσθαι; Πόλεμος μέχρις εσχάτων. Ετσι η μισή κοινωνία τους έχει γυρίσει την πλάτη. Με το επιφώνημα «αει σιχτίρ». Και η υπόλοιπη μισή συντάσσεται είτε με τον έναν είτε με τον άλλο. Με απλά λόγια φανατισμός επιπέδου «Ολυμπιακός-Παναθηναικός». Χωρίς την σφυρίχτρα του Τάσου Σιδηρόπουλου!

Και κάτι ακόμα. Επειδή άπαντες μας φλόμωσαν και μας φλομώνουν για την ανεξάρτητη αρχή του ΕΣΡ. Εδώ το ψητό. Εδώ η τάχα μου «ανεξαρτησία». Εδώ η φωτογραφική απεικόνιση μιας χώρας που έχει αναγάγει την παραβατικότητα σε εθνικό σπορ. 

Επικεφαλής αυτής της παραβατικότητας το ΕΣΡ. Η ανεξάρτητη αρχή, Και τα «ανεξάρτητα» μέλη αυτής της «ανεξάρτητης» αρχής

Γιατί το λέω αυτό; Μα επειδή από συστάσεως αυτής της τάχα μου «ανεξάρτητης» αρχής, ουδέποτε προκλήθηκε διαγωνισμός για την χορήγηση των αδειών. Και όταν λέω ουδέποτε εννοώ τουλάχιστον για μια δεκαπενταετία. Τόσο πολύ!

Αφού λοιπόν τα μέλη του ΕΣΡ είναι ανεξάρτητα. Αφού αυτή η ανεξάρτητη αρχή είναι (συνταγματικώς) αρμόδια να χορηγήσει αυτές τις άδειες. Αφού η σχετική παράγραφος του Συντάγματος το αναφέρει με την μέγιστη ευκρίνεια. Αφού από το 2010 το Συμβούλιο της Επικράτειας έχει γνωματεύσει ότι τα κανάλια λειτουργούν παράνομα. Και αφού άπαντες και άπασες σέβονται, υποκλίνονται, ορκίζονται, υποτάσσονται και συμμορφώνονται στο Σύνταγμα και στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και αφού, όπως είπα, τα μέλη του ΕΣΡ είναι ανεξάρτητα. Αφού συμβαίνουν όλα αυτά γιατί παιδάκια μου, εσείς οι σεβάσμιοι, ευυπόληπτοι, οι ακλόνητοι φρουροί του Συνβτάγματος, δεν κάματε το συνταγματικό καθήκον σας; 

Γιατί; Σας εμπόδισε κάποια κυβέρνηση; Επρεπε να το είχατε καταγγείλει και να είχατε παραιτηθεί. Αφού είστε ανεξάρτητοι. Σας εμπόδισε κάποιος υπουργός; Να το λέγατε. Επιχείρησε να σας δωροδοκήσει κάποιος άθλιος καναλάρχης; Να τον «καρφώνατε» στον εισαγγελέα!

Αφού τίποτα απ όλα αυτά δεν έγιναν και αφού δεν πράξατε το στοιχειώδες καθήκον, ε τότε άπαντες και άπασες υπόλογοι χειρότερα από όλους τους πρωθυπουργούς, τους διαπλεκόμενους, διεφθαρμένους και όλους τους αρμόδιους υπουργούς!

Είμαι βέβαιος πως αν το άθλημα της παραβατικότητας, εξ όλων των πλευρών προερχόμενη, είχε ενσωματωθεί στους Ολυμπιακούς, η Ψωροκώσταινα θα είχε σαρώσει καταλαμβάνοντας, διαρκώς, και τις τρεις πρώτες θέσεις σε κάθε διοργάνωση των Αγώνων!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ