Χέδερ Νάουερτ, το ανερχόμενο «αστέρι» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Χέδερ Νάουερτ, το ανερχόμενο «αστέρι» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ξεκίνησε την καριέρα της ως δημοσιογράφος, ανέλαβε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τώρα υφυπουργός Εξωτερικών – Ο Τραμπ την επέλεξε όταν την είδε να παρουσιάζει την αγαπημένη του εκπομπή στο Fox

Χέδερ Νάουερτ, το ανερχόμενο «αστέρι» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Αν και ανήκε στην ομάδα του Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος αποτελεί πλέον παρελθόν από το ΥΠΕΞ, το άστρο της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ άρχισε να ανατέλλει. Για το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, η γοητευτική Νάουερτ είναι το ανερχόμενο αστέρι της αμερικανικής διπλωματίας αναλαμβάνοντας τη θέση της υφυπουργού Εξωτερικών. Η Χέδερ διαδέχτηκε τον Στιβ Γκόλντσταιν. 

Η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι και η Νάουερτ είναι από τις λίγες γυναίκες στη κυβέρνηση Τραμπ που έχουν λόγο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Μόνο τρεις αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών- όλοι οι άνδρες - είναι τώρα «πάνω» από τη Νάουερτ.

Κλείσιμο
Όλοι περίμεναν ότι, μαζί με την έξοδο του Τίλερσον, θα αποχωρούσε από τον Λευκό Οίκο και η κατάξανθη 48χρονη Χέδερ. Αν και έλεγε στους δικούς της ανθρώπους ότι θέλει να αποχωρήσει,τελικά όχι μόνο έμεινε αλλά και επιφορτίστηκε με περισσότερα καθήκοντα. 

Σχεδόν ένα χρόνο πριν δεν ήταν καν στην κυβέρνηση 

Την ώρα που ο Τραμπ απέλυε μ΄ ένα tweet τον Τίλερσον, η Χέδερ βρισκόταν σε μία σήραγγα της Χαμάς στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας,σε μια περιοδεία που διοργάνωσε ο ισραηλινός στρατός για να δείξει στους αξιωματούχους των ΗΠΑ τις διαδρομές λαθρεμπορίου που χρησιμοποιούν οι μαχητές της ισλαμικής οργάνωσης.

Κι όταν έμαθε τα νέα περί καθαίρεσης του Τίλερσον, η Νάουερτ διέκοψε την περιοδεία και επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για να αντιμετωπίσει την κρίση. 

Πλέον θα παρακολουθεί τις διπλωματικές κινήσεις στην Ουάσινγκτον και τις 275 αμερικανικές πρεσβείες και προξενεία σε όλο τον κόσμο.

Θα είναι επικεφαλής στο Παγκόσμιου Κέντρου για την καταπολέμηση εξτρεμιστικών μηνυμάτων από τους ισλαμιστές. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σχεδόν  πριν από ένα χρόνο, η Νάουερτ δεν ήταν καν στη κυβέρνηση.

Ο Τραμπ την επέλεξε όταν την είδε να παρουσιάζει εκπομπή 

Η Νάουερτ γεννήθηκε στο Ιλινόις και είναι μητέρα δύο παιδιών. Ο Τραμπ την επέλεξε όταν την είδε να παρουσιάζει την αγαπημένη του τηλεοπτική εκπομπή «Fox & Friends». 

Η Χέδερ έκανε μεταπτυχιακό στο Graduate School of Journalism του Πανεπιστημίου της Κολούμπια. Για ένα φεγγάρι, ήταν δημοσιογράφος στο Fox Νews και εν συνεχεία μεταπήδησε στο ABC News.

Όταν η Νάυερτ πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι του υπουργείου Εξωτερικών τον Απρίλιο του 2017, διαπίστωσε ότι οι σχέσεις του Τίλερσον και του  διπλωματικού σώματος ήταν σε κρίση. Προσπάθησε να αποκαταστήσει το καλό κλίμα μεταξύ τους.

Η εκπρόσωπος Τύπου στον Λευκό Οίκο, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς χαρακτήρισε τη Νάουερτ ως «παίκτη ομάδας» και «ένα ισχυρό πλεονέκτημα για την κυβέρνηση Τραμπ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης