Η ιστορία Τυνήσιου γιατρού που σκοτώθηκε στο μακελειό της Κωνσταντινούπολης

Η ιστορία Τυνήσιου γιατρού που σκοτώθηκε στο μακελειό της Κωνσταντινούπολης

«Ειρωνεία της τύχης» για τον στρατιωτικό γιατρό από την Τυνησία - Ο γιος του είχε ταξιδέψει στην Συρία για να καταταγεί στο Ισλαμικό Κράτος

Η ιστορία Τυνήσιου γιατρού που σκοτώθηκε στο μακελειό της Κωνσταντινούπολης
Ο Τυνήσιος στρατιωτικός γιατρός, ταξίαρχος Fathi Bayoudh, είναι ανάμεσα στους 43 νεκρούς της τριπλής επίθεσης αυτοκτονίας που αιματοκύλισε το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης πριν δύο ημέρες.

Ο άτυχος άντρας, όπως αποκάλυψαν δημοσιεύματα εφημερίδων στην χώρα του, τα οποία επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του και το υπουργείο Άμυνας στην Τυνησία, είχε ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό να πάει στην Συρία για να προσπαθήσει να μεταπείσει τον γιο του να εγκαταλείψει το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με ανώτερη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Τυνησίας, αλλά και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο γιατρός που εργαζόταν σε στρατιωτικό νοσοκομείο, ήθελε να «σώσει» τον γιο του από τους τζιχαντιστές και να προσπαθήσει να τον πάρει πίσω στην Τυνησία.

Κλείσιμο
Ο γιος του Fathi Bayoudh, φοιτητής ιατρικής, είχε επισκεφθεί μαζί με την κοπέλα του, επίσης φοιτήτρια της ιατρικής, πριν μερικούς μήνες το Ισλαμικό Κράτος.



Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο γιος του Τυνήσιου στρατιωτικού γιατρού έχει ήδη συλληφθεί από τουρκικά στρατεύματα στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία.

Κυβερνητικά στελέχη στην Τυνησία εκτιμούν ότι περισσότεροι από 3.500 Τυνήσιοι έχουν φύγει από την χώρα και πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία και στο Ιράκ, αλλά και σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη.

Οι μαχητές αυτοί, είτε προέρχονται από φτωχές περιοχές της χώρας της Βορείου Αφρικής, είτε είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων που έχουν στρατολογηθεί στις τρομοκρατικές οργανώσεις μέσω διαδικτυακής προπαγάνδας.



Στο μεταξύ, τουρκικό δικαστήριο απαγόρευσε στα μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν οποιαδήποτε πληροφορία για το μακελειό στο οποίο έχασαν την ζωή τους 43 άτομα και 239 τραυματίστηκαν, αν η πληροφορία δεν έχει δοθεί επίσημα από την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης