hiotis_vasilis

Ποια φωτιά και ποια πυρκαγιά;

Βασίλης Χιώτης

Πρέπει κάποια στιγμή να συμφωνήσουμε στην Ελλάδα τι είναι σωστό και τι λάθος.

Τι είναι πολιτικά θεμιτό και τι απαράδεκτο.

Κι αυτό θα πρέπει πρωτίστως να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που για να αρνηθεί χθες την εξεταστική επιτροπή, υπερασπίστηκε αρχές και αξίες που ουδέποτε σεβάστηκε και ουδέποτε εφάρμοσε.

“Η Εξεταστική Επιτροπή είναι άσκοπη, από την στιγμή που οι σχετικές καταγγελίες διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη” δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αυτή κατά κανόνα, είναι μια σωστή άποψη. Αλλά δεν την σεβάστηκε η κυβέρνηση που μέχρι σήμερα έχει συγκροτήσει τρεις εξεταστικές επιτροπές για υποθέσεις που ερευνά ήδη η Δικαιοσύνη.

Τα δάνεια για τα ΜΜΕ και τα κόμματα τα ερευνά η Δικαιοσύνη. Τις προμήθειες στον χώρο της Υγείας επίσης. Και τα οικονομικά του Γιάννου Παπαντωνίου. Αλλά η κυβέρνηση έκανε τρεις εξεταστικές επιτροπές για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Ενώ αρνήθηκε εξεταστική για τα capital controls που δεν γίνεται καμιά έρευνα από την Δικαιοσύνη.

“Είναι απαράδεκτη η δολοφονία χαρακτήρων” είπε στην αγόρευσή του ο Αλέξης Τσίπρας. Κι αυτή η άποψη είναι σωστή. Αλλά δεν μπορεί να την υποστηρίζει ο επικεφαλής του κόμματος που τα τελευταία δύο χρόνια έχει καταγγέλλει συστηματικά πολιτικούς αρχηγούς, βουλευτές, τραπεζίτες, δικαστές, εκδότες, δημοσιογράφους, εξαπολύοντας επιθέσεις ακόμα και στις συζύγους τους. Αυτές δεν ήταν δολοφονίες χαρακτήρων; Αλλά είναι δολοφονία χαρακτήρων αν μιλά κανείς για τις ευθύνες Κουρουμπλή στην πετρελαιοκηλίδα, ή για υπουργούς που ζουν πολυτελώς, ενώ στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες δηλώνουν μισθοσυντήρητοι;

“Να μην κάνουμε αντιπολίτευση της φωτιάς και της πυρκαγιάς” κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός. Σωστό! Αλλά ποιος το λέει; Εκείνος που έκλεινε δρόμους και πλατείες κι εμπόδιζε κάθε αποκρατικοποίηση όσο ήταν αντιπολίτευση για να τις υλοποιήσει όταν έγινε κυβέρνηση. Εκείνος που έκλεινε το μάτι στο κίνημα “Δεν Πληρώνω” και υπερασπιζόταν όσους έσπαγαν τις μπάρες στα διόδια και τα ακυρωτικά μηχανήματα στο Μετρό.

“Να μη ταυτίζονται τα κόμματα με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα” υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. Πολύ σωστά. Αλλά ποιος το λέει; Η κυβέρνηση που προκήρυξε τηλεοπτικές άδειες καταγγέλλοντας διαπλεκόμενα συμφέροντα, αλλά υπερασπίστηκε υποψήφιο καναλάρχη που προσπάθησε να πάρει άδεια με βοσκοτόπια κι έναν ακόμη που ομολόγησε πως εμφανίστηκε ως λαγός για να αυξήσει το τίμημα!

Καλές λοιπόν είναι οι αρχές και οι αξίες στην πολιτική και γενικώς στο δημόσιο βίο, αρκεί να μη τις θυμόμαστε μόνο όποτε μας βολεύει. Και να μην την αλλάζουμε ξανά, όταν δεν μας βολεύει.

Μέχρι και τον Ντάισενμπλουμ επικαλέστηκε χθες ο κ. Τσίπρας ξεχνώντας τι του είχε πει, όταν συναντήθηκαν πρώτη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου. Διότι ο κ. Ντάισενμπλουμ πάντα τα ίδια έλεγε. Ενώ ο κ. Τσίπρας άλλα έλεγε τότε κι άλλα λέει τώρα.

Ας λείπουν λοιπόν τα κηρύγματα για πολιτικές της “φωτιάς και της πυρκαγιάς”. Γιατί όλα αυτά είναι πολύ πρόσφατα και δεν τα έχουμε ξεχάσει...   

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Βαγγέληςαρ

ΜΠΡΑΒΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΙΓΑ ΜΑ ΤΟΣΟ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ

Είπαμε

Ο Κυριάκος πρέπει να αποφεύγει τις μονομαχίες στη Βουλή με τον Τσίπρα. Όπως έγραψε και ο Γιάννης Πρετεντέρης θα τον κατασπαράξει. Ο Τσιπρας στο μπλα μπλα ειναι άφθαστος ο Κυριάκος δεν τόχει. Μέχρι να πάρει το λόγο ο Τσιπρας, για υπεράσπιση του Καμμένου, η κυβερνητική πλευρά ήταν πελαγωμένη και ηττημένη, μετά την ομιλία Τσιπρα άλλαξαν αρδην τα πράγματα. Τα πράγματα ειναι ξεκάθαρα ο Κυριάκος παίρνοντας το λόγο δεν προσθέτει , μάλλον αφαιρεί , στα επιχειρήματα της ΝΔ ενώ αντίθετα ο Τσιπρας δίνει αέρα στη πλευρά του. Οι διαπιστώσεις αυτες γίνονται , χωρίς φανατισμό και οπαδισμό. Η ΝΔ και ο Κυριάκος (ένας πολιτικος με μοντέρνες απόψεις και αντιλαϊκιστής) πρεπει να τις έχει υπόψη του αν θελει να γίνει κυβερνηση.

danaos

Μα καλά,στα αλήθεια πιστεύεις ότι ο Τσίπρας άλλαξε τη γνώμη της Κοινοβουλευτικής του ομάδας,με τα όσα "σπουδαία" αράδιασε? Και καθόλου να μη μίλαγε ο Τσίπρας,ακόμη και στη Βουλή να μην έδινε το παρόν,τα 151 κουκιά ήταν εξασφαλισμένα,γιατί,πέραν των άλλων, με τη θέση τους αυτή έχουν συνέχεια στη Βουλή και,όπως έχουμε ξαναπεί,τα λεφτά είναι πολλά.

Montazieros

Όλοι οι μεγάλοι λαικιστές έχουν κοινό χαρακτηριστικό την ρητορική δεινότητα. Από νεαρός ο Αλέξης αυτό έχει μάθει να κάνει καλά. Και με τα σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει "Γίνε Ανδρέας σε εκατό ώρες - στο πακέτο περιλαμβάνοται Dvd και έντυπο υλικό" είναι σε ένα κομμάτι του πρωην ΠΑΣΟΚ ασυναγώνιστος. Μόνο μην του πεις να εφαρμόσει αυτά που με τόσο στόμφο σου ξεφουρνίζει γιατί εκεί θα τα χαλάσετε. Το θέμα είναι ποιος τον πιστεύει. Αστον να λέει το ποίημα στους δικούς του, το έχουν τόσο ανάγκη άλλωστε. Εσύ συνέχισε να ακούς αυτούς που κατά την γνώμη σου λένε στον κόσμο την αλήθεια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία