Τα σεξιστικά σχόλια «καίνε» τον Τραμπ: «Φύγε» λένε κορυφαίοι Ρεπουμπλικανοί

Τα σεξιστικά σχόλια «καίνε» τον Τραμπ: «Φύγε» λένε κορυφαίοι Ρεπουμπλικανοί

Τζον Μακέιν και Κοντολίζα Ράις απέσυραν τη στήριξή τους - «Δεν παραιτούμαι» απαντά ο ίδιος - Τον αποδοκίμασαν ακόμα και η σύζυγός του, Μελάνια, και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος Μαικ Πενς

Τα σεξιστικά σχόλια «καίνε» τον Τραμπ: «Φύγε» λένε κορυφαίοι Ρεπουμπλικανοί
Nα μονομαχήσει από μειονεκτική θέση απέναντι στη δημοκρατική αντίπαλό του στη δεύτερη τηλεοπτική τους αναμέτρηση, στην τελευταία πράξη ενός καταστροφικού για εκείνον Σαββατοκύριακου, καλείται σήμερα ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος των ΗΠΑ
,
Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ μετά την τροπή που πήραν τελευταία τα πράγματα,
Κλείσιμο
με την αποκάλυψη ενός βίντεο με σεξιστικές κι υποτιμητικές για τις γυναίκες δηλώσεις, είναι αναγκασμένος να διαχειρισθεί την κρίση. Ιδίως, μετά την αποψίλωσή του, το τελευταίο 48ωρο, από πολλούς υποστηρικτές του, ακόμη και μέσα από το ίδιο το ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Οι δηλώσεις του το τελευταίο διήμερο δίνουν μία ιδέα για το πού σκέφτεται να βασίσει την υπεράσπισή του. Ο Τραμπ προσανατολίζεται να δείξει συντριβή και μετάνοια -επαναλαμβάνοντας πόσο έχει αλλάξει από τότε και ζητώντας συγγνώμη-  και παράλληλα ν’ αντεπιτεθεί στην Κλίντον, στοχεύοντας τον σύζυγό της και τη φήμη του για τις ερωτικές του περιπέτειες. 

Επίσης αναμένεται να διακηρύξει τη βούλησή του να φθάσει έως το τέλος, στο όνομα της δέσμευσής του απέναντι στους ψηφοφόρους και παρά τις εκκλήσεις Ρεπουμπλικανών βουλευτών να αποσυρθεί.

Ανάλογα, ο Τραμπ θα κληθεί να πείσει πως πρόκειται να συμφιλιώσει όλους τους Αμερικάνους, όταν μέσα στο ίδιο του το κόμμα ηχηρά ονόματα ανακοίνωσαν χθες πως δεν πρόκειται να τον ψηφίσουν.

Ο ίδιος σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις εντυπώσεις και να δείξει ότι απολαμβάνει της στήριξης των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων έκανε το απόγευμα του Σαββάτου μια εμφάνιση στην είσοδο του Trump Tower όπου τον περίμεναν περίπου 100 «αυθόρμητοι» διαδηλωτές οι οποίοι και ζητωκραύγασαν υπέρ του.

Η συγκέντρωση έξω από τον Trump Tower στη Νέα Υόρκη



Κατακραυγή για τις σεξιστικές του δηλώσεις 

Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, ένα από τα πλέον αξιοσέβαστα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, απέσυρε επισήμως τη στήριξη του χθες στον Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από την αποκάλυψη των χυδαίων εκφράσεων του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου σε βίντεο που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα η εφημερίδα Washington Post.

«Η συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ αυτή την εβδομάδα που έληξε με την αποκάλυψη των εκφράσεων του, εξευτελιστικών για τις γυναίκες και τους κομπασμούς του για άσκηση σεξουαλικής βίας, καθιστά αδύνατο να συνεχίσω να υποστηρίζω, ακόμη και υπό προϋποθέσεις, την υποψηφιότητα του», τόνισε ο Μακέιν με ανακοίνωση του.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν δήλωσε μάλιστα «αποκαρδιωμένος» από τις δηλώσεις του Τραμπ, ενώ στα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων που καταδίκασαν τις δηλώσεις του Τραμπ προστέθηκε και ο υποψήφιός του για την αντιπροεδρία Μάικ Πενς. Αξιωματούχοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να ψηφίσουν τον προεδρικό υποψήφιο του κόμματός τους.

«Ως πατέρας και σύζυγος ένιωσα προσβεβλημένος από τα λόγια και τις πράξεις που φάνηκαν στο προ έντεκα ετών βίντεο του Ντόναλντ Τραμπ που δημοσιεύθηκε χθες.  Δεν μπορώ να ανεχθώ αυτές τις δηλώσεις και δεν μπορώ να τις υπερασπιστώ. Χαίρομαι που ο ίδιος εξέφρασε τη μεταμέλειά του απέναντι στον αμερικανικό λαό. Προσευχόμαστε για την οικογένειά του και εύχομαι να βρει την ευκαιρία να δείξει στο αμερικανικό έθνος,  στο debate των υποψηφίων προέδρων τι ακριβώς έχει μέσα στην καρδιά του» δήλωσε ο Πενς με ανάρτησή του στο Twitter. 



Απαράδεκτες και προσβλητικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τις γυναίκες η σύζυγός του Μελάνια, αποδεχόμενη πάντως τη συγγνώμη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ. «Δεν αντιπροσωπεύουν τον άνδρα που γνωρίζω. Ελπίζω ότι οι άνθρωποι θα δεχθούν τη συγγνώμη του, όπως έκανα εγώ» αναφέρεται σε ανακοίνωση της.

Ανάμεσα σε αυτούς που ζητούν να παραιτηθεί είναι οι πρώην προεδρικοί υποψήφιοι Μιτ Ρόμνεϊ και Κάρλι Φιορίνα, αλλά και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις.

«Αρκετά! Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει να γίνει πρόεδρος. Πρέπει να αποσυρθεί. Ως Ρεπουμπλικανή, ελπίζω να υποστηρίξω κάποιον που έχει την αξιοπρέπεια και το ανάστημα να είναι υποψήφιος για το υψηλότερο αξίωμα στη μεγαλύτερη δημοκρατία στη Γη», έγραψε στο Facebook η Ράις.

Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ επίσης με δήλωσή του ανακοίνωσε ότι δεν θα ψηφίσει τον Τραμπ. «Για πρώτη φορά από τη στιγμή που έγινα υπήκοος της χώρας το 1983, δεν θα ψηφίσει Ρεπουμπλικανό για πρόεδρο», ανέφερε. «Ακόμη δεν έχω αποφασίσει πώς ακριβώς θα ψηφίσω τον επόμενο μήνα. Αλλά όσο είμαι υπερήφανος να λέγομαι Ρεπουμπλικανός, υπάρχει μία άλλη ταμπέλα που κρατώ πάνω από όλες: Αμερικανός. Για αυτό θέλω να θυμίσω στους φίλους μου Ρεπουμπλικανούς ότι δεν είναι μόνο αποδεκτό να διαλέξεις τη χώρα από το κόμμα, είναι καθήκον μας».

Τραμπ: Δεν παραιτούμαι

Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ παρά τις έντονες αντιδράσεις από τις σεξιστικές δηλώσεις του για τις γυναίκες λέει πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να εγκαταλείψει τον αγώνα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ωστόσο ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος ζητά συγγνώμη για τη φράση «ξέρεις με ελκύουν αυτόματα οι όμορφες γυναίκες. Αρχίζω απλά να τις φιλάω. Είναι σαν μαγνήτης. Απλά φιλάω. Δεν περιμένω. Και όταν είσαι σταρ σε αφήνουν να τα κάνεις αυτά. Μπορείς να κάνεις τα πάντα, να τις αρπάξεις από το μ@@@ι».

«Ποτέ μα ποτέ δεν θα εγκαταλείψω», διαβεβαίωσε με δηλώσεις του στην Wall Street Journal ο Τραμπ, διαψεύδοντας ότι η δημοσιοποίηση του βίντεο έχει δημιουργήσει συνθήκες κρίσης στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Η δημόσια συγγνώμη του 



Δείτε τα σεξιστικά του σχόλια 



Στο επίμαχο βίντεο που περιλαμβάνει τον διάλογο που είχε με τον Μπίλι Μπους του Access Hollywood στο πλατό της σαπουνόπερας Days of Our Lives ο Τραμπ ακούγεται να μιλά για τη συνάντησή του με μια όμορφη γυναίκα. «Της την έπεσα στο Παλμ Μπιτς. Της την έπεσα αλλά απέτυχα. Το παραδέχομαι. Προσπάθησα να την πηδήξω. ήταν παντρεμένη. Της την έπεσα πολύ χοντρά». Συνεχίζοντας την περιγραφή της προσπάθειάς του ο Τραμπ ακούγεται να λέει ότι πήγε την γυναίκα αυτή να δει κάτι έπιπλα. «Της την έπεσα σαν σκύλος αλλά δεν μπόρεσα να τα καταφέρω και ήταν και παντρεμένη» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος λέει ότι «ξέρεις με ελκύουν αυτόματα οι όμορφες γυναίκες. Αρχίζω απλά να τις φιλάω. Είναι σαν μαγνήτης. Απλά φιλάω. Δεν περιμένω. Και όταν είσαι σταρ σε αφήνουν να τα κάνεις αυτά. Μπορείς να κάνεις τα πάντα, να τις αρπάξεις από το μ@@@ι».

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal ο διάλογος έχει καταγραφεί μήνες μετά τον γάμο του Τραμπ με την τρίτη σύζυγό του Μελάνια. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης