Ταϊβάν: Δύο νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τον σούπερ τυφώνα Dujuan

Ταϊβάν: Δύο νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τον σούπερ τυφώνα Dujuan

Περίπου 500.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό – Περισσότεροι από 324 τραυματίες - 12.000 σπίτια υπέστησαν ζημιές, 3.000 καταστράφηκαν - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το κτύπημα του τυφώνα

Ταϊβάν: Δύο νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τον σούπερ τυφώνα Dujuan
Εικόνες Βιβλικής καταστροφής άφησε στο πέρασμά του ο σούπερ τυφώνας που σάρωσε την Ταϊβάν. Δύο νεκροί και τουλάχιστον 324 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από το φονικό κτύπημα της τυφώνα, ο οποίος κατευθύνεται στα παράλια της Κίνας, τα οποία θα πλήξει την Τρίτη (29/9).



Κλείσιμο


Το ισχυρότατο φυσικό φαινόμενο κτύπησε με μανία την ασιατική χώρα, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και κτίρια. Περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ περισσότεροι από 12.000 υπέστησαν ζημιές στα σπίτια τους, 3.000 εκ των οποίων αναγκάστηκαν να αναζητήσουν στέγη σε δημόσια κτίρια, ή σε ξενοδοχεία.

Στις περιοχές που βρίσκονται στα βουνά κινδύνευσαν πολλές ζωές από κατολισθήσεις, ενώ έκλεισαν δρόμοι και περάσματα, με συνέπεια να αποκλειστούν ολόκληρες κοινότητες. Τους τελευταίους δύο μήνες, η Ταϊβάν έχει πληγεί από αρκετούς τυφώνες, ξεπερνώντας τον μέσο όρο των προηγούμενων χρόνων. «Πολλοί δρόμοι έχουν μπλοκάρει, αλλά οι κάτοικοι δεν κινδυνεύουν πλέον», ανέφερε κυβερνητική πηγή, συμπληρώνοντας πως έχουν ήδη ξεκινήσει τα έργα αποκατάστασης από τα ειδικά συνεργεία.





Ο Dujuan, όπως ονομάστηκε το φαινόμενο, ορίστηκε στους σούπερ τυφώνες, καθώς οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητες που ξεπερνούσαν τα 200 χιλιόμετρα! Η κυβέρνηση εξέδωσε έκτακτη οδηγία, ώστε τα σχολεία και τα γραφεία να παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη (29/9). Σύμφωνα με τις μετρήσεις, ο τυφώνας έκοψε το ρεύμα από 2 εκατομμύρια σπίτια, ενώ την Τρίτη παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό περίπου 500.000 οικίες.

Τεράστια κύματα έφτασαν να εισχωρήσουν σε παραθαλάσσια ξενοδοχεία, ακόμη και στους ψηλότερους ορόφους, ενώ από τους σφοδρούς ανέμους υπέστη ζημιές ο διάσημος γυάλινος ουρανοξύστης 101, στην Ταϊπέι.



Μέσα σε όλα, ακυρώθηκε και η προγραμματισμένη συναυλία του Τζον Μπον Τζόβι στην Ταϊπέι. Το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο στην Κίνα, όπου κατευθύνεται ο τυφώνας, εξέδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας έκτακτο δελτίο, ενώ μετακινήθηκαν για λόγους ασφαλείας περίπου 260.000 άνθρωποι στην ανατολική επαρχία Ζεϊγιάνγκ. Δεκάδες αλιευτικά κλήθηκαν να επιστρέψουν στο λιμάνι, ενώ ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις στα τρία αεροδρόμια της ευρύτερης περιοχής.

Ο προηγούμενος τυφώνας που κτύπησε τις περιοχές, είχε αφήσει πίσω του οκτώ νεκρούς στην Ταϊβάν και 21 στην Κίνα.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης