Έχασε τη ζωή της στο Έβερεστ για ένα στοίχημα

Έχασε τη ζωή της στο Έβερεστ για ένα στοίχημα

Η 34χρονη Αυστραλέζα θα το «κέρδιζε», καθώς βρισκόταν μόλις 15 λεπτά απόσταση από την κορυφή - Όλο το παρασκήνιο πίσω από μία απίστευτη ιστορία

Έχασε τη ζωή της στο Έβερεστ για ένα στοίχημα
Ένα απίστευτο διπλό παρασκήνιο αποκαλύφθηκε πίσω από το θάνατο μίας 34χρονης γυναίκας από την Αυστραλία, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε μία από τις κορυφές του Έβερεστ, την περασμένη βδομάδα. Όπως αποκάλυψε ο σύζυγός της, ο ίδιος και η 34χρονη Μαρία Στρίντομ, είχαν βάλει ένα στοίχημα. Ένα στοίχημα που θα κέρδιζε, αν άντεχε για 15 ακόμη λεπτά. Τόσα χρειαζόταν για να φτάσει στην κορυφή και να... δικαιωθεί.

Τί προηγήθηκε του μοιραίου αυτού ταξιδιού, με την τραγική κατάληξη; Το ζευγάρι από την Αυστραλία είχε μία έντονη διχογνωμία. Η 34χρονη Μαρία ήταν βέγκαν (δεν έτρωγε κρέας και οτιδήποτε παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς). Ο σύζυγος, Ρόμπερτ Γκρόπελ, εξέφραζε εντονότατες ενστάσεις για τον τρόπο που είχε επιλέξει να τρέφεται η 34χρονη, υποστηρίζοντας ότι είναι αφύσικο και πως προκαλεί προβλήματα στον οργανισμό της, αδυνατίζοντας ζωτικές λειτουργίες.

Κλείσιμο


Κάπου εκεί γράφτηκε η αρχή του δράματος. Η Μαρία θέλησε να αποδείξει ότι οι Βέγκανς μπορούν να πετύχουν τα πάντα, όπως όλοι οι άνθρωποι. Ο σύζυγος στην αρχή δεν δέχτηκε το στοίχημα, καθώς η αναρρίχηση στο Έβερεστ ήταν εκ των ουκ άνευ μία επικίνδυνη διαδικασία. Η επιμονή και η προκλητική στάση της 34χρονης γυναίκας, τον έπεισε ότι έπρεπε να ενεργοποιήσουν το στοίχημα.

Όταν έφτασαν κοντά στην κορυφή, η γυναίκα είχε ήδη αρρωστήσει και αισθανόταν μεγάλη κατάπτωση. «Της είπα ότι δεν θα συνεχίσω. Εκείνη μου απάντησε ότι πρέπει να το κάνω και ότι θα με περιμένει να επιστρέψω. Βρισκόμασταν μόλις 15 λεπτά από την κορυφή. Όταν έφτασα στην κορυφή δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο για μένα, διότι δεν είχα μαζί μου τη Μαρία. Απλώς σκαρφάλωνα. Δεν σήμαινε τίποτα για μένα», δήλωσε ο Ρόμπερτ.

Κατά την κατάβαση της μιλούσε συνέχεια για να μην χάσει τις αισθήσεις της. Όταν ήρθε η βοήθεια και χορηγήθηκε στην κοπέλα οξυγόνο και ιατρική βοήθεια, φάνηκε να ανακτά τις δυνάμεις της, όμως ξαφνικά κατέρρευσε και... κατέληξε! «Είμαι ο σύζυγός της, είναι υποχρέωσή μου να την προστατεύω και να την επιστρέψω στο σπίτι με ασφάλεια. Είναι φυσιολογικό να κατηγορώ τον εαυτό μου για ότι συνέβη. Ακόμη δεν μπορώ να κοιτάξω κάποια φωτογραφία της, διότι μου ραγίζει την καρδιά», τόνισε ο Ρόμπερτ Γκρόπελ, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχασε τη σύντροφο της ζωής του για ένα ανόητο στοίχημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης