markopoulos

Δημ. Μαρκόπουλος

Ευρω-ήρωες

Τον κύριο Πάνο Καρβούνη τον γνωρίζετε; Έχω την αίσθηση πως ο «mr. Ευρωπαϊκή Ένωση» στην Ελλάδα, ο επικεφαλής δηλαδή της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Αθήνα είναι ένας άγνωστος για το ευρύ κοινό άνθρωπος.

Κι όμως. Δεν θα έπρεπε. Όσο κι αν η άγνοια των ευρωπαϊκών ζητημάτων είναι δεδομένη στην πατρίδα μας (πάντοτε εξάλλου είχαμε το κόμπλεξ της ευρωπαϊκής περιφέρειας), οφείλαμε να τον γνωρίζουμε και να τον …αναγνωρίζουμε για αυτά που προσέφερε στον τόπο.

Όταν για παράδειγμα στους «ήρωες» του Ευρω-δράματος της χώρας κατατάσσουμε «προσωπικότητες» όπως ο Γιάννης Βαρουφάκης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν μπορεί και δεν πρέπει να λησμονήσουμε έναν άγνωστο - πραγματικό ήρωα που ως γνήσιος αστός επιλέγει εδώ και χρόνια να κρατά χαμηλούς τόνους. Εκείνον που μετέφερε με ένταση και πραγματικό ενδιαφέρον ένα μήνυμα αγωνίας πρωτίστως για την πατρίδα του, την Ελλάδα αλλά και για τη δεύτερη πατρίδα του, την Ευρώπη.

Ένα μήνυμα που όπως χθες αποκάλυψε στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, ήταν «κατηγορηματικό» και που ξεκαθάριζε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που μέχρι τότε πανηγύριζε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος το καλοκαίρι του 2015 ότι «θα υπάρξει διπλή Σύνοδος κορυφής της ΕΕ με στόχο τη διπλή έξοδο της χώρας μας και από το Ευρώ και από την Ένωση».

Παράγοντας με γνώση όλων των φανερών και μυστικών διαπραγματεύσεων, με μυστική διπλωματία επιπέδου, ήταν από εκείνους που βρέθηκαν στο στόχαστρο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ σε όλη τη διάρκεια του θερμού καλοκαιριού του 2015. Συγκεκριμένα του επιτέθηκαν οι κ.κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και Δημήτρης Παπαδημούλης επειδή είχε αναρτήσει στο twitter φωτογραφία από την εκδήλωση «Μένουμε Ευρώπη», λες και ο εκπρόσωπος της Ευρώπης στη χώρα μας θα έπρεπε να πράξει κάτι άλλο. Ήταν η περίοδος που αντί η κυβέρνηση να κτίζει συμμαχίες και να ζητάει βοήθειες έβλεπε παντού εχθρούς και συνομωσίες και ετοιμαζόταν να πάει τη χώρα μας στα βράχια.

Σε μια εξομολόγηση ιστορικής σημασίας όμως προχθές το βράδυ, ο άγνωστος αυτός πρωταγωνιστής των δύσκολων εκείνων ημερών κ. Καρβούνης αποκάλυπτε το πόσο κοντά βρέθηκε η Ελλάδα στο να κλωτσήσει κόπους και μια ευρωπαϊκή πορεία ετών, στο πως μια δράκα ιδεοληπτικών ανθρώπων οδηγούσε την πατρίδα μας στον τοίχο αλλά και στον επίσης ιστορικής σημασίας ρόλο του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Τον πολιτικό εκείνο που επικρίθηκε για επιλογές του, ο οποίος όμως πιστός στις καραμανλικές αρχές και στην πολιτική παρακαταθήκη του Εθνάρχη,  θα μείνει με τη σειρά του θετικά στην ιστορία. Κι αυτό διότι με προσωπικές ενέργειες και με πράξεις συνέχισε το νήμα από εκεί που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το άφησε, ξαναέβαλε τη χώρα στις ράγες της ΕΕ, «συνέφερε» τον άπειρο αριστερό ηγέτη Αλέξη Τσίπρα, έκτισε συμμαχία με τη γαλλική προεδρία κι εν τέλει κράτησε την Ελλάδα στον πυρήνα της ΕΕ με προσωπικές ενέργειες και διπλωματία. Ήταν περισσότερο αυτός κι όχι ο Αλέξης Τσίπρας που κατανοώντας το αδιέξοδο, πήρε τη χώρα επάνω του. Κι ακόμα κι αν έχει υποπέσει σε αστοχίες ή αν επιδιώκει συναινέσεις και κοινό τόπο με έναν ΣΥΡΙΖΑ αλλοπρόσαλλο, το ότι κράτησε τη χώρα στα δύσκολα στην Ευρώπη τον χρεώνει θετικά.

Μας αρέσει δεν μας αρέσει λοιπόν οι δύο ήρωες του καλοκαιριού του 2015 με την έννοια όχι των πρωταγωνιστών αλλά αυτών που έβγαλαν τα κάστανα από τη φωτιά, ήταν ο πρώτος ένας Έλληνας αστός με ευρωπαϊκή εμπειρία κι ο άλλος ένας πιστός καραμανλικός που στα δύσκολα επέλεξε να σταθεί στο ύψος της περίστασης. Αυτό που μένει να δούμε κι εμείς ως απλοί πολίτες μέσω μιας εξεταστικής ίσως επιτροπής (;) είναι ποιοι φέρουν την ευθύνη για το ότι οι τράπεζες μας παραμένουν σε καθεστώς χρηματοοικονομικής ομηρίας, ποιοι «χρέωσαν» με 86 δις. ευρώ τον μέσο πολίτη και ποιοι ετοίμαζαν κι εξέταζαν σχέδια εκτροπής.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

giannis

Δημήτρη συμφωνώ απόλυτα . Συνέχισε να τους ξεσκεπάζεις

ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΣ

Ο Καρβούνης έχει και λόγο. Η πουλημένη ευρωπαική ένωση μας κάνει τον Κινεζο. Ευρωπαιοι με ΙΕΚ (1 χρόνο σπουδές στην ΕΕ) εχουν επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου 6. Απόφοιτοι ΙΕΚ ελλάδος με 3,5 χρόνια σπουδές (2,5 χρόνια ΙΕΚ + 1 χρόνο προετοιμασία πιστοποίησης έχουν επαγγελματικά δικαιώματα ..ΛΥΚΕΙΟΥ. Θέλουν να ανοίξουν και τα κλειστά επαγγέλματα τρομάρα τους. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕ ΞΕΦΤΥΛΙΣΕ ΤΟΥΣ. Δεν σε είχα σε υπόληψη αλλά βλέπω "εστρωσες". Βλέπω ειδήσεις μόνο και μόνο οταν μιλάς εσυ. Μην τους αφήνεις τους ψευτοαριστερους να μας σοβιετοποιησουν άλλο.

kalhas

σιγα τον πολυελαιο! και οι δυο στη...συνταξη, γρηγορα!

Δημητρη Μαρκοπουλε

Επειδη σε παρακολουθω στη τηλεοραση θελω να εισαι πιο δυναμικος οταν αντιμετωπιζεις τους ασοβαρους υποστηρικτες της κυβερνησης και να μη τους αφηνεις να σηκωνουν κεφαλι. Καταλαβαινω οτι η θεση σου ειναι δυσκολη γιατι ολοι αυτοι εχουν φασιστικη νοοτροπια αλλα δεν πρεπει να τους αφηνουμε σε ησυχια! Πρεπει να λεμε τις αληθειες ετσι οπως ειναι χωρις να φιβομαστε τιποτα. Αλλωστε προσωρινοι ειναι...

Θα δούμε στο μέλλον

Για το ρόλο του κυρίου Παυλόπουλου στην υπόθεση παραμονή της χώρας στην ένωση θα το εξέτασει ο ιστορικός του εγγύς μέλλοντος ! Η πορεία κάποιου όμως , θα κριθεί από το συνολικό του έργο και την συνολική πολιτική του διαδρομή. Η προσωνιμια " γνήσιος καραμανλικός " δεν ξέρω πόςο τιμητική θα ειναι για κάποιον στο μέλλον ! Δρασεις " γνήσιων καραμανλικων" : Πτώση κυβέρνησης Σαμαρά ,από τον"καμένο " πρόεδρος Παυλοπουλος. Εκπρόσωπος της χώρας στην ένωση Αβραμοπουλος. Πρόταση κυβέρνησης για πρόεδρο του ΕΣΡ Πολυδορας, στην κορυφωςη του πραξικοπήματος Παπά ! Απόλυτη σιωπή του Κώστα Καραμανλή και των υπολοίπων καλών παιδιών της καραμανλικής αυλης ,σε όλα τα ανομήματά που αυτή η παρέα ανοητων εδώ και 2 χρονια διάπρατει. Με τόσους" γνήσιους καραμανλικους " σε θέσεις κλειδια τελικά γενατε ένα ερώτημα με δυο αποδέκτες. Τους φίλους μου στο ΣΥΡΙΖΑ και τους φίλους μου στην ΝΔ! Ο her Alexis τελικά τι ειναι;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία