Ένα κύμα βανδαλισμού αυτοκινήτων πλήττει το τελευταίο διάστημα στη Δανία, όπου δεκάδες οχήματα έχουν πυρποληθεί ή έχουν δεχτεί επίθεση με πέτρες και κορμούς δένδρων που εκτόξευσαν εναντίον τους άγνωστοι από γέφυρες μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.
Οι βανδαλισμοί αυτοί στη Δανία ακολουθούν εκείνους που σημειώθηκαν στη Σουηδία, όπου περισσότερα από 2.000 οχήματα καταστράφηκαν μέσα σε έναν χρόνο.
Μόνο την περασμένη εβδομάδα πυρπολήθηκαν 26 αυτοκίνητα στην Κοπεγχάγη. Άλλα 20 χτυπήθηκαν με αντικείμενα που τους πέταξαν άγνωστοι από γέφυρες. Στα μέσα Αυγούστου, σε μια τέτοια επίθεση σκοτώθηκε ένας Γερμανός τουρίστας.
Οι αστυνομικές αρχές της Δανίας δεν συσχετίζουν μέχρι στιγμής τους εμπρησμούς με τις επιθέσεις και δεν έχουν συλλάβει κανέναν ύποπτο. Τα κίνητρα των δραστών παραμένουν επίσης ασαφή.
Κλείσιμο
"Λένε πως αν κάποιος ρίξει τον πρώτο λίθο, ένας άλλος θα πετάξει τον επόμενο, για αυτό βλέπουμε αυτές τις τάσεις να ανθούν" είπε ένας αστυνομικός, ο Πέτερ Γκρόνμπεκ, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.
Η εποχή της ταχύτητας και της συνδεσιμότητας, φέρνει την ανάγκη για πολλά περισσότερα από απλώς μια καλή τιμή. Το Nova more έρχεται να καλύψει ακριβώς αυτή την ανάγκη: Η ολοκληρωμένη πρόταση της Nova, ενώνει Internet, σταθερή και κινητή τηλεφωνία, προσθέτοντας, παράλληλα, υπηρεσίες και δυνατότητες που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.