Τραγωδία: 13 νεκροί από σύγκρουση τουρκικού φέρι-μποτ και σκάφους με μετανάστες

Τραγωδία: 13 νεκροί από σύγκρουση τουρκικού φέρι-μποτ και σκάφους με μετανάστες

Ανάμεσα στα θύματα και 6 παιδιά - Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε μεταξύ του Τσανάκαλέ και της Λέσβου

Τραγωδία: 13 νεκροί από σύγκρουση τουρκικού φέρι-μποτ και σκάφους με μετανάστες
Άλλη μια τραγωδία στα τουρκικά χωρικά ύδατα με θύματα μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα συνέβη την Κυριακή όταν τουρκικό φέρι-μποτ έπεσε πάνω σε ένα φουσκωτό γεμάτο μετανάστες.

Ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για 13 νεκρούς ανάμεσα στους οποίους και έξι παιδιά. 

Το περιστατικό σημειώθηκε σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan σημειώθηκε στα ανοικτά των Δαρδανελλίων στο βορειοδυτικό τμήμα της Τουρκίας.

Κλείσιμο
Από τους 46 μετανάστες που μετέφερε το μικρό σκάφος των μεταναστών μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 22 άνθρωποι ενώ αγνοούνται 11 ακόμα μετανάστες.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μάλιστα μεταδίδει τη μαρτυρία ενός επιζώντα, του Χασίν, που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Επικρατούσε σκοτάδι. Είδαμε τη βάρκα να μας εμβολίζει. Προσπαθήσαμε να του κάνουμε σήμα χρησιμοποιώντας φακούς και κινητά τηλέφωνα όμως δε μας είδε» τόνισε ο διασωθείς.
Και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε πριν από λίγο ότι πιστεύεται ότι το ναυάγιο για το οποίο έκανε λόγο το λιμενικό σώμα της Τουρκίας είναι το ίδιο περιστατικό που γνωστοποίησαν νωρίτερα σήμερα οι ελληνικές αρχές.

Εδώ και πολλούς μήνες, όλο και περισσότεροι μετανάστες, στην πλειονότητά του Σύροι, επιχειρούν να διαπλεύσουν με κίνδυνο την ζωή τους το Αιγαίο Πέλαγος από τις τουρκικές ακτές με κατεύθυνση τα ελληνικά νησιά.

Τα ναυάγια είναι συχνά. Σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, 274 μετανάστες έχουν χάσει την ζωή τους από τις αρχές του έτους στα ανοικτά της Τουρκίας και περισσότεροι από 53.200 έχουν διασωθεί από πλοία του λιμενικού σώματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης