Μακελειό στην Αίγυπτο: Τουλάχιστον 20 παιδιά μεταξύ των θυμάτων στο βόρειο Σινά
Λίγες μέρες πριν από τα γενέθλια του Μωάμεθ - Εκατοντάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στο τέμενος Αλ-Ράουντα, στην πόλη Μπιρ αλ Αμπντ, για την προκαθορισμένη τους προσευχή της Παρασκευής
UPD:
Όσο σωστικά συνεργεία, εθελοντές και γενικότερα, όποιος έτυχε να βρίσκεται εκεί, ψάχνουν ανάμεσα στα χαλάσματα, του ιερού τεμένους Αλ-Ράουντα, των Σούφι, για να βρουν θύματα, ένα ακόμα νούμερο ήρθε στην επιφάνεια. Μεταξύ των, μέχρι τώρα, 235 νεκρών, βρίσκονται και 20 παιδιά.
Εκατοντάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στο τέμενος Αλ-Ράουντα, στην πόλη Μπιρ αλ Αμπντ, περίπου 40 χιλιόμετρα από πρωτεύουσα του Βορείου Σινά, αλ-Αρίς, για την προκαθορισμένη τους προσευχή της Παρασκευής.
Τότε ένοπλοι, που βγήκαν από τέσσερα τζιπ 4x4, ενεργοποίησαν βόμβα και άρχισαν με αυτόματα να γαζώνουν όποιον πιστό τολμούσε να βγει ζωντανός από το τέμενος.
Σύμφωνα με Αιγύπτιο δημοσιογράφο, κάποιοι από τους ενόπλους φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά και μπήκαν μέσα στο τέμενος όπου και τα ενεργοποίησαν. Ο τραγικός απολογισμός, μέχρι στιγμής είναι 235 νεκροί, μεταξύ αυτών 20 παιδιά, μόλις λίγες μέρες πριν από τους επίσημους εορτασμούς των γενεθλίων του προφήτη Μωάμεθ, στις 29-30 Νοεμβρίου, που συνήθως τελούνται σε τεμένη των σουφιστών σε όλη την Αίγυπτο.
Το University of Derby Greece - Νομικό Πρόσωπο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης φέρνει στη χώρα ένα νέο μοντέλο βρετανικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, σχεδιασμένο για τον κόσμο του σήμερα και του αύριο.
Με μια πρωτότυπη δράση κοινωνικής υπευθυνότητας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με όχημα τον Mythos 0.0% και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ευαισθητοποίησε τα συναυλιακά κοινά για τη σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης και της ασφαλούς οδήγησης.