Νεκρά 110 άτομα που έφυγαν από την Γαλλία για να ενταχθούν στους τζιχαντιστές

Νεκρά 110 άτομα που έφυγαν από την Γαλλία για να ενταχθούν στους τζιχαντιστές

Ο αριθμός των Γάλλων ή «των ανθρώπων που διαμένουν στη Γαλλία» και έχουν εμπλακεί «στον τζιχάντ στη Συρία ή το Ιράκ» ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 1.730 ανθρώπους

Νεκρά 110 άτομα που έφυγαν από την Γαλλία για να ενταχθούν στους τζιχαντιστές
Εκατόν δέκα άνθρωποι που εγκατέλειψαν τη Γαλλία για να ενταχθούν στις τάξεις εξτρεμιστικών οργανώσεων σκοτώθηκαν στο Ιράκ και τη Συρία, περιλαμβανομένων 9 που σκοτώθηκαν σε επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ, γνωστοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ενώπιον της Γερουσίας.

«Περισσότεροι από 806 άνθρωποι διέμειναν σε αυτές τις χώρες. Τετρακόσιοι εβδομήντα ένας βρίσκονται εκεί τώρα και 110 έχουν απογραφεί ως αποβιώσαντες. Είναι επιπλέον 10 σε σύγκριση με όσους είχαν καταγραφεί 2 μήνες νωρίτερα» διευκρίνισε ο ίδιος.

Με την ανάληψη της ευθύνης από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, την περασμένη εβδομάδα, δύο επιθέσεων αυτοκτονίας στο Ιράκ από «δύο νεαρούς συμπατριώτες μας, ο αριθμός των προσώπων που έφυγαν από τη Γαλλία και σκοτώθηκαν σε επιθέσεις αυτοκτονίας ανέρχεται στους 9» προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Κλείσιμο
Ο αριθμός των Γάλλων ή «των ανθρώπων που διαμένουν στη Γαλλία» και έχουν εμπλακεί «στον τζιχάντ στη Συρία ή το Ιράκ» ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 1.730 ανθρώπους.

Ο αριθμός αυτός έχει «παραπάνω από διπλασιαστεί σε διάστημα ενός μήνα» υπογράμμισε ο ίδιος.
Αυτοί οι αριθμοί «αναμφίβολα δεν αφυπνίζουν επαρκώς, μου φαίνεται, τη συνείδηση πολλών συμπατριωτών μας» είπε ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας έδωσε αυτά τα στοιχεία στο πλαίσιο της παρουσίασης ενός σχεδίου νόμου για τις υπηρεσίες πληροφοριών, το οποίο συζητείται στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Το νομοσχέδιο «δεν προβλέπει (...) την επιβολή μέτρων εξαίρεσης (...) ούτε την γενικευμένη παρακολούθηση των πολιτών. Η συλλογή των πληροφοριών θα στοχοθετεί τα πρόσωπα που αντιπροσωπεύουν μία πραγματική απειλή για την ασφάλειά μας» διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης