Pokemon Go: Πηδούν ακόμη και από λεωφορεία για να πιάσουν τα πόκεμον!

Pokemon Go: Πηδούν ακόμη και από λεωφορεία για να πιάσουν τα πόκεμον!

Οι αμερικανικές αρχές εφιστούν την προσοχή των πολιτών που έχουν «κολλήσει» με το παιχνίδι

Pokemon Go: Πηδούν ακόμη και από λεωφορεία για να πιάσουν τα πόκεμον!
Η τρέλα του Pokemon Go που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και «χτύπησε» και την χώρα μας φαίνεται ότι αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη, τουλάχιστον σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές οι οποίες εφιστούν την προσοχή των πολιτών που έχουν «κολλήσει» με το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) για smartphones.

Πρόκειται για μια τεχνολογία που επιτρέπει τη ζωντανή και σε πραγματικό χρόνο προβολή του πραγματικού περιβάλλοντος, εμπλουτισμένη σε πραγματικό χρόνο με εικονικές εικόνες και πληροφορίες δύο ή τριών διαστάσεων.



Στο Pokemon Go οι παίκτες κυνηγούν τα πόκεμον τα οποία χάρη στο GPS στα κινητά και στο Google Maps, εμφανίζονται μπροστά τους σε διάφορα μέρη!
Κλείσιμο

Τα πόκεμον μπαίνουν στην πραγματική ζωή των παιχτών: Στα πάρκα, στη μέση των δρόμων, μέσα σε καφετέριες και λεωφορεία, γεγονός που έχει κάνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο -και κυρίως όσους έχουν ήδη εθιστεί με το παιχνίδι- να κυκλοφορούν σαν... ζόμπι στους δρόμους, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο που τραβήχτηκε τη Δευτέρα στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης.

Όλοι τρέχουν πίσω από τα πόκεμον στην Νέα Υόρκη


Στο πλαίσιο αυτό, οι πολιτείες της Ουάσινγκτον και του Όρεγκον στις ΗΠΑ αποφάσισαν να προειδοποιήσουν τους πολίτες για τους κινδύνους που «κρύβει» το παιχνίδι, τονίζοντας τους ότι πρέπει να τηρούν πάντα τους νόμους, όταν βγαίνουν στο... κυνήγι ή ψάχνουν για «Pokéstops» με τα smartphone τους. Άλλωστε, στις ΗΠΑ υπάρχουν ήδη αναφορές για ανθρώπους που πήδηξαν από λεωφορεία γιατί είδαν να κινείται στον δρόμο ένα πόκεμον!

«Να θυμάστε, η κυκλοφορία στους δρόμους δεν είναι εικονική», προειδοποίησε η αστυνομία του  Όρεγκον, ενώ η πολιτειακή αρχή μεταφορών της Ουάσινγκτον ζήτησε από τους πολίτες να μην παίζουν το παιχνίδι την ώρα που οδηγούν!

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 8 Ιουλίου -όταν και κυκλοφόρησε- μόνο στις ΗΠΑ το παιχνίδι έχει κατέβει στο 5% όλων των συσκευών Android, ενώ η κυκλοφορία του «εκτόξευσε» τις μετοχές της Nintendo.

«Προσοχή στις πόρτες των λεωφορείων...»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης