Σομαλία: Επίθεση της αλ Σεμπάμπ σε εστιατόριο - Δύο γυναίκες νεκρές

Σομαλία: Επίθεση της αλ Σεμπάμπ σε εστιατόριο - Δύο γυναίκες νεκρές

Η ισλαμιστική οργάνωση ενεργοποίησε βόμβα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο

Σομαλία: Επίθεση της αλ Σεμπάμπ σε εστιατόριο - Δύο γυναίκες νεκρές
Μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης αλ Σεμπάμπ εξαπέλυσαν επίθεση με ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες σε ένα παραλιακό εστιατόριο στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη ανταλλαγή πυρών, ανέφερε σήμερα η αστυνομία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο γυναίκες έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από την έκρηξη.

«Μια βόμβα που ήταν τοποθετημένη μέσα σε ένα αυτοκίνητο πυροδοτήθηκε στο παραλιακό εστιατόριο Μπαναντίρ στην παραλία Λίντο και μαίνεται ανταλλαγή πυρών. Δεν έχουμε άλλες λεπτομέρειες μέχρι στιγμής», δήλωσε ο αστυνομικός Άχμεντ Ιμπραχίμ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση από την πρεσβεία της Τουρκίας.

Η οργάνωση αλ Σεμπάμπ, που θεωρείται προσκείμενη στην αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. «Εξαπολύσαμε επίθεση στο εστιατόριο Μπαναντίρ και τώρα οι μαχητές μας πολεμούν εντός του κτιρίου», δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της οργάνωσης για τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις, Αμπντιάσις Αμπού Μούσαμπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης