Προκαλεί ξανά ο Τραμπ: «Όσοι ασπάζονται το Ισλάμ μισούν την Αμερική»

Προκαλεί ξανά ο Τραμπ: «Όσοι ασπάζονται το Ισλάμ μισούν την Αμερική»

Ο Γερουσιαστής της Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο, κατέκρινε σφοδρά τον εκκεντρικό μεγιστάνα για αυτή του τη δήλωση - «Υπάρχουν πολλοί μουσουλμάνοι που είναι υπερήφανοι Αμερικανοί», του υπέδειξε

Προκαλεί ξανά ο Τραμπ: «Όσοι ασπάζονται το Ισλάμ μισούν την Αμερική»
Πυρά στο φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, εξαπέλυσε ο γερουσιαστής της Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο επικρίνοντας δριμύτατα τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο για την δήλωσή του ότι το Ισλάμ μισεί τους Αμερικανούς.

Η λεκτική επίθεση του Ρούμπιο έναντι του αμερικανικού δισεκατομμυριούχου ήταν αυτή που έκλεψε την παράσταση στην τηλεμαχία που διεξήχθη χτες στο Μαιάμι.

«Το Ισλάμ μας μισεί»
Κλείσιμο
, είπε ο Τραμπ με τον Ρούμπιο να περνά στην αντεπίθεση λέγοντας χαρακτηριστικά  ότι υπάρχουν πολλοί μουσουλμάνοι που είναι υπερήφανοι Αμερικανοί. 

«Ένας πρόεδρος δεν μπορεί να λέει ό,τι θέλει, υπάρχουν συνέπειες»
, πρόσθεσε ο 44χρονος γερουσιαστής της Φλόριντα. 

Στο ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών συμμετείχαν τέσσερις υποψήφιοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος: Ντόναλντ Τραμπ, Τεντ Κρουζ , Μάρκο Ρούμπιο και Τζον Κάσιτς. Πολλά αμερικανικά ΜΜΕ θεωρούν πως οι κάλπες που θα στηθούν την επόμενη Σούπερ Τρίτη ( 15 Μαρτίου) θα ξεκαθαρίσουν ακόμη περισσότερο το τοπίο στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα επισημαίνοντας ότι είναι θέμα χρόνου να αποσυρθούν Μάρκο Ρούμπιο και  Τζον Κάσιτς.  
     
To χθεσινό ντιμπέιτ διεξήχθη λίγες ημέρες πριν τις προκριματικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Τρίτη σε κρίσιμες αμερικανικές πολιτείες. Υπενθυμίζεται ότι, για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών απαιτούνται συνολικά 1.237 εκλέκτορες ενώ για τους Δημοκρατικούς 2.382 εκλέκτορες. 

Η νίκη του Τραμπ στο Μίσιγκαν τον θέτει σε μια δυναμική προεκλογική τροχιά προκειμένου να διεκδικήσει τη νίκη στις πολιτείες του Οχάιο, της Φλόριντα, του Ιλινόις, του Μισούρι, αλλά και της Βόρειας Καρολίνας, όπου θα διεξαχθούν προκριματικές εκλογές στις 15 Μαρτίου. 

Οι προκριματικές στη Φλόριντα και το Οχάιο δίνουν στο νικητή το σύνολο των εκλεκτόρων. Οι εκλογικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι στην περίπτωση που ο 69χρονος Τραμπ κερδίσει στις δύο αυτές πολιτείες, αλλά και αλλού μέσα στην επόμενη εβδομάδα, τότε, θα μπορέσει να θέσει εκτός εκλογικής εκστρατείας τον συνυποψήφιό του, Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστή της Φλόριντα.  Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα φέρει επίσης σε ιδιαιτέρως δύσκολη θέση τον Κρουζ.

Ο 44χρονος Ρούμπιο έχει τη συμπάθεια της συστημικής βάσης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, η οποία έχει θορυβηθεί από τον ακραίο συντηρητισμό του Τεντ Κρουζ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης