Κάμερον: Η Βρετανία έτοιμη να βοηθήσει στο μεταναστευτικό

Κάμερον: Η Βρετανία έτοιμη να βοηθήσει στο μεταναστευτικό

«Αυτό που θα προσφέρουμε σήμερα είναι η ναυαρχίδα του Βρετανικού Βασιλικού Στόλου HMS Bulwark μαζί με τρία ελικόπτερα και δύο σκάφη περιπολίας συνόρων, όλα τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις, φυσικά υπό τις σωστές συνθήκες»

Κάμερον: Η Βρετανία έτοιμη να βοηθήσει στο μεταναστευτικό
Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε πραγματοποιείται προκειμένου να σωθούν ζωές, τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον

Ο κ. Κάμερον υπογράμμισε ακόμη ότι «έχουμε να κάνουμε με μια πραγματική τραγωδία στη Μεσόγειο και η σημερινή Σύνοδος αποσκοπεί στο να σωθούν ζωές. Αυτό σημαίνει και να διασώσουμε τους άτυχους ανθρώπους αλλά και να συντρίψουμε τις συμμορίες και να σταθεροποιήσουμε τη περιοχή. Η Βρετανία όπως πάντα, είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τον προϋπολογισμό που αποσκοπεί σε βοήθεια για να βοηθήσουμε να σταθεροποιήσουμε τις γειτονικές χώρες.

Ως το κράτος στην Ευρώπη με τον μεγαλύτερο αμυντικό προϋπολογισμό μπορούμε να κάνουμε μια πραγματική συνεισφορά. Αυτό που θα προσφέρουμε σήμερα είναι η ναυαρχίδα του Βρετανικού Βασιλικού Στόλου HMS Bulwark μαζί με τρία ελικόπτερα και δύο σκάφη περιπολίας συνόρων, όλα τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις, φυσικά υπό τις σωστές συνθήκες.

Κλείσιμο
Πρέπει να προσθέσουμε πως οι άνθρωποι που περισυλλέγονται θα μεταφέρονται στο πλησιέστερο ασφαλές κράτος, πιθανότατα την Ιταλία και δεν θα μπορούν να κάνουν προσφυγή για άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όταν τραγωδίες όπως αυτές συμβαίνουν, η Βρετανία είναι πάντα παρούσα και αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση σήμερα».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης