Τουρκικό F-16 κατέρριψε συριακό ελικόπτερο

Τουρκικό F-16 κατέρριψε συριακό ελικόπτερο

Διαψεύδει η Δαμασκός - Σύμφωνα με αναφορές τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ένα τουρκικό F-16 που απογειώθηκε από στρατιωτική βάση στα Άδανα της νότιας Τουρκίας εγκλώβισε το αεροσκάφος «εισβολέα» και το κατέρριψε με δύο πυραύλους

Τουρκικό F-16 κατέρριψε συριακό ελικόπτερο
Η Τουρκία κατέρριψε ακόμη ένα ελικόπτερο της Συρίας με το επιχείρημα ότι παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με αναφορές τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ένα τουρκικό F-16 που απογειώθηκε από στρατιωτική βάση στα Άδανα της νότιας Τουρκίας εγκλώβισε το αεροσκάφος «εισβολέα» και το κατέρριψε με δύο πυραύλους.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ είπε ότι ένα συριακό ελικόπτερο που διέσχισε τα σύνορα για διάστημα πέντε λεπτών σε μία περίμετρο 11 χιλιομέτρων, κατερρίφθη. 

Σύμφωνα με τη Hurriyet, το συριακό αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στην τουρκική επαρχία Χατάι και κατέπεσε σε συριακό έδαφος αφού πρώτα είχε γίνει τρία κομμάτια.

Κλείσιμο
Αργότερα, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος ήταν ελικόπτερο.

«Είναι ένα σημαντικό συμβάν που αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας», επισήμανε ο Νταβούτογλου  προσθέτοντας ότι η πράξη αυτή είναι σύμφωνη με τους κανόνες εμπλοκής της χώρας του. «Ελπίζω το μήνυμα να ήταν ξεκάθαρο και κανείς να μην τολμήσει ξανά να παραβιάσει τα σύνορά μας», υπογράμμισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συριακή τηλεόραση διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν συριακό αεροσκάφος, διευκρινίζοντας ότι αυτό το οποίο κατερρίφθη ήταν ένα ιπτάμενο σκάφος παρακολούθησης που λειτουργούσε με τηλεχειρισμό.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν συριακό αεροσκάφος που είχε εισέλθει στον τουρκικό εναέριο χώρο. 

Η διάψευση μεταδόθηκε ως έκτακτη ενημέρωση από την κρατική συριακή τηλεόραση. 

Τον Ιούνιο του 2012, ένα τουρκικό F-4 Φάντομ συνετρίβη στην ανατολική Μεσόγειο έπειτα από βολή συριακών αντιαεροπορικών.

Η Τουρκία κατέρριψε ένα συριακό ελικόπτερο τον Σεπτέμβριο του 2013 επειδή είχε περάσει σε τουρκικό εναέριο χώρο. Με το ίδιο επιχείρημα, της παραβίασης τουρκικού εναέριου χώρου, τουρκικά μαχητικά κατέρριψαν ακόμη ένα συριακό μαχητικό αεροσκάφος στις 23 Μαρτίου του 2014.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης