Γαλλικές εκλογές: Οι... Βέλγοι έδωσαν τα πρώτα αποτελέσματα

Γαλλικές εκλογές: Οι... Βέλγοι έδωσαν τα πρώτα αποτελέσματα

Το τηλεοπτικό δίκτυο RTBF και η εφημερίδα La Libre Belgique δίνουν πρώτο τον Μακρόν με 24% και δεύτερη τη Λεπέν με 22% - Προσοχή: Τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται γύρω στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδος. 

Γαλλικές εκλογές: Οι... Βέλγοι έδωσαν τα πρώτα αποτελέσματα
Το γαλλόφωνο βελγικό δίκτυο  RTBF, το οποίο δεν δεσμεύεται από τον γαλλικό Νόμο που απαγορεύει την δημοσίευση εκτίμησης αποτελέσματος μέχρι και να κλείσουν οι κάλπες των εκλογών
, κυκλοφόρησε τα πρώτα exit polls- στη μέση της ψηφοφορίας- που δείχνουν τον ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν να προηγείται με ποσοστό 24%.

Ο ιδρυτής του κινήματος “En Marche!” ακολουθείται από την υποψήφια με το Εθνικό Μέτωπο κυρία Μαρίν Λεπέν η οποία, σύμφωνα με το βελγικό δίκτυο, συγκεντρώσει 22%. Τρίτος εμφανίζεται ο υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικάνους, κ Φρανσουά Φιγιόν με ποσοστό 20,5%, ενώ ο κ. Ζαν – Λικ Μελανσόν φαίνεται να συγκεντρώνει το 18% των ψήφων. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το βελγικό δίκτυο οι ψηφοφόροι στις υπερπόντιες κτήσεις έχουν επιλέξει ήδη, στις περισσότερες περιοχές τον Ζαν – Λικ Μελανσόν, ενώ στην Γαλλική Γουιάνα προηγείται ο κ. Μακρόν. Στην Βόρειο Αμερική, στις ΗΠΑ και στον Καναδά, οι περισσότεροι ψηφοφόροι φαίνεται να έχουν επιλέξει τον Εμανουέλ Μακρόν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται γύρω στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδος. Το ποσοστό συμμετοχής στις 12.00 ώρα Γαλλίας ανερχόταν σε 28,54% έναντι 28,29% που ήταν την ίδια ώρα στις εκλογές του 2012.

Τα 66.546 εκλογικά κέντρα της Γαλλίας άνοιξαν στις 08.00 τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδος) και κλείνουν στις 19.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδος). Σε ορισμένες μεγάλες πόλεις τα εκλογικά κέντρα θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 20.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδος).

Το ποσοστό συμμετοχής στις 12.00 ώρα Γαλλίας ανερχόταν σε 28,54% έναντι 28,29% που ήταν την ίδια ώρα στις εκλογές του 2012, 31,21% την ίδια ώρα το 2007 και 21,40% την ίδια ώρα το 2002, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίσουν να ανακοινώνονται γύρω στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδος, αλλά με δεδομένο ότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν τις διαφορές ανάμεσα στους υποψήφιους να είναι οριακές, μπορεί και να περάσουν πολλές ώρες έως ότου οριστικοποιηθεί ποιοι θα είναι οι δύο που θα πάνε στον δεύτερο τελικό γύρο. 

Το τηλεγράφημα του ΑΠΕ:

Βελγικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν αποτελέσματα exit polls που πραγματοποιήθηκαν στο μέσον της ψηφοφορίας, ενώ τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων έχουν δεσμευθεί να μην δίνουν αποτελέσματα μέχρι την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Οι ηλεκτρονικές σελίδες των RTBF και La Libre Belgique δημοσιεύουν αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που πραγματοποιήθηκαν έξω από τα εκλογικά κέντρα, χωρίς να αναφέρουν την προέλευση και την ταυτότητά τους. Γαλλικά μέσα ενημέρωσης, όπως η Liberation, προειδοποιούν ότι τα στοιχεία αυτά δεν είναι αξιόπιστα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης