Οι ΗΠΑ ζητούν από τη Λατινική Αμερική να διαρρήξει δεσμούς με την Πιονγκγιάνγκ

Οι ΗΠΑ ζητούν από τη Λατινική Αμερική να διαρρήξει δεσμούς με την Πιονγκγιάνγκ

Η εποχή της στρατηγικής υπομονής τελείωσε. Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», τόνισε σε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικλ Πενς σε δηλώσεις του από τη Χιλή μετά τη συνάντησή του με την Μισέλ Μπατσελέτ

Οι ΗΠΑ ζητούν από τη Λατινική Αμερική να διαρρήξει δεσμούς με την Πιονγκγιάνγκ
Να διακόψει τις διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα ζητά από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, όπως δήλωσε σήμερα μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Χιλής, Μισέλ Μπατσελέτ.

«Ζητάμε από τη Χιλή, το Μεξικό, τη Βραζιλία και το Περού, να διακόψουν τους διπλωματικούς και εμπορικούς δεσμούς με τη Βόρεια Κορέα. Η εποχή της στρατηγικής υπομονής τελείωσε. Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», τόνισε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους. 

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εμπορικών συναλλαγών της Βόρειας Κορέας γίνονται με την Κϊνα, ένα μικρό ποσοστό γίνεται με τη Λατινική Αμερική. Η Χιλή έκανε εξαγωγές αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων προς το ασιατικό κράτος το 2015, ενώ αντιστοίχως οι εισαγωγές της άγγιζαν τα 25 εκατ. δολάρια, ως επί το πλείστον σε προϊόντα σιδήρου και ατσαλιού. 
Κλείσιμο

«Ζήτησα από την Μπατσελέτ να τερματίσει αυτήν την σχέση», τόνισε ο Πενς.

Η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων των χωρών της Λατινικής Αμερικής με τη Βόρεια Κορέα θα διευκολύνουν μία ειρηνική λύση και θα δείξουν στην Πιονγκγιάνγκ ότι «υπάρχει ένα κόστος» από την άρνηση βούλησης της διεθνούς κοινότητας, τόνισε ο Πενς. 

«Οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν σε ένα αδίστακτο καθεστώς στη Βόρεια Κορέα να κατέχει πυρηνικά όπλα που μπορούν να φτάσουν στην χώρα μας και να απειλήσουν τους Αμερικανούς», πρόσθεσε. 

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Θέλουμε μία Κορεατική Χερσόνησο χωρίς πυρηνικά. Θέλουμε η Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει τις πυρηνικές και πυραυλικές φιλοδοξίες της», συνέχισε.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ σοφή» την απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν να αναβάλει την εκτόξευση πυραύλων κοντά στο Γκουάμ, το νησί του Ειρηνικού που αποτελεί μη ενσωματωμένο αμερικανικό έδαφος.

Αν και ο Τραμπ αναγνωρίζει ότι υπάρχει μία πρόοδος με τη Βόρεια Κορέα, ο Μάικ Πενς επισημαίνει ότι «χρειάζεται να γίνουν πολλά περισσότερα».  

Ο Πενς αναφέρθηκε και στο θέμα της Βιρτζίνια στηρίζοντας τον Τραμπ μετά τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται σφοδρές επικρίσεις από όλο το πολιτικό φάσμα τις τελευταίες ημέρες διότι υποστήριξε ότι οι ναζιστές, οι υπέρμαχοι της ανωτερότητας της λευκής φυλής και όσοι τους εναντιώνονται έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης στις ταραχές που ξέσπασαν», ανέφερε.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πραγματοποιεί περιοδεία στη Λατινική Αμερική, επισκεπτόμενος το Μεξικό, τη Βραζιλία και την Κολομβία, σε μία εκστρατεία πειθούς για τον αποκλεισμό της Βενεζουέλα




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης