Νέα Υόρκη: Κατέρρευσε κτήριο μετά από ισχυρή έκρηξη

Νέα Υόρκη: Κατέρρευσε κτήριο μετά από ισχυρή έκρηξη

Φλόγες και πυκνοί καπνοί τύλιξαν τα διαμερίσματα - Πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες, οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Σε διαρροή αερίου σε εστιατόριο οφείλεται πιθανότατα η έκρηξη

Νέα Υόρκη: Κατέρρευσε κτήριο μετά από ισχυρή έκρηξη
Μία έκρηξη συγκλόνισε την περιοχή East Village της Νέας Υόρκης, ενώ ακολούθησε και κατάρρευση κτηρίου, όπως ανακοίνωσεαν οι αστυνομικές αρχές. Όπως όλα δείχνουν, σε διαρροή αερίου στο εστιατόριο Sushi Park, που στεγαζόταν στο υπόγειο, φέρεται να αποδίδεται η σφοδρότατη έκρηξη που προκάλεσε την κατάρρευση του κτηρίου, αφήνοντας πίσω της δεκάδες τραυματίες.

Τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για 30 τραυματίες, όπως επιβεβαιώνουν και οι αρχές της περιοχής, τη στιγμή που οι φλόγες έχουν τυλίξει δύο κτήρια και οι πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε η πυρκαγιά να μην επεκταθεί σε άλλα κτήρια. «Ένα άτομο έχει ήδη μεταφερθεί με ασθενοφόρο, ενώ η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη», ενώ, όπως μεταδίδει το το New York Daily News, ακόμη τέσσερις τραυματίες έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Με πολλαπλά εγκαύματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Presbyterian Hospital Cornell της Νέας Υόρκης δύο ακόμη άτομα, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και δύο πυροσβέστες που επιχειρούσαν στο σημείο.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους New York Times, οι τραυματίες είναι δώδεκα, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται τρεις. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να καλέσουν την πυροσβεστική, αφού «πετάχτηκαν από τη θέση τους», όπως αναφέρει το δημοσίευμα των NYT. Μία γυναίκα εγκλωβίστηκε στο δεύτερο όροφο, όταν ένας άντρας την έσωσε, ένας άλλος άντρας πετάχτηκε μέσα από το εστιατόριο, φορώντας ποδιά και έχοντας αίματα στο κεφάλι του.

Κλείσιμο
Σοκ έχει κατακλύσει τους περιοίκους, που μέσα σε δευτερόλεπτα κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μη γνωρίζοντας τι συνέβη, ενώ στους δρόμους επικρατεί ο πανικός.

Πλάνα τοπικού τηλεοπτικού σταθμού δείχνουν το κτήριο να τυλίγεται στις φλόγες και πυκνοί καπνοί να βγαίνουν από τα παράθυρα των διαμερισμάτων. Νωρίτερα ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός ανέφερε ότι προηγήθηκε μία μεγάλη έκρηξη στο σημείο, ενώ ένα παρακείμενο κτήριο επίσης τυλίχθηκε στις φλόγες.

Περίπου 100 διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, το οποίο βρίσκεται επί της Second Avenue and East 7th Street στο Μανχάταν, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 250 πυροσβέστες.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 15.15 (τοπική ώρα) με τη φωτιά να εξαπλώνεται ραγδαία μέσα σε διάστημα μισής ώρας.

Δείτε βίντεο: 






Δείτε φωτογραφίες:















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης