Ερασιτέχνες
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Ερασιτέχνες

Αφηγούμαι το περιστατικό όπως συνέβη προ ημερών.  Ηταν η περασμένη Δευτέρα στη μία το μεσημέρι. Οταν από  το ακουαστικό  του κινητού μου  άκουσα  ευγενική  γυναικεία  φωνή να με ρωτάει «ο κύριος Δανίκας;»  «Ο ίδιος»!

«Σας παίρνω από το  πολιτικό  γραφείο  του κυρίου  τάδε». Παραλείπω το όνομα  επειδή το ίδιο περιστατικό θα μπορούσε να  συμβεί από τον καθένα εκ των  τεσσάρων  υποψηφίων  για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας!

«Τι θέλετε;» ρωτάω  την άγνωστη και ευγενική  φωνή. Που προφανώς εκτελούσε χρέη γραμματείας.  «Φυσικά  θέλουμε  την στήριξή σας»!

Για κλάσματα  δευτερολέπτου  σκέφτηκα ότι ο υποψήφιος επιθυμούσε την στήριξη μου σε κάποιο σχόλιό μου. Λάθος. «Τι  εννοείται;» ρώτησα. «Μα φυσικά  να   τον  ψηφίσετε στις εκλογές   της 22ας Νοεμβρίου»!

Κλείσιμο
Τα χασα.  Παραλίγο να  γκρεμιστώ.  «Ξέρετε ποιος είμαι;»  ρώτησα. Και συνέχισα «Είμαι  δημοσιογράφος. Και ως τέτοιος  δεν πρόκειται να  ψηφίσω. Οι   δημοσιογράφοι πρέπει να  τηρούν  ίσες αποστάσεις»!

Επακολουθεί  σιωπή  δευτερολέπτων.  Σιωπή με «άερα» αμηχανίας. «Με  συγχωρείτε»  είπε το κορίτσι. «Δεν το γνώριζα». «Μπορείτε να μου πείτε  πως  βρέθηκε στο όνομά μου;»  ρώτησα «Μας το έδωσε  σε κάποια λίστα ο κύριος τάδε». «Δεν πειράζει»  της είπα. «Εύχομαι επιτυχία»!

Προσέξτε  τώρα τα   φάουλ αυτής της λίστας,  αυτού του  κάποιου κυρίου, καθώς και του συνεργείου του εν λόγω υποψηφίου. Πρώτο λοιπόν.  Ο άνθρωπος που έδωσε τη λίστα προφανώς το έκανε ως ρουσφέτι προς τον  υποψήφιο. Προσδοκώντας ανταποδοτικά ρουσφέτια. Σου δίνω λίστα με ονόματα.  Αν βγεις μου δίνεις κάτι!

Δεύτερο λοιπόν. Ο  τύπος που έδωσε την λίστα με τα ονόματα  δεν μπήκε στον κόπο να διαγράψει  κάποια απ αυτά. Που εκ της ιδιότητάς τους αδυνατούν να  ψηφίσουν!


Τρίτο λοιπόν.  Ο υπεύθυνος  δημοσίων σχέσεων  του  συγκεκριμένου υποψήφιου  δεν μπήκε, κι αυτός στον κόπο να τσεκάρει τα ονόματα. Μα αυτός είναι ο Δημήτρης Δανίκας  ο δημοσιογράφος. Εξω από την λίστα!

Με απλά λόγια. Ελληνικός, καραμπινάτος  ερασιτεχνισμός. Με απλά λόγια Ελληνικός καραμπινάτος αυτοσχεδιασμός. Με απλά λόγια  όλα  στο πόδι. Λαμβάνουμε την λίστα, παίρνουμε  τηλέφωνα και ό,τι θέλει ας κατεβάσει. Ρωτάει ο  υποψήφιος  «παιδιά κάνατε το καθήκον σας; Πόσα τηλέφωνα πήρατε;» «Ολα μα όλα κύριε τάδε μου»!

Προσέξτε τώρα. Ολα αυτά προέρχονται από  υποψήφιους  αρχηγούς της γαλάζιας παράταξης. Που  διατείνονται ότι  θα  τα αλλάξουν όλα. Πως είναι  μεταρρυθμιστές. Οτι  είναι  σύγχρονοι και  ευρωπαίοι. Οτι είναι σοβαροί, συγκροτημένοι και οργανωμένοι!


Θα μου πείτε λεπτομέρειες. Θα σας πω ότι από τις λεπτομέρειες  κρινόμαστε όλοι. Θα σας πω ακόμα  ότι   αυτού του είδους οι ερασιτεχνισμοί σουλατσάρουν  από τη μία μέχρι την άλλη άκρη της χώρας. Παντού  ερασιτεχνισμός,  προχειρότητα, αυτοσχεδιασμός. Από  τους πολιτικούς  μέχρι τον  τελευταίο  κλητήρα.  Το βλέπουμε σε κάθε  βήμα!

Ποια η κατάληξη;  Αυτό που λέει  ο  απλός λαός. Οι τύποι όχι  κυβέρνηση, ούτε το παλτό μου να το πάνε στο απέναντι πεζοδρόμιο  είναι ικανοί να  κάνουν.  Καμία εμπιστοσύνη Καμία  εγκυρότητα. Καμία ευθύνη. Απλώς  γκα-γκα-ου-α! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ