Τον... χαβά τους Ρωσία, Τουρκία και Ιράν για τη Συρία παρά τη σκιά της δολοφονίας στην Άγκυρα

Τον... χαβά τους Ρωσία, Τουρκία και Ιράν για τη Συρία παρά τη σκιά της δολοφονίας στην Άγκυρα

Η Άγκυρα όχι απλά δεν απολογήθηκε γιατί ο Ρώσος διπλωμάτης ήταν χωρίς αστυνομική φρουρά, αλλά έσπευσε να επικαιροποιήσει το θέμα της έκδοσης του Γκιουλέν από τις ΗΠΑ

Τον... χαβά τους Ρωσία, Τουρκία και Ιράν για τη Συρία παρά τη σκιά της δολοφονίας στην Άγκυρα
Η εξαιρετικά ψύχραιμη αντίδραση της Ρωσίας στην απώλεια του πρεσβευτή της, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη Συρία, άνοιξε στην
Τουρκία ένα απρόσμενο παράθυρο ευκαιρίας. Η Άγκυρα όχι απλά δεν απολογήθηκε γιατί ο Ρώσος διπλωμάτης ήταν χωρίς αστυνομική φρουρά, αλλά έσπευσε να επικαιροποιήσει το θέμα της έκδοσης του Γκιουλέν από τις ΗΠΑ.

«Ήταν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, το οποίο δεν μπορεί να εκδηλωθεί από ένα άτομο» αποφάσισαν οι ερευνητές του «Σουλτάνου», δίνοντας την ευκαιρία στον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να παρουσιάσει τη θεωρία του στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι


Κλείσιμο
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν του εξήγησε πως τόσο ο ίδιος -και η κυβέρνησή του- όσο και ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, συμφώνησαν πως πίσω από τη δολοφονία του Αντρέι Καρλόφ, ενδέχεται να βρίσκεται το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν. 

«Η Τουρκία και η Ρωσία γνωρίζουν ότι πίσω από την επίθεση εναντίον του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ είναι η FETO», φέρεται να είπε στον Τζον Κέρι.

Και όλα αυτά παρότι ο δράστης ήταν μέλος των επίλεκτων δυνάμεων της αστυνομίας και ο Ρώσος πρεσβευτής χωρίς αστυνομική προστασία. Ακόμη και στην Τουρκία δημιουργούνται ερωτήματα για το τι πραγματικά έχει συμβεί, με την Χουριέτ να ασκεί κριτική στις αρχές γιατί επέλεξαν να σκοτώσουν τον δολοφόνο, αντί να τον ακινητοποιήσουν για να τον ανακρίνουν. 

Νέο βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας του Ρώσου πρεσβευτή



Την ίδια σκοπιμότητα με την Άγκυρα φαίνεται να υπηρετεί και η Μόσχα, καθώς έγινε γνωστό ότι στην Τουρκία βρίσκεται ήδη κλιμάκιο Ρώσων ερευνητών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση διαλεύκανσης της δολοφονίας του Αντρέι Καρλόφ. Ο βασικός στόχος τους είναι να ξεκαθαρίσουν αν ο δράστης Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς έδρασε μόνος του, ή αν σχετιζόταν με οργανώσεις που δρουν υπογείως.

Είναι προφανές ότι η Ρωσία δεν ενοχλείται από ένα θέμα που αποτελεί αγκάθι στις σχέσεις Τουρκίας- ΗΠΑ, πόσο μάλλον από τη στιγμή που κρατά τη γείτονα στην αγκαλιά της στο θέμα της συριακής κρίσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την τριμερή Ρωσίας- Ιράν- Τουρκίας που έλαβε χώρα χθες στη Μόσχα ο Σεργκέι Λαβρόφ έσπευσε να υπογραμμίσει τη συμφωνία των τριών χωρών στην ανάγκη να γίνει σεβαστή η ακεραιότητα της Συρίας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης