Κατηγορούν Αφρικάνους και Άραβες για τις σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία

Κατηγορούν Αφρικάνους και Άραβες για τις σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία

«Με έπιαναν ανάμεσα στα πόδια», «Έβαζαν το χέρι τους κάτω από τη φούστα μου», συγκλονίζουν οι μαρτυρίες γυναικών - Μία τουλάχιστον καταγγελία για βιασμό

Κατηγορούν Αφρικάνους και Άραβες για τις σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία
Συνεχίζουν οι συγκλονιστικές μαρτυρίες θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης από περίπου 1.000 άνδρες «αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής» στην Κολωνία μετά την αποκάλυψη ότι οι εορτασμοί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στη γερμανική πόλη πήραν δραματική τροπή.

«
Μας έπιαναν ανάμεσα στα πόδια, έπιαναν και τις φίλες μου. Ο φίλος μου προσπάθησε να με τραβήξει μακριά, αλλά ήταν μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων, ίσως 30 ή 40», εξηγεί με «σπασμένη» φωνή μία νεαρή γυναίκα, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Με έπιασαν από πίσω, κάτω από τη φούστα μου. Προσπάθησα να προστατεύσω τον εαυτό μου, αλλά ήταν τόσοι πολλοί που κόντεψα να πέσω από τις σκάλες», περιγράφει μία ακόμα νεαρή γυναίκα.
Κλείσιμο

Την ίδια στιγμή, ένα τρίτο θύμα που κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια των αδίστακτων νεαρών, εξηγεί πως ένιωσε ένα πυροτέχνημα να της καίει τη σάρκα.

«Άκουσα έναν ήχο και ένιωσα κάτι να πέφτει στην κουκούλα μου. Ένα πυροτέχνημα είχε πέσει και έκαψε τη μπλούζα μου. Κατάφερα να το βγάλω πριν εκραγεί. Οι ουλές που έχω παραμείνουν, αλλά ήμουν τυχερή που δεν εξερράγη», είπε συγκλονισμένη μία ακόμα γυναίκα, θύμα των ταραχών στην κεντρική πλατεία της Κολωνίας.

Η δήμαρχος της πόλης, Ενριέτε Ρέκερ επιμένει πως δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία, τα οποία να υποδεικνύουν ότι οι δράστες είναι πρόσφυγες που ζουν σε καταφύγια στην Κολωνία.
Στο μεταξύ, η γερμανική αστυνομία έχει εντοπίσει μόλις τρεις υπόπτους για τα δραματικά περιστατικά που σημειώθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δίχως ωστόσο να δίνει πληροφορίες για την ταυτότητά τους.

Όλα αυτά, ενώ η Γερμανία παρακολουθεί διχασμένη τις εξελίξεις, με τη μία πλευρά να κατηγορεί την άλλη.

Από τη μία οι συντηρητικοί επιρρίπτουν ευθύνες στη γερμανική κυβέρνηση που «άνοιξε» τις πόρτες της χώρας για την ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών και από την άλλη, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως οι δράστες δεν ανήκουν στις ομάδες προσφύγων.

Εντούτοις, όπως φαίνεται από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, τις μαρτυρίες θυμάτων και τα βίντεο κάτι έχει αλλάξει στη χώρα, κυρίως απέναντι στους οικονομικούς μετανάστες και όχι τους Σύρους πρόσφυγες που είδαν τις πύλες της Γερμανίας να ανοίγουν.

Βέβαια, δεν είναι λίγοι όσοι εκφράζουν ανησυχία πως τα επεισόδια βίας μπορεί να αποτελέσουν τη θρυαλλίδα στη μεταστροφή της στάσης κοινής γνώμης που ήταν υπέρ των μεταναστών.
Αν, λοιπόν, αποδειχθεί πως οι δράστες είναι πρόσφυγες, τότε η χώρα αναμένεται να αλλάξει η πολιτική της χώρας απέναντι στο προσφυγικό, ενώ ήδη σημειώνεται ένταση ανάμεσα σε μουσουλμάνους και μη.

Όλα αυτά, ενώ τουλάχιστον 90 είναι οι γυναίκες που κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων στην αστυνομία της Κολωνίας και τουλάχιστον μία γυναίκα κατέθεσε στις τοπικές αρχές πως έπεσε θύμα βιασμού.

Την οργή της για τις σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών στην Κολωνία εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στην δήμαρχο της πόλης, κάνοντας λόγο για «αηδιαστικές, σεξουαλικές επιθέσεις».

Στο μεταξύ, ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας μιλώντας σε γερμανικά ΜΜΕ επικαλούμενος μαρτυρίες αυτοπτών δήλωσε πως ομάδες περίπου 1.000 αντρών ηλικίας 15 έως 35 ετών «η εμφάνιση των οποίων έδειχνε πως είχαν αραβική ή βορειοαφρικανική καταγωγή», βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις.

H γερμανική αστυνομία αποκάλυψε ακόμη πως έχει αναγνωρίσει τρεις υπόπτους για τις επιθέσεις στην Κολωνία, ωστόσο, δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Ραλφ Τζέγκερ δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις, ωστόσο, είπε πως αναμένει «μια πολύ λεπτομερή έκθεση» αυτή την εβδομάδα από την αστυνομία.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης