Τραμπ: Οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν πίσω στα πυρηνικά αλλά θα είναι στην κορυφή

Τραμπ: Οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν πίσω στα πυρηνικά αλλά θα είναι στην κορυφή

«Είμαι ο πρώτος που θα ήθελε να δει να μην έχει κανείς πυρηνικά αλλά δεν πρόκειται ποτέ να μείνουμε πίσω από οποιαδήποτε χώρα» δήλωσε στο Reuters - Τάχθηκε κατά της «μονόπλευρης» συμφωνίας με τη Ρωσία για τη μείωση των πυρηνικών κεφαλών

Τραμπ: Οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν πίσω στα πυρηνικά αλλά θα είναι στην κορυφή
Το σχέδιό του για την επέκταση του πυρηνικού οπλοστασίου των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να «βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου στη σχετική λίστα» και τα επόμενα χρόνια, ανέλυσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ
.

Ο ρεπουμπλικανός πολιτικός και επιχειρηματίας αναφέρθηκε και στην υπό διαπραγμάτευση συμφωνία με τη Ρωσία για τη μείωση των πυρηνικών κεφαλών, λέγοντας πως είναι αντίθετος στο ενδεχόμενο «μονόπλευρης» συμφωνίας, καθώς θα αποτελέσει τροχοπέδη στα σχέδιά του για την επέκταση του πυρηνικού οπλοστασίου των
ΗΠΑ
Κλείσιμο
.

Αν και είπε ότι θα ήθελε να δει έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά εξέφρασε για άλλη μια φορά την ανησυχία του ότι οι ΗΠΑ «έχουν μείνει πίσω όσον αφορά τις δυνατότητες του πυρηνικού τους οπλοστασίου».

«Είμαι ο πρώτος που θα ήθελε να δει να μην έχει κανείς πυρηνικά αλλά δεν πρόκειται ποτέ να μείνουμε πίσω από οποιαδήποτε χώρα, ακόμα και αν πρόκειται για φίλη χώρα, δεν θα μείνουμε πίσω στην πυρηνική δύναμη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

«Θα ήταν θαυμάσιο, ένα όνειρο, να μην έχει καμία χώρα πυρηνικά αλλά αν τα κράτη έχουν πυρηνικά, τότε εμείς θα είμαστε στην κορυφή του κόσμου» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το Ploughshares Fund, μια οργάνωση κατά των πυρηνικών, αυτή τη στιγμή η Ρωσία διαθέτει 7.000 πυρηνικές κεφαλές και οι ΗΠΑ 6.800.

Ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του και για τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη ενός αντιπυραυλικού συστήματος από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα είναι μια από τις πολλές διαθέσιμες επιλογές.

«Θα δούμε τι θα γίνει τελικά. Αλλά είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση και η Κίνα μπορεί, κατά τη γνώμη μου, να την τελειώσει πολύ γρήγορα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες αν και έσπευσε να παρατηρήσει ότι «είναι πολύ αργά, είμαστε πολύ θυμωμένοι με ό,τι έχει κάνει και ειλικρινά αυτό θα έπρεπε να το είχε φροντίσει η προεδρία Ομπάμα».

Στην ίδια συνέντευξη δήλωσε τη στήριξή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως όργανο διοίκησης για πρώτη φορά ως πρόεδρος την προτίμησή του για μια λύση με δύο κράτη για το Παλαιστινιακό.

Προανήγγειλε, ακόμα, ότι θα εντείνει τις προσπάθειές του να πιέσει τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ προκειμένου να αυξήσουν την οικονομική συμμετοχή τους στη βορειοατλαντική συμμαχία λέγοντας ότι «χρωστάνε πολλά λεφτά».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης