Pokemon Go: Βγαίνεις στο κυνήγι, σε ληστεύουν και δεν παίρνεις χαμπάρι!

Pokemon Go: Βγαίνεις στο κυνήγι, σε ληστεύουν και δεν παίρνεις χαμπάρι!

Εθιστικό ...μέχρι θανάτου: Ανθρωποι πηδούν από λεωφορεία για να πιάσουν Pokemon ενώ άλλοι τα κυνηγούν μέσα σε δρόμους με αυξημένη κίνηση

Pokemon Go: Βγαίνεις στο κυνήγι, σε ληστεύουν και δεν παίρνεις χαμπάρι!
Η νέα τρέλα παγκοσμίως λέγεται Pokemon Go και προκαλεί φρενίτιδα σε μικρούς και μεγάλους! Το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) για smartphones ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες και σχεδόν αμέσως έφτασε και στη χώρα μας. Το θέμα όμως που έχει δημιουργηθεί είναι ότι στο κυνήγι των Pokemon έχουν ήδη σημειωθεί τα πρώτα ατυχήματα ακόμα και ληστείες.

Ηδη οι οι πολιτείες της Ουάσινγκτον και του Ορεγκον στις ΗΠΑ αποφάσισαν να προειδοποιήσουν τους πολίτες για τους κινδύνους που «κρύβει» το παιχνίδι, τονίζοντας τους ότι πρέπει να τηρούν πάντα τους νόμους, όταν βγαίνουν στο... κυνήγι ή ψάχνουν για «Pokéstops» με τα smartphone τους. Στις ΗΠΑ υπάρχουν ήδη αναφορές για ανθρώπους που πήδηξαν από λεωφορεία γιατί είδαν να κινείται στον δρόμο ένα πόκεμον!

Δείτε νεαρή γυναίκα πώς αντιδρά και πώς έχει εθιστεί με το Pokemon Go

Κλείσιμο

«Να θυμάστε, η κυκλοφορία στους δρόμους δεν είναι εικονική», προειδοποίησε η αστυνομία του  Όρεγκον, ενώ η πολιτειακή αρχή μεταφορών της Ουάσινγκτον ζήτησε από τους πολίτες να μην παίζουν το παιχνίδι την ώρα που οδηγούν!



Κίνδυνοι και ληστείες μέσα σε λίγες μέρες
Η αναζήτηση Pokemon στον πραγματικό κόσμο μέσω AR, ωστόσο, εγκυμονεί κινδύνους: Η αστυνομία του Μιζούρι, ανακοίνωσε πως ληστές φαίνονται να στοχεύουν παίκτες που ψάχνουν για Pokemon, παραμονεύοντας σε τοποθεσίες όπου έχει διαπιστωθεί ότι «κρύβονται» μπόνους για το παιχνίδι και παρέχονται μεγαλύτερες πιθανότητες εντοπισμού Pokemon. Οι ληστές φέρονται να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να εντοπίζουν άτομα που κινούνται μόνα τους σε πάρκινγκ κλπ, αναζητώντας τα εικονικά «τερατάκια». 

Επίσης, έχουν αναφερθεί περιστατικά οδηγών που σταμάτησαν στη μέση του δρόμου, προκαλώντας κινδύνους, για να κυνηγήσουν Pokemon, ενώ τίθεται και θέμα προσωπικών δεδομένων, καθώς μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η Niantic βρέθηκε να έχει στην κατοχή της έναν τεράστιο όγκο δεδομένων σχετικά με χρήστες (τη θέση, την κίνησή τους κλπ), και δεν είναι λίγοι αυτοί που της ασκούν πιέσεις για να δώσει απάντηση όσον αφορά στο τι θα τα κάνει. 

Εχουν σημειωθεί ληστείες σε νεαρούς οι οποίοι ήταν τόσο απορροφημένοι με το παιχνίδι που δεν κατάλαβαν ότι τους έκλεψαν. Αλλοι πάλι περπατούσαν αποχαυνωμένοι στη μέση κεντρικών δρόμων χωρίς καν να κοιτούν πέρα από την οθόνη του κινητού τους.



Ανακάλυψε πτώμα ψάχνοντας για... Pokémon
Η Shayla Wiggings από τις ΗΠΑ, 19 ετών, καθώς προσπαθούσε να εντοπίσει εικονικά Pokémon, βρήκε το σώμα ενός άτυχου άνδρα να επιπλέει στον ποταμό Big Wind. Η κοπέλα ενημέρωσε άμεσα τις αρχές, οι οποίες έσπευσαν στην τοποθεσία. «Ηταν σοκαριστικό», δήλωσε η Wiggings. «Είχα τρομάξει πάρα πολύ και έκλαιγα για αρκετή ώρα».



H... τρέλα του Pokemon Go χτύπησε και το NBA

O Ρούντι Γκομπέρ προσπάθησε να... πιάσει ένα πόκεμον στο παρκέ. Ο σέντερ των Γιούτα Τζαζ δεν ξέφυγε από την τρέλα του Pokemon Go κι έπαιξε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα του Summer League.  



Εκτοξεύτηκαν οι μετοχές της Nintendo
Σαρωτική είναι η επιτυχία το Pokemon Go, ενός παιχνιδιού που συνδυάζει μια «μανία» μιας άλλης εποχής (τα Pokemon) με τις δυνατότητες των μοντέρνων smartphones, με σαρωτική επιτυχία- με αποτέλεσμα την εκτόξευση της αξίας της Nintendo κατά 7,5 δισ. δολάρια. Η μανία αυτή έχει προκαλέσει απίστευτο ενθουσιασμό, καθώς στις ΗΠΑ, από τις 8 Ιουλίου, δύο ημέρες μόλις μετά την κυκλοφορία του, είχε εγκατασταθεί σε πάνω από 5% των συσκευών Android στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία της SimilarWeb, αφήνοντας πίσω την εφαρμογή γνωριμιών Tinder και ανταγωνιζόμενο το Twitter. Επίσης, ο μέσος όρος ενασχόλησης είναι 43 λεπτά ημερησίως, πάνω από το WhatsApp ή το Instagram.

Η μετοχή της Nintendo σημείωσε άλμα 36%, με το παιχνίδι να έχει κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, ενώ σύντομα αναμένεται η κυκλοφορία και στην Ιαπωνία και αλλού.

Το Pokemon Go είναι δωρεάν και δημιουργήθηκε από τη Niantic, γνωστή και για άλλα εγχειρήματα στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας, και την Pokemon Company. Η Nintendo κατέχει ένα ποσοστό (1/3) στην Pokemon Company, και οι δύο εταιρείες έχουν ποσοστά στη Niantic. Ακόμα και αν το παιχνίδι είναι δωρεάν, πρόκειται για θαυμάσια νέα για την ιαπωνική εταιρεία videogames, καθώς το παιχνίδι υπόσχεται μεγάλα και συνεχή έσοδα από ingame micro-purchases (αγορές εντός του παιχνιδιού), ενώ έχει δημιουργηθεί ήδη ένα μικρό wearable αξεσουάρ που δονείται όταν εντοπίζονται Pokemon κοντά στον χρήστη.



Ακραία περιστατικά τρέλας για το Pokémon Go 
Είναι θέμα χρόνου στην Αμερική να έχουμε φόνο επειδή κάποιος μπήκε σπίτι κάποιου για να πιάσει ένα... Pokémon! Εκατομμύρια άνθρωποι όλων των ηλικιών έχουν ξεχυθεί στους δρόμους σε όλο τον κόσμο για να βρουν Pokémon σε όλα τα πιθανά και απίθανα μέρη! Και έχουν σημειωθεί ακραία περιστατικά τρέλας!





Παίκτης βρήκε Pokemon σε κηδεία


Εταιρεία προειδοποιεί τους εργαζομένους της να σταματήσουν το Pokemon Go γιατί θα μείνουν άνεργοι

Η ιστορία των Pokemon
Τα Pokemon ήταν το μεγαλύτερο φαινόμενο της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας πριν από 20 χρόνια. Ενα RPG παιχνίδι της Nintendo για το Game Boy που εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, στο οποίο ο παίκτης έπρεπε να εντοπίσει και να αιχμαλωτίσει μια σειρά παράξενων πλασμάτων με τη μορφή αλλόκοτων ζώων, κάθε ένα εκ των οποίων είχε και μια υπερδύναμη, να τα εκπαιδεύσει και έπειτα να τα βάλει να παλέψουν με τα Pokemon άλλων παικτών για να κερδίσει πόντους -επίσης, ο νικητής έπαιρνε το Pokemon του χαμένου. 

Γρήγορα, τα Pokemon έγιναν ολόκληρη σειρά ηλεκτρονικών παιχνιδιών και κυκλοφόρησαν σε διάφορες εκδόσεις (Pokemon Red and Blue, Pokemon Yellow, Pokemon Gold and Silver), το 1999 το δημοφιλές παιχνίδι έγινε μια ακόμα πιο δημοφιλής τηλεοπτική σειρά animation με την οποία μεγάλωσε μια ολόκληρη γενιά και έπειτα η σειρά μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη σε μια σειρά ταινιών που έσπασε τα ταμεία.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης