Μπριζίτ Μακρόν για το σκάνδαλο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Είμαι πολύ χαρούμενη που οι γυναίκες μιλούν

Μπριζίτ Μακρόν για το σκάνδαλο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Είμαι πολύ χαρούμενη που οι γυναίκες μιλούν

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας χαιρέτισε τις γυναίκες που τόλμησαν να μιλήσουν δημόσια για τις σεξουαλικές επιθέσεις και τους βιασμούς που υπέστησαν από τον κινηματογραφικό παραγωγό του Χόλιγουντ

Μπριζίτ Μακρόν για το σκάνδαλο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Είμαι πολύ χαρούμενη που οι γυναίκες μιλούν
Το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον γνωστό κινηματογραφικό παραγωγό του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, συγκλονίζει όχι μόνο τη «Μέκκα του κινηματογράφου» αλλά ολόκληρο τον πλανήτη. Η Μπριζίτ Μακρόν βρέθηκε χθες σε σχολείο του Παρισιού και συμμετείχε σε εκδήλωση για τα παιδιά που πάσχουν από σπάνιες νευρολογικές παθήσεις.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η σύζυγος του Γάλλου προέδρου μίλησε σε δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) για το σκάνδαλο «Χάρβεϊ Γουάινσταϊν» και χαιρέτισε τις γυναίκες που υπέστησαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βιασμούς από τον κινηματογραφικό παραγωγό και δεν δίστασαν να τον καταγγείλουν δημόσια.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που οι γυναίκες μιλούν. Ίσως αυτό είναι ένα κακό για ένα καλό
Κλείσιμο
», δήλωσε η ένοικος του Ελιζέ και πρόσθεσε πως ελπίζει ότι αυτή η υπόθεση θα ξυπνήσει τις συνειδήσεις και θα έχει προληπτική επίδραση σε όσους στο μέλλον προσπαθήσουν να μιμηθούν τον μεγιστάνα του Χόλιγουντ.



Αλλά, εκτός από την Μπριζίτ Μακρόν μία ημέρα πριν και ο Γάλλος πρόεδρος είχε τοποθετηθεί για το σκάνδαλο «Γουάινσταϊν». Κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στη γαλλική τηλεόραση την Κυριακή ο Εμμανουέλ Μακρόν τόνισε πως θα αφαιρεθεί η ιδιότητα μέλους στη «Λεγεώνα της Τιμής» από τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, μια τιμητική διάκριση που η Γαλλία είχε απονείμει το 2012 στον Αμερικανό κινηματογραφικό παραγωγό.

Την απόφαση του Μακρόν χαιρέτισε αμέσως στο Twitter η Αμερικανίδα ηθοποιός Ρόουζ ΜακΓκόουαν, η οποία έχει καταγγείλει δημόσια ότι υπήρξε θύμα βιασμού του Γουάινσταϊν. «Ευχαριστώ πολύ Εμμανουέλ Μακρόν. Σας ευχαριστώ που πήρατε την σωστή θέση σε αυτή την ιστορία. Έχω μεγάλη ευγνωμοσύνη για την ακεραιότητά σας», έγραψε η ηθοποιός στη γαλλική γλώσσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης