Μερκελ κατά Τουρκίας για την επίθεση στο Αφρίν

Μερκελ κατά Τουρκίας για την επίθεση στο Αφρίν

«Καταδικάζω απερίφραστα τις τουρκικές ενέργειες» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας κατηγορώντας παράλληλα τη Ρωσία ως «απλό παρατηρητή» των εγκλημάτων που διαπράττονται στην ανατολική Γούτα 

Μερκελ κατά Τουρκίας για την επίθεση στο Αφρίν
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ άσκησε σκληρή κριτική στην Τουρκία για την εισβολή της στο Αφρίν και τις συνεχιζόμενες ενέργειές της εντός συριακού εδάφους. 

Κατά την διάρκεια ομιλίας της στην Ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή της Γερμανίας (Bundestag), η καγκελάριος Μέρκελ «επιτέθηκε» κατά του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ για τις αεροπορικές επιθέσεις στην ανατολική Γκούτα, ενώ στράφηκε και κατά της Ρωσίας την οποία χαρακτήρισε ως «απλό παρατηρητή» των εγκλημάτων που διαπράττονται στην περιοχή. 

Εις ό,τι αφορά στην εισβολή του τουρκικού στρατού στο Αφρίν, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας είναι «απαράδεκτες» και καταδίκασε επισήμως από το βήμα του Bundestag τις τουρκικές ενέργειες. 
 
Κλείσιμο
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στην Γερμανία έχει ασκήσει δριμεία κριτική στην Τουρκία για την εισβολή της στο Αφρίν, με την κουρδική κοινότητα της χώρας να κατηγορεί ωστόσο την κυβέρνηση για στάση ουδετερότητας. 

Οι περίπου 3 εκατομμύρια Γερμανοί τουρκικής καταγωγής και η διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών τα τελευταία δύο χρόνια έχουν περιπλέξει τις σχέσεις ανάμεσα σε Άγκυρα και Βερολίνο, ενώ την ίδια στιγμή οι αστυνομικές αρχές της Ομοσπονδία φοβούνται έξαρση των επιθέσεων κατά τουρκικών στόχων εντός γερμανικού εδάφους.

Από τις αρχές του έτους, σχεδόν 30 ιδρύματα της τουρκικής κοινότητας έγιναν στόχοι επιθέσεων από άγνωστους και η γερμανική αστυνομία υποψιάζεται ως υπεύθυνες κουρδικές ή ακροδεξιές οργανώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης