Η Ουάσινγκτον «θωρακίζεται» για την ορκωμοσία Τραμπ - Αναμένονται 900.000 άτομα

Η Ουάσινγκτον «θωρακίζεται» για την ορκωμοσία Τραμπ - Αναμένονται 900.000 άτομα

Όταν η Δύση δυσφορεί για τις προκλητικές δηλώσεις του για το ΝΑΤΟ - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τις Αρχές 

Η Ουάσινγκτον «θωρακίζεται» για την ορκωμοσία Τραμπ - Αναμένονται 900.000 άτομα
Την ώρα που η Δύση εκφράζει την έντονη δυσφορία της για τις προκλητικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με την
Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ
, η Ουάσινγκτον «θωρακίζεται» με τις Αρχές να λαμβάνουν δρακόντεια ασφαλείας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένονται 900.000 άτομα στην τελετή ορκωμοσίας του 45ου προέδρου των ΗΠΑ την ερχόμενη Παρασκευή.  
Κλείσιμο

Υπάρχουν όμως και αρκετοί που θα μποϋκοτάρουν την τελετή ορκωμοσίας, όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ. «Πάνω από 25 Δημοκρατικοί, μέλη του Κογκρέσου, γυρνούν την πλάτη στον Τραμπ και μέχρι την Παρασκευή ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal.   

Στις ΗΠΑ, αν και οι αρχές δεν γνωρίζουν πόσοι ακριβώς θα είναι αυτοί που θα συμμετάσχουν στην μεγάλη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα μετά την τελετή ορκωμοσίας του Αμερικανού «Μίδα», δημιουργούν ζώνες ασφαλείας, κλείνουν δρόμους αναμένοντας να προκαλέσουν κυκλοφοριακό κομφούζιο στους γύρω δρόμους της Ουάσινγκτον.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ έχει υποσχεθεί πως θα υπάρξει μαζικό πλήθος στην ορκωμοσία του, δίχως όμως να διευκρινίσει τον αριθμό των ατόμων που θα είναι παρόντες.  
   
Κι ενώ η Ουάσινγκτον αναμένεται να κατακλυστεί από εκατοντάδες πολίτες που θα διαδηλώσουν κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ, ο Τραμπ δεν χάνει... Παίζει με τη φωτιά, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde. 

«Tα βάζει με όλους και με όλα: την Ε.Ε, το ΝΑΤΟ και τη Γερμανία», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt. 
   
Οι προκλητικές δηλώσεις του Αμερικανό Μίδα «ερεθίζουν» τους Ευρωπαίους και τη Δύση, υποστηρίζει το γερμανικό δίκτυο NTV κι όλα αυτά, λίγα 24ωρα πριν την ορκωμοσία της Παρασκευής. 
   
Αν και το Βερολίνο τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα, τα σχόλια του Τραμπ δεν πέρασαν απαρατήρητα, όπως αναφέρει η Deutsche Welle και προσθέτει: 

«Αισθητή είναι η προσπάθεια της καγκελαρίου της Γερμανίας να μην δώσει συνέχεια στις αιχμηρές δηλώσεις του νέου Αμερικανού προέδρου.

Μπορεί η Μέρκελ να διάβασε με ενδιαφέρον την συνέντευξη Τραμπ όμως , όπως τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , Στέφεν Ζάιμπερτ, «το Βερολίνο περιμένει τώρα την ορκωμοσία του προέδρου Τραμπ και μετά θα επιδιώξει να συνεργαστεί στενά με τη νέα κυβέρνηση».

       
Στο Καζακστάν το πρώτο ταξίδι του Τραμπ ως προέδρου


Σχεδόν αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο Τραμπ πετάει για Καζακστάν.

Το πρώτο ταξίδι του Αμερικανού Μίδα ως 45ου προέδρου των ΗΠΑ θα είναι στην Αστάνα για μία διάσκεψη για το συριακό, την οποία έχει διοργανώσει η κυβέρνηση της Μόσχας, όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο "NTV".

Η Ρωσία καλεί τον Τραμπ να παραβρεθεί στην διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην οποία θα παραβρεθούν εκπρόσωποι του καθεστώτος Άσαντ και αντάρτες.

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι η Μόσχα θέλει μία καλύτερη συνεργασία με την Ουάσινγκτον ειδικά στο θέμα της Συρίας σε σχέση με αυτή που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η Ρωσία έχει στόχο να καταπολεμήσει την διεθνή τρομοκρατία και η Ουάσινγκτον είναι ευπρόσδεκτη», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης