Βίντεο: Δείτε από πού κρατάει η Μέρκελ τον Τσίπρα...

Βίντεο: Δείτε από πού κρατάει η Μέρκελ τον Τσίπρα...

Στο «Φεστιβάλ της Φωτιάς» στην Βαλένθια ένα άρμα δείχνει την Άνγκελα Μέρκελ να κρατά τον Αλέξη Τσίπρα από ένα ιδιαίτερα... ευαίσθητο σημείο

Βίντεο: Δείτε από πού κρατάει η Μέρκελ τον Τσίπρα...
Το «Φεστιβάλ της Φωτιάς» είναι μία από τις πιο φημισμένες λαϊκές γιορτές στην Ισπανία και γιορτάζεται μεταξύ 15 και 19 Μαρτίου στην πόλη Βαλένθια προς τιμή του Saint Joseph (θετό πατέρα του Ιησού Χρηστού) ενώ την ίδια μέρα είναι και η μέρα του πατέρα για την Ισπανία. 

Πρόκειται για μία εκδήλωση τύπου καρναβαλιού όπου υπάρχουν μεγάλες κούκλες και άρματα από χαρτίπου παρελαύνουν στο κέντρο της πόλης, σατιρίζοντας πολιτικούς, αστέρες της μουσικής ή του σινεμά, αλλά και διάφορα τέρατα και πλάσματα της φαντασίας των καλλιτεχνών της πόλης.

Οι εκδηλώσεις τελειώνουν με τη νύχτα της φωτιάς όπου οι κατασκευές αυτές καίγονται μέσα σε ένα εκπληκτικό θέαμα που συγκεντρώνει χιλιάδες τουρίστες από όλη την Ισπανία και όχι μόνο. 

Κλείσιμο
Το φετινό Φεστιβάλ είχε και ελληνικό χρώμα, καθώς σε ένα από τα άρματα, κάνει την εμφάνισή του ένα ιδιαίτερα αγαπητό «ζευγάρι». Η Άγκελα Μέρκελ και ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκονται στενά δεμένοι μεταξύ τους, με την Γερμανίδα καγκελάριο να κρατά ψηλά την φιγούρα του Αλέξη Τσίπρα από ένα ιδιαίτερα «ευαίσθητο σημείο». 

Οι άνθρωποι του φεστιβάλ με χιουμοριστικό αλλά και δηκτικό τρόπο δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι Ισπανοί την πολυτάραχη σχέση των δύο ηγετών, διατηρώντας πάντα την ελαφρά προσέγγιση που απαιτούν αυτού του είδους τα θεάματα. Άλλωστε όπως βλέπουμε και στην συνέχεια, το άρμα καίγεται μέσα σε εντυπωσιακές φλόγες, με τον Αλέξη Τσίπρα και την Άγκελα Μέρκελ να χάνονται μέσα στις στάχτες.  

Όπως και να έχει πάντως, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο καταφέραμε να γίνουμε «θέαμα» και στα καρναβάλια της αλλοδαπής. Και αυτό δεν μπορεί παρά να πονάει σε ένα διαφορετικό αλλά εξίσου πολύ ευαίσθητο σημείο όλους μας...


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης