Φοιτήτρια έμεινε ξύπνια επί μία εβδομάδα για να σώσει το μάτι της που... το έτρωγε ένα σκουλήκι!

Φοιτήτρια έμεινε ξύπνια επί μία εβδομάδα για να σώσει το μάτι της που... το έτρωγε ένα σκουλήκι!

Η 18χρονη φοιτήτρια φορούσε φακούς επαφής για δύο χρόνια - Τι προξένησε μόλυνση στο αριστερό μάτι της νεαρής κοπέλας

Φοιτήτρια έμεινε ξύπνια επί μία εβδομάδα για να σώσει το μάτι της που... το έτρωγε ένα σκουλήκι!
Η ιστορία της 18χρονης φοιτήτριας Jessica Greaney, από το Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, μοιάζει απίστευτη, αλλά είναι  πολύ σοβαρή, αφού η άτυχη κοπέλα κινδύνεψε να χάσει οριστικά την όρασή της από το αριστερό μάτι... Οι γιατροί ζήτησαν από την 18χρονη να μην κοιμάται καθόλου για μία ολόκληρη εβδομάδα, ώστε να βάζει σταγόνες στο μάτι της κάθε δέκα λεπτά, προκειμένου να καταπολεμήσει ένα σκουλήκι, που κατέτρωγε τον κερατοειδή χιτώνα του ματιού της εσωτερικά.



Κλείσιμο
Τι είχε συμβεί όμως; Όπως ανέφερε η φοιτήτρια, μια σταγόνα νερό που έπεσε πάνω στους φακούς επαφής της, ενώ τους είχε τοποθετήσει κοντά στον νεροχύτη, ήταν αρκετή για να δημιουργήσει το πρόβλημα. Η κοπέλα νόσησε από μια σπάνια ασθένεια με την επιστημονική ονομασία acanthamoeba keratitis, δηλαδή ένα παράσιτο, που αναπτύχθηκε μέσα στον βολβό του ματιού και της δημιουργούσε πρήξιμο και αφόρητους πόνους.

Αρχικά οι γιατροί της έδωσαν λάθος θεραπευτική αγωγή και μόνο, όταν το μάτι της πρήστηκε και, σύμφωνα με την ίδια, έγινε όπως  μια μεγάλη μπάλα του γκολφ, η κοπέλα μπήκε στο νοσοκομείο και ακολούθησε θεραπεία με κολλύρια, τα οποία έβαζε κάθε δέκα λεπτά με αποτέλεσμα να μην πρέπει να κοιμηθεί.



Η απίστευτη περιπέτεια της Jessica Greaney συνέβη πριν μερικούς μήνες, αλλά ακόμα και σήμερα η 18χρονη φοιτήτρια ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή για να ολοκληρωθεί η θεραπεία του ματιού της. Η ίδια μίλησε για το πρόβλημα της υγείας της στον βρετανικό Τύπο και δήλωσε: «Ακόμα και αν με έπαιρνε ο ύπνος για λίγα λεπτά, έπρεπε να ανοίξω τα μάτια μου για να μου βάλουν σταγόνες. Θέλω να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σχετικά με αυτό το παράσιτο και να είναι πολύ προσεκτικοί με τους φακούς επαφής τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης