Όμηρος στο Μπατακλάν: Οι τρομοκράτες μου ζήτησαν αναπτήρα και μετά με ευχαρίστησαν

Όμηρος στο Μπατακλάν: Οι τρομοκράτες μου ζήτησαν αναπτήρα και μετά με ευχαρίστησαν

«Με αυτό δεν έγινα ήρωας. Οι πραγματικοί ήρωες είναι νεκροί», επισημαίνει ο Σεμπαστιάν όπου συνομίλησε με τους τρομοκράτες που σκόρπισαν τον θάνατο στο θέατρο «Μπατακλάν» 


Όμηρος στο Μπατακλάν: Οι τρομοκράτες μου ζήτησαν αναπτήρα και μετά με ευχαρίστησαν
Την ώρα που οι Γάλλοι πολίτες προσπαθούν να νικήσουν το φόβο και να επιστρέψουν στους ρυθμούς της καθημερινότητας, η αφήγηση του Σεμπαστιάν, του μοναδικού ομήρου που συνομίλησε με τους τρομοκράτες συγκλονίζει.

Ήταν ένας από τους Γάλλους που έζησε τον τρόμο και την φρίκη επί δύο ώρες. Μπροστά στα μάτια του είδε τους τρομοκράτες που σκόρπισαν τον θάνατο στο θέατρο "Μπατακλάν", μία ανάσα από τους νέους που δεν είχαν καταφέρει να ξεφύγουν. 

"Μας εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους ήταν εκεί. Μας είπαν ότι οι βόμβες που έπεσαν στη Συρία τους έφεραν εδώ... Μας οδήγησαν στην αίθουσα όπου υπήρχαν τραυματίες που έδιναν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Μας εξήγησαν ότι αυτό είναι μόνο η αρχή", εξηγεί ο Σεμπαστιάν με τρεμάμενη φωνή στο γαλλικό δίκτυο "RTL" και πρόσθεσε: "Mας ρώτησαν επίσης αν συμφωνούμε μαζί τους. Σας αφήνω να φανταστείτε με την ησυχία σας τι επικράτησε εκείνη την στιγμή. Οι πιο ντροπαλοί κούνησαν το κεφάλι συγκαταβατικά και οι πιο τολμηροί είπαν "ναι".  

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, οι τρομοκράτες ζήτησαν ορισμένους  ομήρους να φωνάξουν στην αστυνομία να μην πλησιάσουν. Διαφορετικά θα τινάζονταν οι ίδιοι στον αέρα." Εκείνη την ώρα, ένας από τους  τρομοκράτες με ρώτησε αν έχω φωτιά κι αν τα χρήματα έχουν σημασία για μένα. Εγώ του έδωσα τον αναπτήρα. Τότε με ευχαρίστησε . Με αυτό δεν έγινα ήρωας.  Οι πραγματικοί ήρωες είναι νεκροί", επισημαίνει ο Σεμπαστιάν στο γαλλικό δίκτυο.   

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης