Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του δημάρχου της γαλλικής πόλης Σαμπλάν να μην επιτρέψει την ταφή ενός μωρου Ρομά με το αιτιολογικό ότι το νεκροταφείο της πόλης «είναι για όσους πληρώνουν φόρους»
Το μόλις δύο μηνών μωρό πέθανε τα Χριστούγεννα τελικά θάφτηκε στις 31 Δεκεμβρίου στο νεκροταφείο της πόλης Βισούς σε απόσταση 7 χλμ. από την πόλη Σαμπλάν. Ο δήμαρχος της πόλης αυτής δήλωσε ότι έδωσε τη σχετική άδεια για ανθρωπιστικούς λόγους.
Ο ίδιος ο Κριστιάν Λεκλέρκ, ο οποίος δέχθηκε πυρά για ρατσιστική συμπεριφορά, υποστηρίζει ότι η φράση αυτή απομονώθηκε. Δήλωσε, δε, στο γαλλικό πρακτορείο ότι απουσίαζε όταν κατατέθηκε το αίτημα από το γραφείο κηδειών και την απάντηση έδωσε μια γυναίκα εργαζόμενη του δήμου την οποία τώρα αυτός κατηγορεί για την παρεξήγηση.
Για τον θάνατο της μικρής Μαρίας Φραντσέσκα ειδοποίησε η μητέρα της η οποία διαπίστωσε ότι το σώμα του μωρού ήταν κρύο και άψυχο όταν πήγε να το ταϊσει τα ξημερώματα της 26ης Δεκεμβρίου.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με το γαλλικό νόμο η οικογένεια ενός νεκρου πρέπει να ζητήσει άδεια ταφής από τον δήμαρχο της πόλης που βρίσκεται το κοιμητήριο που διάλεξε. Κάποιος μπορεί να ταφεί εκεί που ζει, εκεί που πέθανε ή εκεί που βρίσκεται ο οικογενειακός του τάφος. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι στη διακριτική ευχέρεια του δημάρχου να δώσει τη σχετική άδεια.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.