Ουάσινγκτον: Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο

Ουάσινγκτον: Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο

Μία γυναίκα τραυματίστηκε - Συνελήφθη ο δράστης - Θέλησε να περάσει τον έλεγχο και μόλις χτύπησε συναγερμός, άρχισε να πυροβολεί

Ουάσινγκτον: Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο
Ένας άνδρας κατάφερε να σπείρει πανικό στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια στον κόσμο, καθώς πυροβόλησε και τραυμάτισε μία γυναίκα ελαφρά.

Οι δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκονταν στο χώρο, εξουδετέρωσαν άμεσα την απειλή, πυροβολώντας και συλλαμβάνοντας το δράστη.

Ο άνδρας με το πιστόλι θέλησε να εισέλθει στην αίθουσα των επισκεπτών και όταν πέρασε από το ειδικό μηχάνημα ελέγχου, χτύπησε ο συναγερμός, καθώς εντοπίστηκε το πιστόλι που είχε κρυμμένο. Αμέσως έβγαλε το όπλο και άρχισε να πυροβολεί. Ο αστυνομικός που ήταν μπροστά του τον πυροβόλησε και αφού τον ακινητοποίησε, τον συνέλαβε. Από τα θραύσματα, τραυματίστηκε μία γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, δίχως να διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή της, όπως ενημέρωσαν οι αμερικανικές αρχές.

Κλείσιμο
Το συμβάν έγινε στο χώρο των επισκεπτών, την ώρα που έκαναν ξενάγηση διάφοροι τουρίστες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.Οι εργαζόμενοι στο Καπιτώλιο διατάχθηκαν "να αναζητήσουν καταφύγιο" εντός του κτιρίου. Η αστυνομία κάλεσε επίσης όσους βρίσκονταν στο χώρο έξω από το συγκρότημα να καλυφθούν όπου μπορούν.

Προληπτικά, για μικρό χρονικό διάστημα τέθηκε σε κατάσταση αποκλεισμού και ο Λευκός Οίκος. Όπως έγινε γνωστό, το Καπιτώλιο θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν επίσημη εργασία.

Η αστυνομία αποκλείει τον περιβάλλοντα χώρο στο καπιτώλιο


Στιγμές πανικού μέσα στο χώρο των επισκεπτών στο Καπιτώλιο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας το συγκεκριμένο ήταν ένα μεμονομένο περιστατικό και δεν υπάρχει ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια:






Η στιγμή που το ασθενοφόρο παραλαμβάνει τον ελαφρά τραυματία αστυνομικό



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης