Μου κρατούσες το χέρι στα λασπόνερα, βοήθα Παναγιά μου και μη χειρότερα...
anastasopoulos_www

Βασ. Αναστασόπουλος

Μου κρατούσες το χέρι στα λασπόνερα, βοήθα Παναγιά μου και μη χειρότερα...

Μνημόνια, πλειστηριασμοί κατοικιών και κατασχέσεις υπό το... άγρυπνο βλέμμα -και όχι μόνο- των ΜΑΤ, πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία... 

Η κατ' ευφημισμόν αριστερή κυβέρνηση «τα κάνει όλα και συμφέρει», εφαρμόζοντας τις πιο νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όσο και αν... βαυκαλίζεται ότι οι δικές της «μεταρρυθμίσεις» έχουν κοινωνικό πρόσημο. Ποιο κοινωνικό πρόσημο, ωστόσο, όταν ακόμα και για το πιο απλό πράγμα -όπως η έκδοση ενός εισιτηρίου για τις μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς- οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να δηλώσουν ακόμα και την... ομάδα αίματός τους και να στηθούν σε ουρές, ή όταν οι πλημμυροπαθείς της Μάνδρας καλούνται να αποδείξουν με... φωτογραφίες την καταστροφή που υπέστησαν τα νοικοκυριά τους; Η όποια κοινωνική πολιτική απαιτεί πρώτα και κύρια τον σεβασμό των Αρχών προς τους πολίτες. Αυτός όμως... αγνοείται εδώ και καιρό, χαμένος κάπου ανάμεσα στην αλαζονεία, την αδιαφορία και την προχειρότητα με την οποία δρα οι κρατικός μηχανισμός, σε κάθε περίπτωση.

Βέβαια, στην κυβέρνηση εξακολουθούν να διατηρούν -ή να πιστεύουν πως διατηρούν- το «πάνω χέρι» έναντι των πολιτικών τους αντιπάλων. Λίγο το κοινωνικό μέρισμα, που θα κάνει τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας να τρέξουν να ξαναψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα, λίγο η λοταρία των αποδείξεων, που εκατομμύρια φορολογούμενοι ελπίζουν ότι θα τους «χαμογελάσει», και στο Μαξίμου προσδοκούν βάσιμα ότι θα «βγάλουν»... αναίμακτα το 2017 και θα πορευθούν και στις αρχές τους 2018, έχοντας κλείσει άρον-άρον και την τρίτη αξιολόγηση.

Την αισιοδοξία στους κυβερνητικούς κύκλους, ωστόσο, δεν την δημιουργεί τόσο η ικανοποίηση της κοινωνίας για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, αλλά η απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης, με ατράνταχτα επιχειρήματα και ξεκάθαρες θέσεις στα προβλήματα του τόπου. Τρανό παράδειγμα η Νέα Δημοκρατία, η οποία, βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόζει την πιο άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική και να μην ανοίγει... ρουθούνι, επιχειρεί να εμφανίσει εκείνη ένα πιο «λαϊκό» προφίλ και να αγγίξει μάζες, οι οποίες μέχρι πρόσφατα της γύριζαν την πλάτη. Ένα τέτοιο εγχείρημα, ωστόσο, δύσκολα μπορεί να πείσει για την γνησιότητά του, όταν για παράδειγμα η «είδηση» από την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στην πλημμυροπαθή Μάνδρα είναι οι... λασπωμένες μπότες του -και όχι η ουσία- ή όταν η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να δείξει ότι «κόπτεται» για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, «ξεχνώντας» επιμελώς ότι ο αντιπρόεδρός της δήλωνε παλαιότερα πως «η πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας είναι καταστροφική για την οικοδομική δραστηριότητα».

Κλείσιμο
Αλλά και στην περίφημη... Κεντροαριστερά δεν πάνε πίσω. Αφού επέλεξαν να εκλέξουν αρχηγό, προτού να φτιάξουν κόμμα, τώρα ανακοινώνουν ότι το «Κίνημα Αλλαγής» θα έχει στο Πολιτικό του Συμβούλιο τον... Γιώργο Παπανδρέου. Άντε μετά να πείσεις τους ψηφοφόρους ότι επιθυμείς να φέρεις «άνεμο» ανανέωσης στην πολιτική ζωή του τόπου, όταν τα υλικά είναι πιο φθαρμένα και από εκείνα των κατοικιών που «βούλιαξαν» στους χειμάρρους της Μάνδρας. Οι δημοσκοπήσεις, βέβαια, σπεύδουν ήδη να... φυσήξουν αέρα στα πανιά της Φώφης Γεννηματά και των συντρόφων της, δίνοντας διψήφια ποσοστά στο νεοσύστατο φορέα. Αλήθεια, όμως... Μια «Ελιά», την θυμάστε;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ