Facebook: Απάτη με τον δήθεν θάνατο του Μπραντ Πιτ κάνει τον γύρο του κόσμου

Facebook: Απάτη με τον δήθεν θάνατο του Μπραντ Πιτ κάνει τον γύρο του κόσμου

Η πιο πρόσφατη έκδοση της απάτης διαδίδει στο Facebook ψεύτικες εικόνες από το κανάλι «Fox»

Facebook: Απάτη με τον δήθεν θάνατο του Μπραντ Πιτ κάνει τον γύρο του κόσμου
Μια νέα απάτη του διαδικτύου φαίνεται πως έκανε την εμφάνιση της, η οποία διαδίδει φήμες σχετικά με υποτιθέμενους θανάτους διάσημων ανθρώπων, προκειμένου να «κλέψει» τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών.

Η πιο πρόσφατη έκδοση της απάτης διαδίδει στο Facebook ψεύτικες εικόνες από το έγκριτο κανάλι «Fox», «αποκαλύπτοντας» πως ο ηθοποιός Μπραντ Πιτ είναι νεκρός, προκειμένου οι χρήστες της σελίδας να μπουν να διαβάσουν τη σοκαριστική είδηση.

Στη συνέχεια, ζητούνται τα προσωπικά στοιχεία του εκάστοτε χρήστη ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην είδηση, ενώ στην πραγματικότητα εγκαθίσταται ιός στο λογισμικό του κάθε χρήστη.


Κλείσιμο

Εξαιτίας της τεράστιας δημοσιότητας που έχει συγκεντρώσει ο πρόσφατος χωρισμός του 52χρονου ηθοποιού από την Αντζελίνα Τζολί, η απάτη έκανε πολύ γρήγορα τον γύρο του κόσμου, με τον ιό να εγκαθίσταται σε πληθώρα συσκευών, δίνοντας έτσι πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία πολλών χρηστών.



Η ίδια απάτη στο παρελθόν έχει διαδώσει ψεύτικες φήμες σχετικά με υποτιθέμενο θάνατο πολλών άλλων διασημοτήτων, όπως ο Βιν Ντίζελ, ο Νίκολας Κέιτζ και ο Σιλβέστερ Σταλόνε. Μάλιστα, πριν μόλις έναν μήνα κυκλοφόρησε από την ίδια πηγή η φήμη για θάνατο της Αντζελίνα Τζολί. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης