markopoulos

Σύνδρομο της Στοκχόλμης

Δημ. Μαρκόπουλος

Το σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι ένα φαινόμενο κατά το οποίο όμηροι εκφράζουν συμπάθεια και κατανόηση προς τους απαγωγείς τους. Μερικοί μάλιστα φθάνουν σε σημείο να τους υπερασπίζονται ή και να ταυτίζονται μαζί τους.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθώ λοιπόν τις τελευταίες ημέρες τον δημόσιο διάλογο αναφορικά με τις θέσεις κι απόψεις του δημοσκόπου Νίκου Μαραντζίδη ο οποίος εντελώς ξαφνικά, σαν κάτι να έπαθε ο άνθρωπος, θυμήθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει στροφή στον ρεαλισμό και τη σοσιαλδημοκρατία. Πως «μετασχηματίζεται» και πως η συζήτηση για τον ακραίο και λαϊκιστικό αυτό σχηματισμό ανήκει στο παρελθόν.

Δεν θα σταθώ σε όσους υπονοούν διάφορα. Πως δηλαδή ο κ. Μαραντζίδης έχει τρομοκρατηθεί και πως μετά από την αποχώρηση του από τον δημοσκοπικό στίβο (σ.σ. μην ξεχνάμε πως έχει παραδώσει τα κλειδιά του ερευνητικού σκέλους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εδώ και μήνες) υπογράφει τώρα και δηλώσεις …μετανοίας προς την κυβέρνηση.

Δεν θα μιλήσω καν για φαιδρότητες όπως ότι κάτι του έταξε η κυβέρνηση κι άλλα.

Όμως είναι άξιο προβληματισμού και συζήτησης το γεγονός πώς σοβαροί άνθρωποι, με γόνιμη παρουσία στα δημόσια πράγματα και αστική οπτική, δεν βλέπουν μια σειρά από αυτονόητα πράγματα. Πως πατάνε την μπανανόφλουδα και γίνονται σύμμαχοι μιας καταστροφικής κυβέρνησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υστεροφημία και την εγκυρότητα τους.

Δεν μπορώ για παράδειγμα να εξηγήσω τη στάση του προέδρου του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Κωνσταντίνου Μίχαλου ο οποίος δηλώνει πως «η καραμέλα των πρόωρων εκλογών πρέπει να σταματήσει». Θα πρέπει να πω ότι σαφώς δεν πιστεύω πως ο κ. Μίχαλος προετοιμάζει πολιτικό κόμμα.

Άνθρωπος σοβαρός είναι και με αίσθηση της πιάτσας εξάλλου. Όμως δεν μπορεί α λα καρτ, να θυμάται πως οι πρόωρες εκλογές είναι κακές, όταν δεν λέχθηκε κάτι παρόμοιο για αυτές του 2015 που έφεραν τα δεινά της «αξιοπρεπούς διαπραγμάτευσης» Τσίπρα – Βαρουφάκη. Δεν μπορεί να μη βλέπει πως δημοσιονομικά έχει αρχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεχειλώνει το πράγμα με προσλήψεις και δαπάνες επειδή μπροστά του έχει ούτως ή άλλως το ορόσημο των Ευρωεκλογών του Μάη του 2019. Είναι δηλαδή για έναν άνθρωπο της αγοράς σαν τον κ. Μίχαλο προτιμότερο ή χώρα να σέρνεται μέχρι την άνοιξη του 2019 παρά να δοθεί ένα τέλος το φθινόπωρο;

Όπως όμως και στην περίπτωση αυτή, έτσι και σε δεκάδες άλλες που ακούμε δεξιά κι αριστερά πως τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει σε μια φάση ωρίμανσης, έρχεται να απαντήσει η ίδια η ζωή. Ο ίδιος ο πολιτικός βίος της κυβέρνησης.

Μια «ώριμη» κυβέρνηση δεν κάνει τυφλές επιθέσεις στον αντίπαλο της όπως με την υπόθεση Novartis. Δεν χρησιμοποιεί κουκουλοφόρους μάρτυρες. Ό,τι έχει να πει το λέει στο φως. Όχι στο σκοτάδι. Μια «ώριμη» κυβέρνηση δεν διχάζει με κάθε ευκαιρία έναν λαό με ροπή προς τη διχόνοια. Ενώνει.

Μια σοβαρή κυβέρνηση δεν νομιμοποιεί την αριστερή βία και τον κάθε Ρουβίκωνα. Τους συλλαμβάνει. Δεν τους αφήνει ανεξέλεγκτους ούτε τους κλείνει το μάτι. Δεν τους αφήνει να εξελίσσονται σε επίσημο παρακράτος που εκφοβίζει τους πολιτικούς της αντιπάλου.

Δεν αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι τρομοκράτες ή εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Δεν αφήνει τα πανεπιστήμια στην τύχη της κάθε πολιτικής ομάδας. Παλεύει για αναβάθμιση της παιδείας. Όχι για το πισωγύρισμα της.

Μια κυβέρνηση της σοσιαλδημοκρατίας δεν πριμοδοτεί νέα «θολά» συμφέροντα. Δεν πλειοδοτεί σε λαϊκισμό. Δεν τροφοδοτεί το αντικληρικανικό μένος. Δεν νομοθετεί άρπα κόλλα για να σαγηνεύσει συγκεκριμένα ακροατήρια. Μια σοβαρή κυβέρνηση δεν προκαλεί στα εθνικά ζητήματα όταν γνωρίζει πως η γειτονική Τουρκία έχει τη δική της ατζέντα. Μια σταθερή κυβέρνηση έχει πλάνο, δεν έχει τρεις ή τέσσερις εθνικές γραμμές. Δεν προωθεί νεφελώδεις λύσεις για το Μακεδονικό, κόντρα στο λαϊκό αίσθημα.

Μια σωστή κυβέρνηση δεν τάζει, όταν γνωρίζει πως δεν μπορεί να τηρήσει τις υποσχέσεις της. Δεν κρύβει την αλήθεια για τις περικοπές στις συντάξεις ή για τη μείωση του αφορολόγητου.

Τέλος μια κανονική κυβέρνηση δεν κυνηγάει τα ΜΜΕ ούτε πιέζει τις δημοσκοπικές εταιρείες για να δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα.

Όσοι λοιπόν βλέπουν πίσω από τα χάλια της χώρας μας μια κάποια κανονικότητα, είτε δεν βλέπουν καθαρά είτε έχουν τυφλωθεί από προσωπικά αδιέξοδα.

Όσοι το παίζουν «νουνεχείς» και οπαδοί του ομαλού πολιτικού κύκλου θα πρέπει να μας απαντήσουν πόσο κόστισαν οι αυταπάτες του Αλέξη Τσίπρα. Οι μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου ως αποτέλεσμα της «αξιοπρεπούς διαπραγμάτευσης» είναι στροφή προς την …κανονικότητα;

Αν ο κ. Μαραντζίδης λοιπόν ή άλλοι θεσμικοί παράγοντες της χώρας αγάπησαν τους απαγωγείς τους, αν πάσχουν από Σύνδρομο Στοκχόλμης, εμείς έχουμε να τους συστήσουμε ικανότατους θεραπευτές. Αν πάλι συμβαίνει κάτι άλλο, τους ευχόμαστε ειλικρινά καλή τύχη.

ΣΧΟΛΙΑ (23)

SPARTA.

Απορώ κύριε Μαρκόπουλε πώς κάποιοι εκπρόσωποι του τύπου, της διανόησης, της επιστήμης και πολιτικών φορέων, ξεχνούν τα εγκλήματα της κυβέρνησης Τσίπρα και Καμμένου.Δεν μπορούν να ξεχαστούν τα 120 Δις επιπλέον χρέος μαζί με τα δύο μνημόνια που μας φόρτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.Ούτε μπορείνα ξεχαστεί το ψέμα και η κωλοτούμπα στο ΟΧΙ του βρώμικου και στημένου δημοψηφίσματος.Το κλείσιμο και η χρεοκιπία με μηδενισμό της αξίας των μετοχών τους, ούτε αυτό μπορεί να ξεχαστει.Το μέγα σκανδαλο της Τράπεζας Αττικής και τα παιχνίδια του τότε προέδρου της Γαμβρίλη με Καλογρίτσα και ΣΥΡΙΖΑ.Ούτε το φάγωμα κονδυλίων για τους μετανάστες που μόνο η Τασία τους είδε να λιάζονται, ενώ όλοι οι υπόλοιποι τους βλέπουμε να κλέβουν και να σκοτώνουν.Σε λίγο τους φονιάδες αλλοδαπούς κακοποιούς που μπουκάρουν στα σπίτια, η ανθελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μας τους παρουσιάζει σαν τους μάγους με τα δώρα.Ή βρώμικη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ένα τεράστιο έγκλημα, μέχρι στιγμής χωρίς τιμωρία.

Ε.Π

Αυτοί που περιγράφετε. είναι και δημόσιοι υπάλληλοι. Σκεφθείτε ότι πήραν την έδρα τους με πολιτικό βύσμα, και βγάλτε συμπέρασμα. Oσο για τους εκπροσώπους της ελεύθερης αγοράς που ανήκουν στην διανόηση, τον πολιτισμο κλπ, αν δεν είναι κομμουνιστοαριστερούτσικοι, δεν τους δίνεται ούτε βήμα ούτε θέση.

MARINA.

Στροφή πρός τον βρώμικο ΣΥΡΙΖΑ και όχι πρός τον ρεαλισμό, κάνουν διάφοροι καθεστωτικοί τύποι οι οποίοι μπροστά στο βολεμά τους ξεχνούν όλα τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ.Ό Μαραντζίδης είναι ένας δημοσκόπος του συστήματος.Λογικό είναι να βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ ώς μιά χούντα που με πρόσχημα ένα θερμό επεισόδιο να αναβάλει τις εκλογές για πολύ αργότερα. Έτσι ξεκινάει και πιάνει στασίδι στο μόρφωμα του Τσίπρα.Το ίδιο και ο Γκαίμπελς του κλεφτοπασόκ ο δημιουργός του άθλιου νόμου της ιθαγένειας των λαθρομεταναστών, ο Γιάννης νεοταξίτης Ραγκούσης.Πάνω κάτω τα ίδια μυαλά με τον Τσίπρα και τον Τζέφρυ Μινέικο Παπανδρέου έχουν. Νεοταξίτες, υπάλληλοι της Νέας Τάξης και Εβραιομα σώνοι και ανθέλληνες.Το δόγμα τους είναι πιά γνωστό.Για να τσακίσουν τον Ελληνικό λαό εφαρμόζουν μνημόνια, ξεπουλάνε την Ελλάδα και γεμίζουν την πατρίδα με Ισλαμιστές λαθρομετανάστες. Όλοι αυτοί μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη που μας υπερχρέωσε, την Κατσέλη, την Αντωνοπούλου, τον Παπαδημητρίου είνα της ίδιας σχολής Του Σόρος και του Εβραικού Ινστιτούτου ΛΕΒΥ.Τα εγκλήματά τους κατά του Ελληνικού λαού, συγκρίνονται μόνο με εκείνα του Γερμανικού Στρατού κατοχής.Τέλειο το άρθρο σας.

Fani

Προτείνω να του αποδοθεί το προσωνύμιο : Νικών ο Μετανοείτε αντί του κωλοτουμπας που πια ΕΙναι ξεπερασμένο και tres banale .

Fani

Καλώς τονε κι ας άργησε ολεβεντης της δρακογενειας Μαραντζιδης Μούρλια τα λέει ! Τα λέει στον καθρέφτη του ? μούρλια τα μούρλα του ! Κυνικός , θρασύτατος , αμετροεπής , θύμα του ρινόκερου και της πανούκλας κι αυτός .

ΑΛΕΧ Γ

( Μια «ώριμη» κυβέρνηση δεν κάνει τυφλές επιθέσεις στον αντίπαλο της όπως με την υπόθεση Novartis. Δεν χρησιμοποιεί κουκουλοφόρους μάρτυρες ) Τα κουκουλώνει όπως οι προηγούμενοι διαπνεόμενοι με τις τροχήλατες βαλίτσες ( Μια σοβαρή κυβέρνηση δεν νομιμοποιεί την αριστερή βία και τον κάθε Ρουβίκωνα ) Άπλα συνεργάζεται με την Χρυσή Αυγή μέσω Μπαλτακου ( όπως με βίντεο μας απέδειξε ο Κασιδιάρης ) ( Τέλος μια κανονική κυβέρνηση δεν κυνηγάει τα ΜΜΕ ούτε πιέζει τις δημοσκοπικές εταιρείες για να δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα. ) Τελευταία δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου του 2015 ΣΥΡΙΖΑ: 26,7% (26,5%) Νέα Δημοκρατία: 26,2% (25,9%) Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 9 μονάδες πάνω από όσες τον υπολόγιζαν και η Νέα Δημοκρατία παρέμεινε σε χαμηλές πτήσεις.

Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι...

Γιατί το κουράζεις άσκοπα;;; 'Ολοι μας γνωρίζουμε ότι το μοναδικό διακύβευμα των αμέσως επόμενων εθνικών εκλογών, (όποτε και αν διεξαχθούν), είναι το μέγεθος της αυτοδυναμίας την οποία θα επιτυχεί η Νέα Δημοκρατία...

Η αποκάλυψη από έναν αριστερότατο δημοσιογράφο...

Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, η Αριστερά πήγαινε με όλα – κάτι σαν την κόκα κόλα. Όλοι, λίγο ως πολύ, ήταν αριστεροί. Άλλος στις κομματικές προτιμήσεις, άλλος στην καρδιά, άλλος στην συνείδηση, άλλος στα όνειρά του. Πάντως, ολίγη Αριστερά διέθεταν όλοι στο ιδεολογικό τους βεστιάριο. Ήταν ένα απαραίτητο ιδεολογικό αξεσουάρ που ταίριαζε σε κάθε περίπτωση, σε κάθε προφίλ. Κάτι σαν το αλάτι που νοστιμεύει το φαγητό. Κάθε οικογένεια διέθετε εκτός από τα απαραίτητα και τα περίσσια και μια ανάλογη δόση Αριστεράς. Ήταν το δωρεάν εισιτήριο στον επίγειο παράδεισο των εξιδανικεύσεων. Είχε μια πειστική απάντηση σε όλα τα φυσικά και μεταφυσικά προβλήματα. Η νεολαία, πριν ακόμα μάθει να δένει τα κορδόνια των παπουτσιών, κατείχε τις μεγάλες αλήθειες που θα σώσουν τον κόσμο. Ήταν αριστερόπνευστη. Απαντούσε με χαρακτηριστική άνεση και ευκολία στα θεμελιώδη ερωτήματα που ταλάνιζαν την ανθρωπότητα. Ρουφούσε θορυβωδώς τον φραπέ στα καφενεία και αγόρευε μεγάλες αλήθειες. Με δυο λόγια, μεταπολιτευτικά καταναλώσαμε αμάσητα δωρεάν τεράστιες ποσότητες Αριστεράς, όπως το απαιτούσε η μόδα ή αν θέλετε η ανέμελη τρέλα της εποχής, για να βαρυστομαχιάσουμε αναδρομικά και επικίνδυνα στις μέρες μας που βιώνουμε τους οραματισμούς και τις μεγαλοστομίες της πρώτης κυβερνητικής εκδοχής της. Ο ΣΥΡΙΖΑ που εξέφραζε την ανανεωτική πλευρά της κομμουνιστογενούς Αριστεράς, έχοντας ως παρακαταθήκη την μεταπολιτευτική χαλαρή κι ανεύθυνη αποδοχή της κοινωνίας σε αριστερούς ακκισμούς, εκμεταλλεύτηκε το γενικευμένο αντιμνημονιακό περιβάλλον και δίχως να το καταλάβει, θηλύκωσε στην εξουσία. Η συνέχεια είναι γνωστή και σ’ αυτούς που δείχνουν ότι το καταλαβαίνουν και σ’ εκείνους που κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν. Η αριστερή μυθολογία βιώνει την πλήρη απαξίωσή της, ωστόσο, με μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό κόστος. Υποχωρώντας για μιαν ακόμη φορά, αφήνει έρημη χώρα πίσω της, καμένη γη, αλλά αυτή τη φορά ως τραγικό επίλογο της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Η Αριστερά, για πρώτη φορά έμεινε γυμνή στη θέα όλων και αυτό αρκεί και χρεώνεται στον Τσίπρα και την παρέα του ως το μόνο θετικό της διακυβέρνησής τους. Η ιστορική περίοδος της μεταπολίτευσης θα ολοκληρωθεί με την πτώση του εγχώριου διχαστικού τείχους της Αριστεράς. ΥΓ. Αυτό έχει γίνει αντιληπτό από τους αριστερούς διαχειριστές της εξουσίας που έντρομοι ζητούν διαφυγή και σανίδα σωτηρίας προς την «διεφθαρμένη» σοσιαλδημοκρατία!

Ιδού τα στοιχεία...

Πρόκειται για άρθρο του Ξενοφώντα Μπρουντζάκη, με τίτλο: "Η αριστερά χωρίς φαντασιακό ένδυμα", το οποίο δημοσιεύθηκε σήμερα στον ιστότοπο της αριστερότατης εβδομαδιαίας εφημερίδα: "Το Ποντίκι"¨.

Προς είσπραξη επικών διαστάσεων "εκλογικού αγγουριού"...

Ορίζοντας ως "εκλογικό αγγούρι" τη διαφορά των ποσοστών ψήφου μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος, είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο σύριζα πρόκειται να εισπράξει "εκλογικό αγγούρι" επικών διαστάσεων στις επόμενες εθνικές εκλογές. Με την ψήφο μου στη Νέα Δημοκρατία, θα συντελέσω και εγώ στη μεγέθυνση του "εκλογικού αγγουριού" αυτού!!!

Ουστ, συριζαίοι λεχρίτες!!!

Απέραντη περιφρόνηση, βαθύτατη αηδία και εντονότατη αγανάκτηση είναι τα συναισθήματα τα οποία καταλαμβάνουν οποιονδήποτε νουνεχή πολίτη διαβάζοντας το σημερινό άρθρο... Το μόνο σχόλιο το οποίο μπορεί να εκφράσει επαρκώς την κατάσταση είναι το ακόλουθο: "Ουστ. συριζαίοι λεχρίτες!!!" Τι σημαίνει λεχρίτης;;; λεχρίτης < αρχαία ελληνική λέχριος, Ουσιαστικό λεχρίτης αρσενικό = ο βρομιάρης, ο ανέντιμος, ο τιποτένιος

Συριζοσαπιλα

Αριστο σχολιο αγαπητε σχολιαστή.

Οι εκλογές πλησιάζουν λεχρίτες...

Το πράγμα είναι ηλίου φαεινότερον. Το μόνο διακύβευμα των αμέσως επόμενων εκλογών είναι το μέγεθος της αυτοδυναμίας το οποίο θα επιτύχει η Νέα Δημοκρατία. Ο ίδιος θα την ψηφίσω για να απαλλαγώ από τους ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ!

ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ σας απομένει ένα, (1), έτος και δέκα, (10), ημέρες...

Θεωρώντας ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, την Κυριακή 26-05-2019, απομένει στους ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ ένα, (1), έτος και δέκα, (10), ημέρες, έως ότου εισπράξουν μεγαλοπρεπέστατα, τη σβουριχτή και περιποιημένη κλωτσιά την οποία τους ετοιμάζει ο ελληνικός λαός!!!

Κατάμαυρο και δαγκωτό παντού, στον Σύριζα, σε 158 ημέρες, ή σε 375 ημέρες από σήμερα!!!

Τα πράγματα είναι απλούστατα. Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν την Κυριακή, 21-10-2018, (δηλαδή σε εκατόν πεν'ηντα οκτώ, (158), ημέρες από σήμερα), ή την Κυριακή, 26-05-2019, (δηλαδή σε τριακόσιες εβδομήντα πέντε, (375), ημέρες από σήμερα, (15-05-2018), ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές). Όποτε και να γίνουν, ο ελληνικός λαός θα το ρίξει κατάμαυρο και δαγκωτό παντού στον Σύριζα, (το κόμμα των άθλιων ψευτών, των αχρείων απατεώνων, των ποταπών σκευωρών, των άπληστων λεχριτών και των κουμπουροφόρων αλητών).

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία