Το τρίο από την Υεμένη που κάνει θραύση στο Ίντερνετ

Το τρίο από την Υεμένη που κάνει θραύση στο Ίντερνετ

Οι τρεις αδελφές τραγουδούν συνδυάζοντας την παραδοσιακή μουσική της χώρας τους με το χιπ-χοπ - Σχεδόν 150.000 οι θεάσεις στο YouTube - Έμπνευσή τους και η ελληνική μουσική

Το τρίο από την Υεμένη που κάνει θραύση στο Ίντερνετ
Όταν συνδυάζεται ο σύγχρονος ρυθμός της χιπ-χοπ ή της ποπ με την παραδοσιακή μουσική το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον διαφορετικό. Όταν, μάλιστα, πρόκειται για τους παραδοσιακούς ήχους της Υεμένης που «μπλέκονται» αρμονικά με τα ευδιάκριτα στοιχεία από το Μπρονξ, τότε το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.



Κλείσιμο
Αυτό ισχύει για το μουσικό συγκρότημα που έχουν δημιουργήσει τρεις αδελφές από την Υεμένη, οι οποίες τολμούν να συνδυάσουν τον αραβικό με τον μοντέρνο ήχο.



Οι «A-Wa», μάλιστα, συναντούν τόσο μεγάλη επιτυχία που το κομμάτι τους με τίτλο «Habib Galbi» έχει ήδη συγκεντρώσει σχεδόν 150.000 θεάσεις στο YouTube μέσα σε λίγες εβδομάδες.
«Είναι σαν να έχουμε ανακατέψει τα πάντα», δήλωσε η 31χρονη και μεγαλύτερη από τις τρεις αδελφές, Ταίρ Χαίμ, στους Times of Israel εξηγώντας ότι το συγκρότημά τους «προσθέτει χιπ-χοπ και ρέγκε στην παραδοσιακή μουσική της Υεμένης».



Η Ταίρ, η Λιρόν και η Ταγκέλ Χαίμ, 31, 29, και 25 ετών αντίστοιχα, που μεγάλωσαν στο Ισραήλ, ολοκλήρωσαν με επιτυχία την περιοδεία τους στο Τελ Αβίβ, όπου συνάντησαν μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό.



Όπως εξηγεί η Ταίρ, από μικρή ένιωθε ότι θέλει να δουλέψει στο χώρο του θεάματος και δη σε εκείνο του τραγουδιού. Επομένως, επηρέασε και τις δύο αδελφές της και δημιούργησαν το συγκρότημα «A-Wa», που έχει κερδίσει ήδη πολλούς θαυμαστές.



Οι τρεις αδελφές μεγάλωσαν ακούγοντας πολύ μουσική χάρη στους γονείς τους που λάτρευαν τους παραδοσιακούς ήχους της Υεμένης, αλλά και την ελληνική μουσική!



«Όλα αυτά εισχώρησαν βαθιά μέσα μας», δήλωσε η Ταίρ, ωστόσο η διάθεση για μίξη στοιχείων προέκυψε όταν ο καθηγητής μουσικής που είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ άρχισε να διδάσκει στο σχολείο τους.



Έκτοτε, η διαδρομή τους είναι μεγάλη με την μεγαλύτερη να έχει σπουδάσει στη Μουσική Σχολή Ρίμον, ενώ οι δύο μικρότερες προσωρινά εγκατέλειψαν το τραγούδι για την Αρχιτεκτονική και το Σχέδιο.

Ωστόσο, μετά τις σπουδές τους επί επτά χρόνια σπούδασαν μουσική και έζησαν στο Τελ Αβίβ, συνθέτοντας μουσική και τραγουδώντας μαζί, αγγλικά και εβραϊκά τραγούδια.
Με το κομμάτι τους «Habib Galbi» που αναμένεται να είναι το πρώτο τους single έχουν ήδη κερδίσει την καρδιά πολλών θαυμαστών, ενώ οι στίχοι του μιλούν για αγάπη, έρωτα και απογοήτευση.



Με τις φωνές τους, λοιπόν, τραγουδούν για έναν χαμένο έρωτα λέγοντας: «Αγάπη μου, μάτια μου… Έφυγε και έχω τρελαθεί. Ποιος μπορεί να με καταλάβει; Σε ποιον μπορώ να κλάψω και να με λυπηθεί; Ποιος μπορεί να με βοηθήσει;».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης