Το παράδειγμα της Ουγγαρίας, των Σκοπίων και άλλων ευρωπαϊκών χωρών αποφάσισε να ακολουθήσει η κυβέρνηση της Νορβηγίας, δίνοντας εντολή για την κατασκευή ατσάλινου φράκτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Ρωσία, ώστε να εμποδίσει την παράνομη διέλευση των προσφύγων.
Στόχος είναι ο φράκτης να έχει κατασκευαστεί πριν ξεκινήσει ο χειμώνας, ώστε να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο το πέρασμα μέσα από το δάσος των προσφύγων. Το 2015, πάνω από 23.000 άνθρωποι , κυρίως από τη Συρία, διέσχισαν από την περιοχή τα σύνορα και εισήλθαν στη Νορβηγία.
Ο δήμαρχος της περιοχής εκδήλωσε την αντίθεσή του στην απόφαση να υψωθεί ένας ακόμη φράκτης, λέγοντας πως «δεν βλέπω την ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο. Ήδη στην Ευρώπη υπάρχουν πολλοί φράκτες στη διαδρομή των προσφύγων. Η δε υπεύθυνη της τοπικής ανθρωπιστικής οργάνωσης, τόνισε ότι «η απόφαση της κυβέρνησης αποτελεί ένα πολύ αρνητικό σημάδι» και πρόσθεσε ότι «ιδιαίτερα απέναντι στη Ρωσία, διότι στέλνουμε το μήνυμα προς τη Μόσχα ότι δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη».
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Μια επίσκεψη στην Πάρνηθα και στο Regency Casino Mont Parnes μπορεί να αποκτήσει άλλη αξία, καθώς μπορεί να οδηγήσει έξι τυχερούς στο τιμόνι ενός ολοκαίνουργιου SUV αυτοκινήτου και συγκεκριμένα του πολυτελούς Chery Tiggo 4.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.