Η διπλωματία της... χειραψίας μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Εμανουέλ Μακρόν

Η διπλωματία της... χειραψίας μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Εμανουέλ Μακρόν

Οι φωτογραφίες από την οικία του Αμερικανού πρέσβη στις Βρυξέλλες δείχνουν τον Αμερικανό πρόεδρο τελικά να παραδίνεται, τα δάκτυλά του να χαλαρώνουν, ενώ ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους συνεχίζει να τον κρατάει σφικτά

Η διπλωματία της... χειραψίας μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Εμανουέλ Μακρόν
Μπορεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν να γνωρίζονται ελάχιστα ωστόσο μάλλον δυσκολεύτηκαν να αφήσουν ο ένας τον άλλο όταν πρωτοσυναντήθηκαν σήμερα.

Ο ένας έσφιξε το χέρι του άλλου τόσο πολύ δυνατά που οι αρθρώσεις τους άσπρισαν και τα σαγόνια τους σφίχτηκαν καθώς κάθονταν για μια κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Οι φωτογραφίες από την οικία του Αμερικανού πρέσβη στις Βρυξέλλες δείχνουν τον Αμερικανό πρόεδρο τελικά να παραδίνεται, τα δάκτυλά του να χαλαρώνουν, ενώ ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους συνεχίζει να τον κρατάει σφικτά.

Κλείσιμο
Όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, η αποφασιστικότητα που επέδειξε ο Εμανουέλ Μακρόν ίσως να αποτελεί μάθημα για την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η οποία πριν από λίγο καιρό κατά την επίσκεψή της στο Οβάλ Γραφείο προσπάθησε και δεν τα κατάφερε να πείσει τον Τραμπ να ανταλλάξουν χειραψία.

Το συμβολικής σημασίας «ξεκαθάρισμα» συνεχίστηκε αργότερα σήμερα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, καθώς ο Εμανουέλ Μακρόν προσέγγισε μια παρέα άλλων ηγετών και άφησε τον Τραμπ να περιμένει, αφού πρώτα χαιρέτισε την Άγγελα Μέρκελ, τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και άλλους.

Όταν τελικά ο Αμερικανός πρόεδρος έπιασε το χέρι του επικεφαλής του γαλλικού κράτους, το τράβηξε τόσο πολύ που ο Μακρόν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει το άλλο του χέρι για να απελευθερωθεί.

Ήταν η δεύτερη στιγμή αμηχανίας μεταξύ των δύο ηγετών που κατέγραψε ο τηλεοπτικός και φωτογραφικός φακός και φυσικά έγινε ανάρπαστη στο Διαδίκτυο σε μόλις λίγες ώρες.



ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης