Βίντεο: Ο Ισλανδός πρωθυπουργός έφυγε από συνέντευξη σε ερώτηση για τα Panama papers
«Δεν ξέρω τι με ρωτάτε, δεν είμαι εξοικοιωμένος με αυτά, είναι τελείως ανάρμοστο αυτό που κάνετε» ορισμένες από τις αμήχανες απαντήσεις του Σιγκμούντορ Γκουνλάουγκσον
Σάλο έχουν προκαλέσει από το βράδυ της Κυριακής η υπόθεση Panama Papers
, τα στοιχεία, δηλαδή, για τις δραστηριότητες εταιρειών στον Παναμά κατά τα έτη 1977 και 2015 στις οποίες εμπλέκονται πολιτικοί αλλά και διασημότητες όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Μισέλ Πλατινί.
Ενδεικτική της δύσκολης θέσης στην οποία έχουν έρθει οι πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι η αντίδραση του πρωθυπουργού της Ισλανδίας Σιγκμούντορ Γκουνλάουγκσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης.
Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Ισλανδό πολιτικό για την εταιρεία Wintris. H αμηχανία του εμφανής. Στα πρώτα δευτερόλεπτα της απάντησής του προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις υποστηρίζοντας ότι η γυναίκα του πούλησε ένα κομμάτι μιας εταιρείας και η τράπεζα στη συνέχεια αποφάσισε να επενδύσει τα χρήματα. «Δεν ξέρω πώς γίνονται αυτά τα πράγματα» συμπλήρωσε με την ενόχληση να αρχίσει να γίνεται εμφανής. Αμέσως μετά ο κ. Γκουνλάουγκσον σηκώνεται από την καρέκλα του λέγοντας ότι «δεν ξέρω πως γίνονται αυτά, με ρωτάτε πράγματα για τα οποία δεν είμαι εξοικοιωμένος». Όταν οι δημοσιογράφοι του παρουσιάζουν έγγραφα με υπογραφές πλέον ο Ισλανδός πρωθυπουργός καταλαβαίνει ότι έχει στριμωχτεί για τα καλά και έτσι αποχωρεί από την αίθουσα λέγοντας ότι «με ρωτάτε ανοησίες, κάνετε κάτι τελείως ανάρμοστο».
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.
Τα Ελληνικά Κολλέγια αποτελούν μια σύγχρονη εκπαιδευτική επιλογή για νέους που θέλουν να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, παραμένοντας στον τόπο τους.
Η εταιρεία αναλαμβάνει Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης, επενδύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας γύρω από το Κύπελλο και στη δημιουργία νέων δράσεων και περιεχομένου για τους φιλάθλους